Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαρκ Λάνεγκαν: Σίγησε για πάντα ο προφήτης του grunge

Μαρκ Λάνεγκαν: Σίγησε για πάντα ο προφήτης του grunge

Η βιογραφία του «Devil in a Coma» όπου περιέγραψε τη βασανιστική, παρά λίγο μοιραία, εμπειρία του, κυκλοφόρησε τον περασμένο Δεκέμβριο

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο σκόρπισε η είδηση θανάτου του σπουδαίου καλλιτέχνη Μαρκ Λάνεγκαν.

Ο 57χρονος τραγουδιστής είχε χαρακτηριστεί ως προφήτης του grunge και από τους λίγους εναπομείναντες «σωτήρες» του παραδοσιακού alternative rock.

«Ο αγαπημένος μας φίλος Mark Lanegan πέθανε σήμερα το πρωί στο σπίτι του στο Killarney της Ιρλανδίας. Αγαπημένος τραγουδιστής, τραγουδοποιός, συγγραφέας και μουσικός, ήταν 57 ετών και αφήνει πίσω του τη σύζυγό του Σέλι» αναφέρει η ανακοίνωση στο λογαριασμό του στο Facebook.

Αρχικά, ο Αμερικανός έγινε γνωστός ως τραγουδιστής των Screaming Trees. Ήταν επίσης γνωστός ως μέλος των Queens of the Stone Age και The Gutter Twins. Κυκλοφόρησε έντεκα σόλο στούντιο άλμπουμ από το 1990, καθώς και τρία άλμπουμ συνεργασίας με την Isobel Campbell και δύο με τον Duke Garwood.

O Αμερικανός τραγουδιστής, γεννημένος και μεγαλωμένος στην επαρχία της πολιτείας της Ουάσινγκτον, κατάφερε να νικήσει μετά από μήνες τον κορωνοϊό που τον άφησε σε κώμα.

Η βιογραφία του «Devil in a Coma» όπου περιέγραψε τη βασανιστική, παρά λίγο μοιραία, εμπειρία του, κυκλοφόρησε τον περασμένο Δεκέμβριο.

«Ολοένα και περισσότερο αυτό θύμιζε ένα ατελείωτο χαράκωμα σε μια φυλακή της κομητείας όπου δεν μπορούσα να κουνηθώ, με τη δίκη μου να είναι σκοπίμως απροσδιόριστη, διαρκώς μεταφερόμενη ώστε να με κρατάνε φυλακισμένο. Ό,τι κι αν ήταν αυτό το σκ@@@βαγόνι στο οποίο είχα μπει, δεν ήταν αστείο. Είχα πάρει τις κλωτσιές που μου άξιζαν μέσα στα χρόνια, αλλά αυτό προσπαθούσε να με διαλύσει, σώμα και ψυχή, και δεν μπορούσα να δω φως στο τούνελ» έγραφε σε απόσπασμα που είχε δημοσιεύσει ο Guardian.

Για χρόνια χρήστης ναρκωτικών και φίλος των Κερτ Κομπέιν, Τζέφρι Λι Πιρς των Gun Club, ο Λάνεγκαν αποκαλείτο ως ο «μεγάλος επιζών της ροκ».

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024