Η διαθήκη του Άκη Τσοχατζόπουλου αναμένεται να ανοίξει την Τετάρτη σχεδόν πέντε μήνες μετά το θάνατό του.
Το πρωί της Τρίτης το Πρωινό έφεραν στο φως της δημοσιότητας ένα ηχητικό ντοκουμέντο, το οποίο ακούγεται για πρώτη φορά. Σε αυτό, ο πολιτικός μιλά λίγο καιρό μετά την αποφυλάκισή του για τις ενοχές που αισθανόταν για τις επιθέσεις που δεχόταν η σύζυγός του εξαιτίας του.
«Η γυναίκα μου επιμένω ότι είναι αθώα κι έζησε τέσσερα τραγικά χρόνια. Στο νοσοκομείο και στο ψυχιατρείο οι συνθήκες ήταν δραματικές και επιπλέον είχε δυσμενή μεταχείριση. Βεβαίως έχω ενοχές και αυτό δεν μπορώ, ούτε μπορούσα να το επηρεάσω. Εξαιτίας μου και φυλακίστηκε, και βασανίστηκε και πέρασε 4 χρόνια στη φυλακή. Αυτή είναι μία πραγματικότητα αλλά η γυναίκα μου μου στάθηκε όλο αυτό το διάστημα. Και αυτό το εκτιμώ και είμαι όπως καταλαβαίνετε δεσμευμένος με τη γυναίκα μου, ψυχικά. Όλο αυτό το βασανιστήριο το περάσαμε παράλληλα μαζί και της το χρωστώ», ακούγεται να λέει ο Άκης Τσοχατζόπουλος.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας