Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: Η αστυνομία ρίχνει δακρυγόνα σε πορεία Υπερηφάνειας στην Άγκυρα - Έγιναν 36 συλλήψεις

Τουρκία: Η αστυνομία ρίχνει δακρυγόνα σε πορεία Υπερηφάνειας στην Άγκυρα – Έγιναν 36 συλλήψεις

Μετά την Κωνσταντινούπολη, η Τουρκία του Ερντογάν μπλοκάρει και την παρέλαση στην πρωτεύουσα, συλλαμβάνοντας με άγριο τρόπο δεκάδες διαδηλωτές.

Η αστυνομία της Τουρκίας έκανε την Τρίτη χρήση δακρυγόνων και σπρέι πιπεριού, για να σταματήσει μια πορεία Υπερηφάνειας της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στην Άγκυρα, προχωρώντας σε τουλάχιστον 36 συλλήψεις αφότου οι αρχές απαγόρευσαν τέτοιου είδους πορείες σε πόλεις σε όλη τη χώρα, για λόγους ασφαλείας.

Δημοσιογράφοι του Reuters είδαν αστυνομικούς να ρίχνουν σπρέι πιπεριού σε ακτιβιστές και να τους σέρνουν στο έδαφος, πριν τους περάσουν χειροπέδες και τους βάλουν μέσα σε λεωφορεία της αστυνομίας. Η UniKuir, οργάνωση ακτιβιστών ΛΟΑΤΚΙ+ που έχει την έδρα της στην Άγκυρα, δήλωσε ότι τουλάχιστον 36 άτομα συνελήφθησαν.

Διαβάστε επίσης: Ομοφοβική επίθεση: «Το να είσαι γκέι είναι αρρώστια, χειρότερη κι από καρκίνο»

Επεισόδια και συλλήψεις και στην Κωνσταντινούπολη

Την περασμένη εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη, η αστυνομία διέλυσε τη μεγάλη ετήσια πορεία Υπερηφάνειας και έθεσε υπό κράτηση περισσότερα από 300 άτομα.

Χιλιάδες άνθρωποι συνηθίζουν να παρίστανται στις ετήσιες πορείες Υπηρηφάνειας στη λεωφόρο Ιστικλάλ, την κύρια λεωφόρο της Κωνσταντινούπολης, αλλά τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση, υπό τον πρόεδρο Ερντογάν και το ισλαμιστικό κόμμα του Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), έχει σκληρύνει τη στάση της για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.

Η ομοφυλοφιλία δεν είναι έγκλημα στην Τουρκία, αλλά  η εχθρότητα προς αυτήν είναι ευρέως διαδεδομένη και η αστυνομική καταστολή στις παρελάσεις Υπερηφάνειας γίνεται όλο και πιο σκληρή με την πάροδο των ετών.

Sports in

Ο Μπέος δίνει 15.000 εισιτήρια στο Πανθεσσαλικό – Θέλει περισσότερα ο Αλαφούζος

Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση για τον τελικό του Κυπέλλου, ότι είναι θετικός -υπό προϋποθέσεις- για την παρουσία 15.000 φιλάθλων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024