Τι είδους οπλισμό στείλαμε στην Ουκρανία;
Μόνο πυρομαχικά από τα αποθέματα πήγαν στην Ουκρανία
Πολύς λόγος (και κριτική από την αντιπολίτευση) έγινε για τη νέα αποστολή οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία. Υπήρξε κριτική ότι μπορεί με τα όπλα αυτά να έχει αποδυναμωθεί η άμυνα στης χώρας, ότι εστάλησαν χωρίς να ληφθεί απόφαση από το ΚΥΣΕΑ, ενώ μια άλλη κριτική (ίσως η πιο οξεία) έλεγε ότι με τον τρόπο αυτό η χώρα μας μπορεί να εμπλακεί στην εμπόλεμη κατάσταση.
Τι συνέβη όμως στην πραγματικότητα; Ρώτησα, έψαξα και έμαθα: Οχι αυτή τη φορά δεν στείλαμε οπλικά συστήματα, ούτε άρματα μεταφοράς προσωπικού, δεν στείλαμε δηλαδή ούτε τους S-300 (που μας τους είχαν ζητήσει στο παρελθόν), ούτε τους Tor-M1. Απλά στείλαμε και άλλα πυρομαχικά, σύμφωνα με τις υποχρεώσεις μας στο ΝΑΤΟ. Πυρομαχικά από τα αποθέματα των Ενόπλων Δυνάμεων που δεν επηρεάζουν την άμυνα ούτε των νησιών, ούτε της υπόλοιπης χώρας.
Βηματοδότης
- ΠΑΣΟΚ για Κωνσταντινόπουλο: «Επέλεξε τον μονόλογο της υπονόμευσης της παράταξης» – Μπαράζ αντιδράσεων από στελέχη του κόμματος για τη διαγραφή του
- Η Κούβα δηλώνει ότι έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ εν μέσω του πετρελαϊκού αποκλεισμού
- Εξηγήσεις για τις αποκαλύψεις Ντίλιαν ζητά η αντιπολίτευση – «Οργανωμένο σχέδιο από το Μαξίμου»- «Δεν υπάρχει κρατική εμπλοκή», επιμένει η ΝΔ
- Έσωσε ηλικιωμένο που έπεσε στο κανάλι του Μόρνου η Πολιτική Προστασία του Δήμου Φυλής
- Παρατηρήσεις και προτάσεις της ΚΕΔΕ για το Σχέδια Αστικής Ανθεκτικότητας
- H Ουκρανία προσφέρει τα δεδομένα του πολέμου για την εκπαίδευση αυτόνομων drone AI



