Καββαθάς – Για οικονομική καταστροφή της εστίασης λόγω των ακυρώσεων ρεβεγιόν κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ
Οι αντιδράσεις των επιχειρηματιών της εστίασης πληθαίνουν μετά τα νέα μέτρα της κυβέρνησης. Ζοφερή η εικόνα που περιέγραψε ο Γιώργος Καββαθάς.
Σε πολύ δύσκολη κατάσταση είναι η εστίαση μετά τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την ανάσχεση της μετάδοσης του κοροναϊού, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς.
Ο ήδη επιβαρυμένος κλάδος της εστίασης μπαίνει ξανά σε βαθύ lockdown με τεράστιες επιπτώσεις, υποστήριξε ο κ. Καββαθάς, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ είπε ότι είναι ενθαρρυντική η δήλωση της κυβέρνησης για διασφάλιση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας. «Περιμένουμε και τα επόμενα βήματα που θα στηρίζουν ουσιαστικά τις επιχειρήσεις», σημείωσε.
«Βλακώδης»
«Έχουμε βροχή ακυρώσεων για το αποψινό ρεβεγιόν«, είπε και χαρακτήρισε «βλακώδη» την παράταση του ωραρίου «ειδικά για απόψε».
Μένει ακόμη να ξεκαθαριστεί πλήρως καθώς ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί οι ΚΑΔ, εξήγησε. «Τα νέα μέτρα για τη μουσική αφορούν και τα κέντρα διασκέδασης και τις ταβέρνες;», αναρωτήθηκε. «Και τα μπαρ και τα υπόλοιπα καταστήματα του κλάδου; Τα καζίνο γιατί παραμένουν ανοιχτά μετά τις 12; Περιμένουμε διευκρινίσεις και μια ισονομία», είπε ο κ. Καββαθάς.
Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι: «Μία στις τρεις επιχειρήσεις έχει μηδενικά ταμειακά διαθέσιμα και τέσσερις στις δέκα έχουν αβεβαιότητα για το μέλλον τους.
Ο κλάδος έχει 320.000 θέσεις εργασίας. Αν κλείσουν οι επιχειρήσεις θα έχουμε αμέσως απώλειες 100.000 εργαζομένων από την αγορά. Από τον Φεβρουάριο έχουμε ζητήσει από την κυβέρνηση να κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για όλους τους εργαζόμενους στην εστίαση».
Στα μέτρα στήριξης των εργαζομένων αναφέρθηκε ο φοροτεχνικός Μιχάλης Αντωνόπουλος.
- Θεσσαλονίκη: Σε 30χρονο ανήκει η σορός που εντοπίστηκε μετά τη φωτιά σε Ι.Χ. στο Ωραιόκαστρο
- Πώς είναι να μεγαλώνεις στο πιο διάσημο εστιατόριο του Χόλιγουντ δίπλα στον Μπαράκ Ομπάμα και τον Μπραντ Πιτ
- Κίνηση: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό – Καθυστερήσεις στην Αττική Οδό και στους δρόμους γύρω από το λιμάνι του Πειραιά
- Κουτλουάι: «Δεν κατάλαβα γιατί ο Όσμαν πήγε στον ΠΑΟΚ» (vid)
- Στο Κρεμλίνο η ΥΠΕΞ της Βόρειας Κορέας – Στο επίκεντρο η Ουκρανία και η στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών
- Κούβα: Ιστιοφόρο ισπανικής ΜΚΟ έφτασε με ανθρωπιστική βοήθεια
- Μπορεί η AI να «εφεύρει» ένα σπάνιο πουλί;
- Κυψέλη: Θρίλερ με τη σορό που βρέθηκε σε βαλίτσα – Τι εξετάζουν οι Αρχές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442