Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο ήρωας – γιατρός που την ώρα των βομβαρδισμών έγινε ανθρώπινη ασπίδα για τραυματισμένη

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο ήρωας – γιατρός που την ώρα των βομβαρδισμών έγινε ανθρώπινη ασπίδα για τραυματισμένη

Αυτή τη στιγμή ο γιατρός είναι ίσως το πιο πολυσυζητημένο πρόσωπο στην Ουκρανία.

Ο Ντένις Πετρένκο είναι ένας γιατρός που υπηρετεί τη θητεία του στο υγειονομικό σώμα του Ουκρανικού στρατού και στον Ερυθρό Σταυρό. Είναι ο γιατρός που έχει γίνει viral παγκοσμίως και ήρωας στη χώρα του.

Είναι εκείνος που όταν το Χάρκοβο ισοπεδώνονταν από τους βομβαρδισμούς, έβαλε το κορμί του και έγινε ανθρώπινη ασπίδα για να σώσει μια τραυματισμένη γυναικά που δεν μπορούσε να μετακινηθεί.

Την ώρα που οι βόμβες έσκαγαν δίπλα του και σκόρπιζαν τον θάνατο, την ώρα που οι συνάδελφοι του από την ομάδα του σκόρπισαν και έτρεξαν να κρυφτούν εκείνος παρέμεινε στην κόλαση της φωτιάς και του καπνού για να σώσει μια ψυχή.

Η γυναίκα ήταν τραυματισμένη στο πεζοδρόμιο, ανήμπορη να σηκωθεί, αφού είχε δεχθεί θραύσμα πυραύλου. «Το έκανα από ένστικτο» θα πει αφοπλιστικά ο ίδιος «δεν σκέφτηκα ούτε μια στιγμή να την αφήσω μόνη της».

Ο Πετρένκο δεν ακολούθησε το πρωτόκολλο που προβλέπει ότι σε τέτοιες περιπτώσεις αμέσως μόλις ξεκινήσει ένας βομβαρδισμός, όλοι πρέπει να καλυφθούν σε ασφαλές σημείο. Εκείνος παρέμεινε.

Το βίντεο που δείχνει όλη την προσπάθεια της ομάδας του Πατρένκο να σώσει την τραυματισμένη γυναίκα, και δείχνει τη στιγμή του βομβαρδισμού με τον Πετρένκο να παραμένει από πάνω της για να την προστατεύσει έχει περισσότερες από 1 εκατομμύριο προβολές.

Η μητέρα του

Και ενώ ο Πετρένκο ήταν στην πρώτη γραμμή, η μητέρα του νόμιζε ότι ο γιος της υπηρετεί σε κάποιο γραφείο παροχής βοήθειας μακριά από το μέτωπο. Μόλις είδε το βίντεο ένιωσε να χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της.

«Η μητέρα μου δεν ήταν χαρούμενη με όσα της είπαν. Όλοι είδαν το σχετικό βίντεο και της τηλεφώνησαν όταν ήταν στην εκκλησία. Στην αρχή δεν καταλάβαινε τι της έλεγαν. Μετά όταν είδε το βίντεο, με πήρε και μου είπε: “Είσαι τρελός! Μην παίζεις με τα νεύρα μου”».

Η τραυματισμένη γυναίκα αν και έφερε σοβαρά τραύματα, κατάφερε τελικά να σωθεί χάρη στον άνθρωπο που δεν υπολόγισε τη ζωή του για να την σώσει.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024