
Οικονόμου: «Οι μέρες που έρχονται θα είναι δύσκολες για όλη την Ευρώπη»
Μιλώντας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι η εκτόξευση στις τιμές του φυσικού αερίου και οι κερδοσκοπικές τάσεις δημιουργούν προβλήματα σε όλες τις χώρες.
Στο κύμα ακρίβειας αλλά και στους κραδασμούς που γίνονται αντιληπτοί μετά την έκρηξη των τιμών του φυσικού αερίου, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.
Μιλώντας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι η πλατφόρμα για την επιδότηση των καυσίμων θα ανοίξει στα τέλη αυτής ή τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
Υπογράμμισε ακόμη, ότι η εκτόξευση στις τιμές του φυσικού αερίου και οι κερδοσκοπικές τάσεις δημιουργούν προβλήματα σε όλες τις χώρες.
«Η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει την καθημερινότητα και να λύσει προβλήματα. Δημιουργούμε νέες δυνατότητες για στήριξη. Προσπαθούμε να είμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά από τα γεγονότα» τόνισε.
«Δεν τάζουμε λαγούς με πετραχήλια στους Έλληνες . Δυστυχώς η κατάσταση φαίνεται να γίνεται χειρότερη όπως είπε. «Οι μέρες που έρχονται θα είναι δύσκολες για όλη την Ευρώπη. Ήδη σε όλες τις χώρες, επιχειρήσεις και νοικοκυριά αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Ο πληθωρισμός σκαρφαλώνει. Θα συνεχίσουνε τις στοχευμένες παρεμβάσεις» σημείωσε και αναφέρθηκε στο νέο πακέτο μέτρο που μπαίνει σε εφαρμογή τον Απρίλιο για την στήριξη της κοινωνίας.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε αναλυτικά τα μέτρα στήριξης τον Απρίλιο ενώ είπε ότι εντατικοποιούνται οι έλεγχοι για να αποτραπούν φαινόμενα αισχροκέρδειας. “Μηδενική ανοχή στην αισχροκέρδεια”, υπογράμμισε σημειώνοντας πως εχθρός μας είναι η ακρίβεια και εναντίον της θα αξιοποιηθεί κάθε διαθέσιμο εργαλείο.
Παράλληλα δήλωσε πως η κυβέρνηση συνεχίζει τις μεταρρυθμίσεις και αναφέρθηκε αναλυτικά στις δράσεις για τη μείωση της ανεργίας.
“Όσοι παράγουν θέαμα αντί για ουσία και κάνουν κριτική αφ υψηλού δεν προσφέρουν υπηρεσία ούτε στην Ελλάδα, ούτε στους ανθρώπους της”, πρόσθεσε.
Μείωση ΦΠΑ στα τρόφιμα
Ο κ. Οικονόμου ερωτηθείς για το αν θα υπάρξουν μειώσεις στον ΦΠΑ των τροφίμων, υπογράμμισε ότι υπάρχουν εφεδρείες, ωστόσο δεν αποκάλυψε αν θα προχωρήσει η κυβέρνηση σε μία τέτοια κίνηση αυτή τη στιγμή.
Για τα εγκλήματα στην Μπούτσα
Αναφορικά με τις εξελίξεις στην Ουκρανία, όπως είπε δεν επιτρέπουν αισιοδοξία.
«Η κηλίδα στους δράστες για τα εγκλήματα στην πόλη Μπούτσα θα είναι ανεξίτηλη», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου .
- Drone – show στην Αυστραλία ακυρώθηκε όταν άρχισαν να πέφτουν τα drone από τον ουρανό [βίντεο]
- ΕΛ.Α.Σ.: Ο Αλέξης Τσίπρας επιστρέφει και κεντρίζει το ενδιαφέρον των ξένων ΜΜΕ
- Ο έντονος διάλογος Κυρίζογλου – Δούκα στην ΚΕΔΕ
- Ποινή κάθειρξης 12 ετών σε 31χρονο για τον βιασμό κοπέλας το 2022 στα Φαλάσαρνα
- Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Γερμανία σε πισίνες, λίμνες και ποτάμια κατά τη διάρκεια του τριημέρου
- Η… κασέτα για το «καταστροφικό 2015» και οι «ωτακουστές του Predator» – Οι αιχμές Τουμασάτου και Χειλάκη από το Θησείο

