Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρίστας στην Αθήνα: Ώρα να ανακαλύψεις την πόλη σου από την αρχή

Τουρίστας στην Αθήνα: Ώρα να ανακαλύψεις την πόλη σου από την αρχή

«Where is Acropolis?»

«Where is Acropolis?» Μια ερώτηση που περιμένεις να ακούσεις από έναν τουρίστα. Εντάξει στα αγγλικά, πιθανώς από τουρίστα θα την ακούσεις, όμως… ποιος σου λέει ότι ξέρουν όλοι από που είναι η είσοδος για την Ακρόπολη; Ή πόσοι έχουν πάει στο Μουσείο της Ακρόπολης; Ή στο Αρχαιολογικό Μουσείο;

Και για να μην μακρηγορούμε, πόσοι Αθηναίοι ξέρουν την Αθήνα καλά; Μιας και ήρθε το καλοκαίρι και οι άδειες… κάπως αργούν, να γνωρίσουμε την πόλη μας καλύτερα;

Πιστέψτε μας, υπάρχουν μέρη που… ούτε καν είχατε φανταστεί να πάτε, όμως θα περάσετε υπέροχα. Είστε έτοιμοι να γνωρίσετε την Αθήνα;

.

.

Τουρίστας στην Αθήνα

Μια καλοκαιρινή βόλτα στην Αθήνα σίγουρα δεν χωράει όλα τα πολιτιστικά αξιοθέατα της πόλης, ούτε όμως και τις οάσεις πρασίνου που αυτή διαθέτει.

Ποια είναι όσα «πρέπει» να βάλετε στο πρόγραμμα της επόμενης βόλτας σας στην πόλη;

Μουσεία και πινακοθήκες

Μια πόλη σαν την Αθήνα είναι γνωστή σε κάθε γωνιά του πλανήτη για τον πολιτισμό της. Αυτό σημαίνει πως κάθε επισκέπτης της πόλης δεν νοείται να μην επισκεφθεί τον Παρθενώνα αλλά και τα εξής άλλα σημεία που χτυπά η καρδιά του πολιτισμού:

  • Μουσείο της Ακρόπολης
  • Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
  • Μουσείο Μπενάκη
  • Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
  • Εθνική πινακοθήκη
  • Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή
  • Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο
  • Εθνικό Ιστορικό Μουσείο
  • Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

Μια βόλτα στην Αθήνα μέσα από τα σημαντικά υπαίθρια πολιτιστικά μνημεία της:

  • Παναθηναϊκό Στάδιο
  • Αρχαία Αγορά
  • Ωδείο Ηρώδου του Αττικού
  • Ναός του Ηφαίστου
  • Ναός του Ολυμπίου Διός

Βοτανικός Κήπος

Ο Βοτανικός Κήπος Διομήδους είναι ένας προορισμός που θα σας κάνει να νιώσετε δέος μπροστά στο μεγαλείο της φύσης. Ο κήπος ιδρύθηκε το 1951 με βάση το κληροδότημα του Αλεξάνδρου Ν. Διομήδους, ο οποίος μετά τον θάνατό του παραχώρησε την περιουσία του στο Πανεπιστημίου Αθηνών.

Διαθέτει συνολικά περίπου 4000 είδη φυτών (αυτοφυή και ξενικά) και πάνω από 16000 αποξηραμένα φυτά στην φυτοθήκη του (herbarium). Η είσοδος πλέον γίνεται κατόπιν ραντεβού. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Βοτανικού Κήπου.

Στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος

Αν ψάχνετε έναν χώρο στην Αθήνα που να κουβαλά αιώνες ιστορίας στην πλάτη του, ένας τέτοιος χώρος είναι η Ακαδημία Πλάτωνος. Είναι η πιο γνωστή και η περισσότερο φημισμένη από τις φιλοσοφικές σχολές της αρχαίας Αθήνας.

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το ΚΠΙΣΝ είναι μια ιδανική βόλτα για κάθε local της πόλης αλλά και για επισκέπτες. Ειδικά το καλοκαίρι, οι πολιτιστικές δράσεις που λαμβάνουν χώρα εκεί είναι δεκάδες και απευθύνονται σε κάθε ηλικία.

