Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μαριούπολη: Η Vanda Obiedkova που πέθανε σε καταφύγιο στη Μαριούπολη είχε καταφέρει όταν ήταν 10 ετών να γλιτώσει από τους ναζί

Μαριούπολη: Η Vanda Obiedkova που πέθανε σε καταφύγιο στη Μαριούπολη είχε καταφέρει όταν ήταν 10 ετών να γλιτώσει από τους ναζί

Η Vanda Obiedkva στα 91 της χρόνια έζησε τη φρίκη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, είδε τους ναζί να αρπάζουν τη μητέρα της από τη Μαριούπολη το 1941, και την ίδια να ζει μετά από χρόνια κρυμμένη στην πόλη της όπου τελικά έχασε τη ζωή της σε καταφύγιο

Μία 91χρονη γυναίκα, που είχε καταφέρει να γλιτώσει από τους ναζί το 1941, βρίσκοντας καταφύγιο σε ένα υπόγειο, πέθανε πριν από λίγες μέρες στη Μαριούπολη, καθώς το υπόγειο στο οποίο ζήτησε ξανά προστασία δεν ήταν αρκετό να την προστατέψει. Την είδηση μεταφέρει η εβραϊκή ιστοσελίδα Chabad.org.

Η Vanda Semyonovna Obiedkova και η οικογένειά της μετακόμισαν σε ένα υπόγειο όταν οι ρωσικές δυνάμεις άρχισαν τον βομβαρδισμό της πόλης. Πέθανε στις 4 Απριλίου αφού πέρασε εβδομάδες χωρίς νερό και θέρμανση.

Δεν άξιζε ένα τέτοιο θάνατο

Η κόρη της Λάρισα είπε ότι η μητέρα της πέρασε τις δύο τελευταίες εβδομάδες της ζωής της παγωμένη και ανίκανη να σταθεί όρθια. «Η μαμά δεν άξιζε έναν τέτοιο θάνατο», τόνισε.

Η Obiedkova, η οποία γεννήθηκε στη Μαριούπολη στις 8 Δεκεμβρίου, ήταν μόλις δέκα ετών όταν οι Ναζί μπήκαν στην πόλη το 1941 και άρχισαν να μαζεύουν τους Εβραίους. Όταν τα στρατεύματα των SS ήρθαν στο σπίτι της και συνέλαβαν τη μητέρα της, ενώ η ίδια κατάφερε να δραπετεύσει καθώς κρύφτηκε σε ένα υπόγειο.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για το σπουδαίο παιχνίδι με την Άστον Βίλα (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Europa Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024