Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρήκαμε το παγωτό που θα σε κάνει να ξεχάσεις ότι ξέμεινες στην Αθήνα

Βρήκαμε το παγωτό που θα σε κάνει να ξεχάσεις ότι ξέμεινες στην Αθήνα

Το πιο δροσερό γευστικό ταξίδι βρίσκεται μερικά κλικ μακριά

Μπάνια και παγωτά. Αυτές ήταν πάντα οι επίσημες μονάδες μέτρησης του καλοκαιριού. Κι αν τα πρώτα πρέπει να περιμένουν μέχρι τον Αύγουστο για να αγγίξουν έναν αξιοπρεπή αριθμό, τα δεύτερα περιμένουν υπομονετικά για ένα σου νεύμα – ή μάλλον για λίγα σου κλικ.

Ψάχνοντας για πρωτότυπες, βελούδινες και κρεμώδεις επιλογές, από αυτές που θυμάσαι νοσταλγικά για μέρες αφότου υποκύψεις στον λαχταριστό πειρασμό, επιστρέψαμε στο Kayak, που μας έχει συνηθίσει στις ευχάριστες εκπλήξεις. Σε περίπτωση που αναρωτιέσαι, στάθηκε αντάξιο των προσδοκιών μας (και με το παραπάνω) δημιουργώντας για άλλη μια χρονιά τις πιο ανατρεπτικές γεύσεις παγωτού στην πόλη.

Γεύση διακοπών

Μαντολάτο και Σοκολάτα Χουρμάς. Δυο επιλογές που δεν ήξερες ότι ήθελες, αλλά – πίστεψέ μας – τις θέλεις. Ταξιδιάρικες και ισορροπημένες, σε μεταφέρουν νοερά σε δροσερούς και υδάτινους τόπους, μέχρι να επιβιβαστείς κι εσύ επιτέλους στο πλοίο της γραμμής.

.

.

Το Μαντολάτο δεν θέλει πολλές συστάσεις. Η λιχουδιά του Ιονίου, πεντανόστιμη και απολύτως ελληνική, δίνει χρώμα γαλαζοπράσινο στους αθηναϊκούς δρόμους. Τελικά, η χαρακτηριστική γεύση του παίρνει τη μορφή μιας λαχταριστής, αφράτης κρέμας παγωτού με μαντολάτο, βελούδινης σαν τα όνειρά σου, με ξεκάθαρες επιρροές από τις ρίζες μας.

Όσο για τον χουρμά; Τα τελευταία χρόνια, το γλυκό φρούτο έχει την τιμητική του, μιας και ο πλούτος του σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά το κατατάσσει με άνεση στα περίφημα superfoods και του χαρίζει περίοπτη θέση σε σνακ γεμάτα ενέργεια. Αιώνες πριν ανακαλύψουμε τις σύγχρονες χάρες του καρπού του φοίνικα, όμως, εκείνος γοήτευε τους αρχαίους πολιτισμούς της Μεσοποταμίας.

Τώρα, βρίσκει ιδανικό ταίρι στην ποιοτική σοκολάτα και μετατρέπεται στην πιο ιδιαίτερη γεύση σοκολατένιου παγωτού, που συγκινεί όποιον τη δοκιμάσει – είτε προτιμά την «ασφαλή» βανίλια, είτε είναι ορκισμένος εραστής της σοκολάτας.

Αν ψάχνεις κι εσύ μια μικρή απόδραση από το γκρίζο της πόλης – αλλά και στη διάρκεια των διακοπών σου, αν συμβαίνει να βρίσκεσαι στη Μύκονο, το Costa Navarino, την Κεφαλονιά, τη Τζια, τα Χανιά ή τη Σαντορίνη – σου συστήνουμε να ποντάρεις σε μια επίσκεψη στα Kayak. Κι αν το περπάτημα μέχρι τη βιτρίνα με τις δεκάδες ξεχωριστές γεύσεις παγωτού σου φαίνεται άθλος μέσα στον καύσωνα, λίγα κλικ στην εφαρμογή της Wolt ή το e-shop της Kayak αρκεί για να έχεις στην πόρτα σου την πιο καλοκαιρινή απόλαυση.

Δες εδώ πώς θα ζήσεις σαν τουρίστας στην Αθήνα

Οι 6 παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσεις φέτος το καλοκαίρι

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024