Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Κραυγή αγωνίας από τους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα» για την ανθρωπιστική καταστροφή στη Μαριούπολη

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κραυγή αγωνίας από τους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα» για την ανθρωπιστική καταστροφή στη Μαριούπολη

Οι επιθέσεις σε δομές υγείας δυσχεραίνουν την όποια περιορισμένη δυνατότητα έχει απομείνει για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών.

Η ανθρωπιστική κρίση στη Μαριούπολη συνεχίζεται. Οι κάτοικοι είναι χωρίς πόσιμο νερό. Μαζεύουν ξύλα για να μαγειρέψουν το φαγητό τους. Οι συνθήκες είναι ακόμα πιο δύσκολες για τους ηλικιωμένους και τα άτομα με αναπηρίες, αλλά και όσους έχουν παιδιά καθώς χρειάζονται περισσότερες προμήθειες, όπως περιγράφει μέλος του προσωπικού των Γιατρών Χωρίς Σύνορα από τη Μαριούπολη.

«Με τρόμο ακούμε αναφορές ότι ένα συγκρότημα νοσοκομείων, συμπεριλαμβανομένου ενός μαιευτηρίου στη Μαριούπολη, χτυπήθηκε σε επίθεση χθες. Αν και δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι επρόκειτο για στοχευμένη επίθεση, γνωρίζουμε από το προσωπικό μας ότι σπίτια και νοσοκομεία έχουν υποστεί ζημιές κατά τη διάρκεια των μαχών τις τελευταίες ημέρες», τονίζει η Kate White, Υπεύθυνη Επείγουσας Παρέμβασης των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

«Με τους βομβαρδισμούς και τους πυροβολισμούς στη Μαριούπολη να συνεχίζονται, η αναζήτηση υγειονομικής περίθαλψης γίνεται όλο και πιο δύσκολη, ειδικά για τις μέλλουσες μητέρες και τους ηλικιωμένους που δυσκολεύονται να μετακινηθούν.

Οι επιθέσεις σε δομές υγείας δυσχεραίνουν την όποια περιορισμένη δυνατότητα έχει απομείνει για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών. Σε μια πόλη, όπου το σύστημα υγείας κοντεύει να καταρρεύσει, το να στερείς από τους ανθρώπους την απαραίτητη υγειονομική περίθαλψη αποτελεί παραβίαση των κανόνων του πολέμου.

Οι άνθρωποι στη Μαριούπολη ζουν μέρες πολιορκίας σε οδυνηρές συνθήκες και κάθε νέα επίθεση σε μη στρατιωτικές υποδομές εντείνει την απόγνωσή τους. Είναι επιτακτική ανάγκη οι πολίτες και οι μη στρατιωτικές υποδομές, συμπεριλαμβανομένων των δομών υγείας, να εξαιρούνται από επιθέσεις και να διασφαλίζεται το δικαίωμα των ανθρώπων να αναζητούν υγειονομική περίθαλψη και ασφάλεια» καταλήγει η Kate White.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024