Τροχαία: Ποια ηλικιακή ομάδα εμπλέκεται με μεγαλύτερη συχνότητα σε ατυχήματα
Τα τροχαία αποτελούν μια μεγάλη μάστιγα που κάθε χρόνο οδηγούν είτε σε θανάτους είτε σε τραυματισμούς.
Οι οδηγοί μέχρι 30 ετών είναι αυτοί που εμπλέκονται με μεγαλύτερη συχνότητα σε τροχαία ατυχήματα. Το 26,8% των οδηγών που είχαν εμπλακεί σε ατυχήματα πέρσι ανήκε στην συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία και ο κύριος λόγος των περισσοτέρων συμβάντων ήταν η έλλειψη εμπειρίας κατά τη διάρκεια της οδήγησης.
Όσο μεγαλώνουν σε ηλικιακά οι οδηγοί, μικραίνει το ποσοστό των ατυχημάτων, ενώ σημειώνεται μια μικρή αύξηση (10,5%) των ατυχημάτων άνω των 80 ετών.
- Διαβάστε επίσης: Tα 6 πιο συνηθισμένα λάθη των ηλικιωμένων οδηγών
Τι δείχνουν τα στοιχεία έρευνας
Τα στοιχεία δείχνουν ότι όσο πιο μικρός ηλιακά είναι οδηγός τόσες περισσότερες πιθανότητες έχει να εμπλακεί σε ατύχημα, επιβεβαιώνοντας τον κανόνα που ισχύει τις περισσότερες φορές ότι όσο πιο νέος ο οδηγός, τόσο πιο πιθανή είναι η εμπλοκή του σε ατύχημα. Τα στοιχεία της έρευνας της Hellas Direct έδειξαν ότι οι οδηγοί που ανήκουν στις ηλικίες 40-50 ετών, δηλαδή στις πιο παραγωγική ηλικία είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και η εμπλοκή τους είναι μικρή (12,1%).

Η εμπλοκή των οδηγών που ανήκουν στα έτη 30-40 είναι 15,8%, ενώ αυτοί που ανήκουν στην κατηγορία 50-60 εμπλέκονται σε ποσοστό 12,6%. Οι οδηγοί που ανήκουν ηλιακά μεταξύ 60-70 έτη το ποσοστό εμπλοκής τους σε ατυχήματα είναι 10,9%, ενώ μειώνεται στο 9,3% στους οδηγούς που ανήκουν στην ηλιακή κατηγορία 70-80 έτη.
Από το σύνολο των ατυχημάτων, τα περισσότερα από τους νεαρότερους οδηγούς (ποσοστό 26%) και για τους 30-64 ετών (ποσοστό 25,1%) γίνονται σε παρκαρισμένα οχήματα. Οι άνω των 65 ξεγελιούνται περισσότερο με την όπισθεν και την αναστροφή (28% και 25,6% αντίστοιχα) και εμπλέκονται σε ατυχήματα.
Η ημέρα με τα περισσότερα ατυχήματα
Η Δευτέρα παραμένει ως η ημέρα που σημειώνονται τα περισσότερα ατυχήματα, καθώς τα ποσοστά είναι 17,8% για τους νέους οδηγούς και 17,48% για τους λίγο πιο έμπειρους. Αναφορικά με τις ώρες, οι μεσημεριανές, 12 με 3, είναι οι ώρες με τα περισσότερα ατυχήματα για όλες τις ηλικίες (22,6% για τους έως 30 ετών και 28,9% για τους άνω των 64 ετών).
Τέλος, 9 στα 10 τρακαρίσματα σύμφωνα με τα συγκεκριμένα στοιχεία δεν χρειάστηκαν γερανό για να φύγουν από το σημείο του ατυχήματος.
- Αλκοτέστ στο κέντρο της Αθήνας – Εντοπίστηκε γυναίκα με ηλεκτρικό πατίνι υπό την επήρεια αλκοόλ
- Τουρκία: Επτά αστυνομικοί τραυματίες σε μάχη με τζιχαντιστές του ΙΚ
- Η επιστήμη μίλησε: Η κοτόσουπα είναι το old time classic «φάρμακο»
- Καιρός: Τοπικές βροχές τη Δευτέρα – Έρχονται καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την παραμονή Πρωτοχρονιάς
- Με τη μεγάλη εξουσία έρχεται η μεγάλη ανασφάλεια – Γιατί τα ισχυρότερα κράτη φοβούνται περισσότερο;
- Horses: 50 χρόνια μετά την κυκλοφορία του το άλμπουμ της Πάτι Σμιθ ακούγεται ακόμα «επικίνδυνα ζωντανό»
- Ερωτικά σε κρίση; Οι δύο συνήθειες που μπαίνουν εμπόδιο στις σχέσεις
- Λίντια Φέρτσάιλντ: Όταν το DNA λέει ψέματα – Η σπάνια περίπτωση χιμαιρισμού που μπέρδεψε τη Δικαιοσύνη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442