Μπομπ Ντίλαν: Πούλησε για πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια τον κατάλογο της ηχογραφημένης μουσικής του
Η συμφωνία του με τη Sony αφορά σχεδόν 60 χρόνια μουσικής. Από το πρώτο άλμπουμ του το 1962 έως το 2020.
Ο Μπομπ Ντίλαν πούλησε τον περασμένο Ιούλιο όλο τον κατάλογό του ηχογραφημένης μουσικής στη Sony, ανακοίνωσε ο κολοσσός της μουσικής βιομηχανίας.
Η συμφωνία αφορά σχεδόν 60 χρόνια μουσικής του θρυλικού τραγουδιστή, από το πρώτο επώνυμο άλμπουμ του το 1962 έως το «Rough and Rowdy Ways» το 2020.
Η συναλλαγή καλύπτει, επίσης, τα «δικαιώματα των νέων τραγουδιών του στο μέλλον», σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου της Sony, που δεν διευκρινίζει, εντούτοις, το ύψος του συμβολαίου.
Δικαιώματα και στην Universal
Ο Μπομπ Ντίλαν, ηλικίας 80 ετών και κάτοχος βραβείου Νόμπελ λογοτεχνίας, είχε ήδη πουλήσει στα τέλη του 2020 τα συγγραφικά δικαιώματά του, ξεχωριστά από τα δικαιώματα ηχογραφήσεων, στην Universal, μία ανταγωνίστρια της Sony, έναντι ενός ποσού που υπολογιζόταν εκείνη την περίοδο στα 300 εκατομμύρια δολάρια.
Bob Dylan’s catalog of past and future recorded music was sold to Sony Music Entertainment, the company announced Monday, over a year after the legendary musician’s songwriting catalog was sold to Universal Music Publishing Group.https://t.co/bvvADU27wU pic.twitter.com/aU8VUVwuaX
— Forbes (@Forbes) January 24, 2022
Αυτή τη φορά, εξειδικευμένοι στη μουσική βιομηχανία ιστότοποι, όπως το Billboard και το Variety, κάνουν λόγο για ένα ποσό άνω των 200 εκατομμυρίων δολαρίων.
Σύμφωνα με τη Sony, η συμφωνία, που επισφραγίστηκε τον Ιούλιο του 2021, όμως ανακοινώθηκε σήμερα, ενισχύει μια μακρά σχέση με τον Μπομπ Ντίλαν, ο οποίος είχε υπογράψει το 1961 συμβόλαιο με την Columbia Records, μια θυγατρική του κολοσσού της μουσικής.
Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ
- Τι κρύβεται πίσω από την πτώση σε χρυσό, Bitcoin και Big Tech
- Ο Ζάκερμπεργκ «κλέβει» στέλεχος της Amazon
- Η Τεχεράνη καταγγέλλει επίθεση σε μονάδα αφαλάτωσης – Άφησε 10.000 Ιρανούς χωρίς νερό
- Εκρήξεις στο Κίεβο από μεγάλη ρωσική επίθεση
- Δέκα πτώματα βρέθηκαν στο Μεξικό, πέντε εκ των οποίων κρέμονταν μαζί από γέφυρα με ένα μήνυμα
- «Τίτλοι τέλους» από τον Άντι Μπέρναμ στην ψηφιακή ταυτότητα που προωθούσε ο Κιρ Στάρμερ
- Δείτε την απονομή των χάλκινων μεταλλίων στην Αγγλία (vid)
- Το Ισραήλ σκότωσε πενταμελή οικογένεια στη Γάζα – Ένα παιδί έλειπε την ώρα της επίθεσης – Δέκα νεκροί συνολικά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442