Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο νόμος κατά των αμβλώσεων θέλει να τιμωρήσει τις γυναίκες επειδή κάνουν σεξ

Ο νόμος κατά των αμβλώσεων θέλει να τιμωρήσει τις γυναίκες επειδή κάνουν σεξ

Ο πόλεμος του συντηριστισμού κατά των γυναικών

«Μια μέρα ελπίζω να γίνω μητέρα. Αλλά προς το παρόν, κάνω σεξ μόνο και μόνο επειδή μου αρέσει. Το σεξ είναι διασκεδαστικό» γράφει η αρθρογράφος των New York Times, Mara Gay, σχολιάζοντας με αυτόν τον τρόπο την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ που επιτρέπει στις Πολιτείες να απαγορεύσουν τις αμβλώσεις, μέσα από το άρθρο της με τίτλο «Ο ρεπουμπλικανικός πόλεμος κατά του σεξ».

Η απόφαση του δικαστηρίου πυροδότησε κύμα αντιδράσεων στις ΗΠΑ, ενώ οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών έχουν εκφράσει την ανησυχία τους ότι οι γυναίκες θα καταφεύγουν σε επικίνδυνους για αυτές τρόπους ώστε να τερματίσουν μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.

Ανησυχίες για απαγόρευση της αντισύλληψης

«Για τους πουριτανούς τυράννους που επιδιώκουν να ελέγξουν το σώμα μας, αυτό είναι ένα πρόβλημα. Αυτή η ριζοσπαστική μειοψηφία, συμπεριλαμβανομένης της δεξιάς παράταξης στο Ανώτατο Δικαστήριο, πιθανότατα δεν θα σταματήσει στην απαγόρευση των αμβλώσεων. Αν λάβουμε υπόψη τον δικαστή Clarence Thomas – και δεν υπάρχει λόγος να μην το κάνουμε – το δικαίωμα στην αντισύλληψη θα μπορούσε να είναι το επόμενο που θα χάσουμε. Γιατί; Επειδή πολλοί σε αυτό το κίνημα κινούνται από μια ακόρεστη επιθυμία να τιμωρήσουν τις γυναίκες που κάνουν σεξ με τους δικούς μας όρους και το απολαμβάνουν.

»Οι κρατικοί νόμοι που περιορίζουν ή απαγορεύουν τις αμβλώσεις αποτελούν επίθεση στις Αμερικανίδες που αποφασίζουν αν, πότε και πώς θα κάνουν παιδιά. Αποτελούν μέρος ενός κινήματος που αποσκοπεί να περιορίσει τη σκληρά κερδισμένη ελευθερία να επιδιώκουν καριέρα και χαρές έξω από τα όρια της συζύγου και της μητρότητας. Κάποιοι Ρεπουμπλικάνοι έχουν πει ακριβώς αυτό και είναι σημαντικό να τους πιστέψουμε.

»Πάρτε τον JD Vance, τον υποψήφιο GOP για τη Γερουσία στο Οχάιο, ο οποίος προφανώς πιστεύει ότι οι γυναίκες σαν εμένα ανήκουν στο σπίτι, χωρίς να γράφει απόψεις σε εθνικές εφημερίδες: «Αν η κοσμοθεωρία σας λέει ότι είναι κακό για τις γυναίκες να γίνονται μητέρες, αλλά είναι απελευθερωτικό για να δουλεύουν 90 ώρες την εβδομάδα σε μια καμπίνα στους The New York Times ή στην Goldman Sachs, σας έχουν πιάσει», έγραψε πρόσφατα ο κ. Βανς στο Twitter» αναφέρει η αρθρογράφος.

Άμβλωση=πόρνη

«Ο Charlie Shepherd, εκπρόσωπος της πολιτείας του Αϊντάχο, δήλωσε ότι ψήφισε κατά της χρήσης ομοσπονδιακών κονδυλίων για την αύξηση της προσχολικής εκπαίδευσης επειδή »οποιοδήποτε νομοσχέδιο που διευκολύνει τις μητέρες να βγαίνουν από το σπίτι και να αφήνουν άλλες να μεγαλώνουν το παιδί τους, δε νομίζω ότι είναι για μας η σωστή κατεύθυνση».

»Ένας χρήστης του Twitter είπε το ήσυχο μέρος δυνατά : «Αν φοβάσαι για το μέλλον της κόρης σου, ίσως επικεντρωθείς στο να τη μεγαλώσεις ώστε να μην είναι πόρνη», καταλήγει η αρθρογράφος.

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024