Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανός σεφ ανοίγει εστιατόριο στο Τσέλσι με προσωπικό πρόσφυγες του πολέμου

Ουκρανός σεφ ανοίγει εστιατόριο στο Τσέλσι με προσωπικό πρόσφυγες του πολέμου

Το μενού θα μοιραστεί μεταξύ της κλασικής και της πιο σύγχρονης ουκρανικής κουζίνας.

Ο Yurii Kovryzhenko διακεκριμένος σεφ και η συντροφός του Olga Tsybytovska έφτασαν στο Λονδίνο τον Φεβρουάριο 2022, για να μαγειρέψουν και να παραθέσουν ένα δείπνο στην πρεσβεία της Ουκρανίας. Δυστυχώς δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν στον τόπο τους, μετά την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία.

Κατέληξαν να μείνουν σε ένα διαμέρισμα στην πρεσβεία στο Holland Park για δύο μήνες.Έκτοτε, έχουν συγκεντρώσει εκατοντάδες χιλιάδες λίρες για την Ουκρανία μέσω εκδηλώσεων που διοργανώνουν με σεφ όπως οι Jamie Oliver, Jason Atherton και Tom Kitchin. Θέλησαν και οι 2 τους να γίνουν χρήσιμοι για τους πληττόμενους συμπολίτες τους, όπως δηλώνουν.

Διαβάστε επίσης: «Give Peace a Chance»: Τι ενέπνευσε τον Τζον Λένον να γράψει το αντιπολεμικό τραγούδι

Τώρα σχεδιάζουν να ανοίξουν το δικό τους εστιατόριο, το Mriya (που σημαίνει όνειρο), στο Τσέλσι όπου εκτός από τη σύγχρονη ουκρανική κουζίνα, ελπίζουν να λειτουργήσουν ως εκθεσιακός χώρος για την ουκρανική τέχνη και πολιτισμό.

Η καριέρα του σεφ πριν τον πόλεμο 

Ο σεφ ήταν γνωστός στο ευρύ κοινό της Ουκρανίας αφού συμμετείχε σε πολλές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές καθώς επίσης ασχολούταν με το κίνημα του slow food. Σε δηλώσεις του έχει πει: «Το φαγητό είναι η μεγαλύτερη δύναμη στον κόσμο. Μπορεί να είναι τα όπλα και μπορεί να είναι το όπλο». Έχει εργαστεί στο παρελθόν στη Γεωργία, τη Γαλλία, την Κορέα και το Lviv.

Το όνομα του εστιατορίου, κοντά στο Earl’s Court, είναι εμπνευσμένο από συλλογικά όνειρα για τον τερματισμό του πολέμου και τα προσωπικά όνειρα των Ουκρανών. Είναι επίσης το όνομα του μεγαλύτερου αεροσκάφους στον κόσμο, κατασκευασμένο στην Ουκρανία, το οποίο καταστράφηκε στο αεροδρόμιο Antonov κοντά στο Κίεβο τις πρώτες εβδομάδες του πολέμου.

Στο νέο εστιατόριο θα σερβίρονται κλασικά πιάτα όπως το μπορς, το golubtsi (ρολά λάχανου) από λουλούδια κολοκυθιού, οι kabachkovi oladky (τηγανίτες κολοκυθιού) σερβιρισμένα με στρατσιατέλα ή κρεμώδες τυρί αντί για την παραδοσιακή κρέμα γάλακτος. Σκέφτονται επίσης να δημιουργήσουν ένα ουκρανικό ντελικατέσεν με ψητό κρέας.

Το μπαρ θα σερβίρει ουκρανικό κρασί και βότκες και ξεχωριστά κοκτεϊλ. Το κτίριο διαθέτει επίσης μια ειδική αίθουσα ζύμωσης.

Στη διακόσμηση θα συνδράμουν Ουκρανοί σχεδιαστές, οι οποίοι έρχονται αυτή την εβδομάδα για να τοποθετήσουν πήλινους τοίχους και ουκρανικά έπιπλα.

Τα μελλοντικά σχέδια και για επέκταση των επιχειρήσεων

Εάν το έργο στεφθεί με επιτυχία, σχεδιάζουν να ανοίξουν περισσότερα εστιατόρια και κοινωνικούς χώρους στο Ηνωμένο Βασίλειο με τη συμμετοχή Ουκρανών.

Ενάντια στο τοπίο του πολέμου, το φαγητό είναι ένας τρόπος να μιλήσουν και να γιορτάσουν τον πολιτισμό τους, δηλώνει η Tsybytovska.

«Η Ουκρανία βρίσκεται στο κέντρο της Ευρώπης. Έχει μια πολύ πλούσια, μακρά ιστορία, αλλά κανείς εδώ δεν ξέρει τι είναι η ουκρανική κουζίνα. Το φαγητό για εμάς είναι ένα εργαλείο για να τραβήξουμε την προσοχή για τη χώρα μας και να μιλήσουμε για τον πολιτισμό μας.».

Sports in

Η ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του εκτός έδρας αγώνα με την Άστον Βίλα

Συνεχίζεται την Κυριακή (28/4) η διάθεση των εισιτηρίων του αγώνα Άστον Βίλα – Ολυμπιακός, όπως ενημέρωσε η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024