Εθνικός Κήπος

Ο Εθνικός Κήπος, ακριβώς στη καρδιά της πόλης είναι μια όαση πρασίνου και ένα σημείο που χτυπά η καρδιά της ελληνικής ιστορίας από τον προηγούμενο αιώνα μέχρι και σήμερα. Μια βόλτα στον πράσινο πνεύμονα της πόλης είναι μια ξεχωριστή εμπειρία για τον αστικό ιστό. Φυσικά το ιστορικό καφενείο που βρίσκεται από την πλευρά της Ηρώδου Αττικού είναι το κατάλληλο μέρος για την αρχή ή τον επίλογο της βόλτας σας.

Πάρνηθα, μία κοντινή εξόρμηση στο βουνό

Σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα και συγκεκριμένα στην Πάρνηθα θα έχετε την ευκαιρία να ανανεώσετε μπαταρίες.

Μπορείτε να επισκεφθείτε τα ορεινά καταφύγια Μπάφι και Φλαμπούρι, το παλιό σανατόριο της Πεντέλης αλλά και το Πάρκο των Ψυχών. Εκεί δίπλα και η Ιπποκράτειος Πολιτεία με τη μαγευτική λίμνη Μπελέτσι.

Παραλίες κοντά στην Αθήνα

Καλοκαίρι χωρίς παραλία… δεν γίνεται! Για να κολυμπήσετε και να απολαύσετε τον ήλιο της παραλίας, δεν χρειάζεται να μπείτε σε πλοίο, ούτε να οδηγήσετε πολλά χιλιόμετρα.

Για όσους μένετε στην Αθήνα, όχι πολύ μακριά από το κέντρο της, υπάρχουν παραλίες που θυμίζουν νησί.

Οργανωμένες ή μη, με καθαρά νερά και υπέροχο φυσικό τοπίο που θα σας κάνει να ξεχάσετε πως βρίσκεστε στην Αττική.

ΚΑΠΕ, Σούνιο

Κοντά στην πολύ μεγαλύτερη παραλία των Λεγρενών, υπάρχει μία από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας. Εδώ πραγματικά θα ξεχάσετε ότι είστε στην Αττική.

Το ΚΑΠΕ είναι αρκτικόλεξο του «Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας». Την παραλία θα τη συναντήσετε αφού περάσετε τον οικισμό Χάρακας. Στρίβετε δεξιά σε έναν -άνετο- χωματόδρομο και παρκάρετε.

Πριν την κατάβαση των σχεδόν 100 σκαλιών, καλό θα είναι να προμηθευτείτε νερό και ό,τι άλλο θέλετε από την καντίνα ή να τα έχετε ήδη μαζί σας.

Συμβουλή: Να έχετε φέρει μαζί σας ομπρέλα, καθώς τα σκιερά μέρη στην παραλία είναι λίγα.

Λιμανάκια, Βουλιαγμένη

Τα Λιμανάκια δεν είναι ακριβώς παραλία και ίσως αυτό να είναι και το μεγαλύτερο πλεονέκτημά τους για το πρώτο μπάνιο. Εδώ, η είσοδος στη θάλασσα γίνεται με βουτιά στα βαθιά και αυτό βοηθά να πάρετε ευκολότερα και «μία και έξω» την πρώτη «κρυάδα».

Ως Λιμανάκια είναι γνωστά μια σειρά από διαδοχικούς κολπίσκους ανάμεσα στη Βουλιαγμένη και τη Βάρκιζα.

Ο πιο πολυσύχναστος είναι ο δεύτερος στον οποίο υπάρχει beach bar-καντίνα που λειτουργεί και τις νυχτερινές ώρες και επίσης ξύλινες αποβάθρες που προσφέρονται για ηλιοθεραπεία. Τα νερά είναι πεντακαθάρα και από τα ομορφότερα στην Αττική.

Και όσο κάνεις τις βόλτες σου διάβασε και την ιστορία του μπικίνι

Και δοκίμασε ένα παγωτό που θα σε ταξιδέψει

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024