Ελληνοτουρκικά: «Στην περίπτωση επεισοδίου, η απάντηση της Ελλάδας θα είναι ολιστική»
Τι είπε ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία, Ιωάννης Μπαλτζώης
Ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία, Ιωάννης Μπαλτζώης, μίλησε στην εκπομπή «LIVE NEWS» για τις τουρκικές προκλήσεις και το ενδεχόμενο εκδήλωσης θερμού επεισοδίου.
«Πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στις ένοπλες δυνάμεις μας και να είμαστε σίγουροι ότι θα κάνουν το καθήκον κατά το καλύτερο τρόπο. Έχουμε τη δυνατότητα να επιφέρουμε θανατηφόρα πλήγματα και το ξέρουν οι Τούρκοι αυτό» δήλωσε ο στρατηγός.
Εκτιμά, όπως είπε χαρακτηριστικά, ότι κάποια στιγμή το «σπυρί θα σπάσει».
«Δεν είναι μονάχα η αναθεωρητική ατζέντα που ξέραμε μέχρι τώρα, αλλά στην πράξη πρόκειται για μια διαρκή προπαρασκευαστική πολιτική ενέργεια» εξηγεί.
Δήλωσε πως ο τούρκος πρόεδρος ενδέχεται να τολμήσει να κάνει κάτι, αν δει πως «δεν του βγαίνουν τα νούμερα». Σύμφωνα με τον ίδιο, στην περίπτωση ενός επεισοδίου η Ελλάδα θα απαντήσει ολιστικά με ό,τι μέσα διαθέτει.
«Η αποτροπή μας, που είναι «μη πόλεμος» θα είναι πολιτική βούληση, στρατιωτική ισχύς και απειλή αξιόπιστη. Αν συμβεί κάτι θα απαντήσουμε, έτσι λειτουργεί η αποτροπή» κατέληξε ο στρατηγός.
Δείτε όσα είπε
- Η Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ ξεμπροστιάζει την κυβέρνηση παύει να προβάλλεται, αγρότες που δεν υποκύπτουν διαβάλλονται, το Μαξίμου άρχισε να πανικοβάλλεται
- Μείνε fit και στις γιορτές: Η προπόνηση που κάνει τη διαφορά
- Τραγωδία στην Ινδονησία: 16 νεκροί από πυρκαγιά σε οίκο ευγηρίας
- Μπαράζ ελέγχων ξεκινά η Εφορία για επιστροφές ΦΠΑ – Ποιοι μπαίνουν στο μικροσκόπιο
- Συνταγές: Δύο σούπες για το κρύο του χειμώνα
- Αλκοτέστ στο κέντρο της Αθήνας – Εντοπίστηκε γυναίκα με ηλεκτρικό πατίνι υπό την επήρεια αλκοόλ