Κοροναϊός – Τον Φεβρουάριο η απόφαση του ΠΟΥ για τα χάπια της Merck και της Pfizer
Σύμφωνα με αποτελέσματα κλινικών δοκιμών, το χάπι της Merck μειώνει κατά 30% τον κίνδυνο θανάτου και νοσηλείας από κοροναϊό, ενώ το αντίστοιχο χάπι της Pfizer κατά 90%.
Εντός του επόμενου μήνα εκτιμά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ότι θα αποφασίσει αν θα συστήσει τη χρήση των νέων θεραπειών της Merck (MSD) και της Pfizer κατά της Covid-19.
Για το χάπι της Merck, η αξιολόγηση των δεδομένων έχει ήδη αρχίσει και η απόφαση αναμένεται έως τις αρχές Φεβρουαρίου, δήλωσε εκπρόσωπος του ΠΟΥ.
Πιθανώς στα τέλη Φεβρουαρίου αναμένεται η απόφαση για το χάπι της Pfizer, δήλωσε η Τζάνετ Ντίας, επικεφαλής κλινικής διαχείρισης του ΠΟΥ.
Σύμφωνα με αποτελέσματα κλινικών δοκιμών, το χάπι της Merck μειώνει κατά 30% τον κίνδυνο θανάτου και νοσηλείας από κοροναϊό, ενώ το αντίστοιχο χάπι της Pfizer κατά 90%.
Κανένα από τα δύο δεν έχει λάβει ακόμα έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, ωστόσο το ελληνικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι το χάπι της Merck θα αρχίσει να χρησιμοποιείται από τώρα με ευθύνη των ασθενών.
Αργά χθες Πέμπτη, επιτροπή του ΠΟΥ συνέστησε τη χρήση δύο θεραπειών μονοκλωνικών αντισωμάτων της Eli Lilly και την GlaxoSmithKline.
Αναφερόμενη στις θεραπείες μονοκλωνικών αντισωμάτων, η Ντίας είπε πως ορισμένα μονοκλωνικά δείχνουν μειωμένη εξουδετέρωση της άκρως μεταδοτικής Όμικρον και μπορεί να είναι λιγότερο αποτελεσματικά απέναντι στη συγκεκριμένη παραλλαγή.
«Παρακολουθούμε τα αντιικά για την ανάπτυξη αντίστασης» πρόσθεσε η αξιωματούχος του ΠΟΥ.
- Ολυμπιακός: Αυτή είναι η αποστολή για το ματς με τον ΟΦΗ (pic)
- Ελβετικό φράγκο: Πότε αναμένεται η απόφαση του Αρείου Πάγου για τα δάνεια – Τι υποστήριξαν οι δύο πλευρές
- Έπιασε στασίδι ο Παππάς στην αναμονή εισιτηρίου για την πρώτη θέση
- Γιώργος Λαζάνης: Ο δίκαιος και ο άδικος λόγος
- Παγωνιά και… πλαστικό: Αυτά θα συναντήσει ο Ολυμπιακός στο Καζακστάν κόντρα στην Καϊράτ
- «Ψυχοσεξουαλικό ποπ θρίλερ» – Η Αν Χάθαγουεϊ και η Μικαέλα Κόελ αναμετρώνται στο πρώτο τρέιλερ της επικής ταινίας Mother Mary

