Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαριούπολη: Αναχώρησε ένα κομβόι με αμάχους - Γιατί πολλοί φοβούνται να εγκαταλείψουν την πόλη

Μαριούπολη: Αναχώρησε ένα κομβόι με αμάχους – Γιατί πολλοί φοβούνται να εγκαταλείψουν την πόλη

Ένας μικρός αριθμός αμάχων αποχώρησε από τη Μαριούπολη

Δεκάδες άμαχοι επιβιβάστηκαν σε ένα μικρό κομβόι λεωφορείων, στην πολιορκημένη Μαριούπολη, και στη συνέχεια αναχώρησαν από ένα προκαθορισμένο σημείο εκκένωσης με προορισμό εδάφη ελεγχόμενα από την Ουκρανία, ανέφεραν δύο αυτόπτες μάρτυρες στο πρακτορείο Reuters.

Οι αρχές της Μαριούπολης ανέφεραν νωρίτερα σήμερα ότι ελπίζουν να απομακρύνουν περίπου 6.000 ανθρώπους με βάση μια προκαταρκτική συμφωνία με τη Ρωσία -την πρώτη εδώ και εβδομάδες- για το άνοιγμα ενός ασφαλούς διαδρόμου.

Νομίζουν ότι αυτό που συμβαίνει στη Μαριούπολη συμβαίνει και στην υπόλοιπη Ουκρανία

Ένας πρώην κάτοικος της Μαριούπολης λέει ότι ο κόσμος είναι νευρικός που θα εγκαταλείψει την πόλη, επειδή φοβάται ότι η κατάσταση είναι εξίσου άσχημη και σε άλλες περιοχές της Ουκρανίας.

«Νομίζουν ότι αυτό που συμβαίνει στη Μαριούπολη [συμβαίνει] παντού», είπε ο Ρομάν Σκυλιάροφ στο BBC World Service. «Δεν έχουν καθόλου πλήρη ενημέρωση γιατί δεν έχουν ίντερνετ», πρόσθεσε.

Η Μαριούπολη βρίσκεται υπό «συνεχή» βομβαρδισμό

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τον αδιάκοπο βομβαρδισμό της Μαριούπολης, δήλωσε στο CNN ο Ταγματάρχης Σέρχιι Βολίνα, διοικητής της 36ης χωριστής Ταξιαρχίας Πεζοναυτών της Ουκρανίας.

Τα πλήγματα από τη ρωσική αεροπορία και το βαρύ πυροβολικό συνεχίστηκαν την Τετάρτη, είπε ο Βολίνα, προσθέτοντας ότι οι Ουκρανοί υπερασπιστές είχαν υποστεί σοβαρές απώλειες.

«Ζητάμε τη διαδικασία εκκένωσης για στρατιώτες και πολίτες», είπε και πρόσθεσε: «Χρειαζόμαστε διεθνή υποστήριξη. Υπάρχουν ακόμα εκατοντάδες άμαχοι εδώ. Δεν εμπιστευόμαστε τους Ρώσους, χρειαζόμαστε άλλες χώρες για εγγυήσεις. Η Μαριούπολη μπορεί ακόμα να σωθεί».

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024