Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ράδιο Αρβύλα - Ενοχοι ή βλάκες για τον κακοποιητή Στάθη Παναγιωτόπουλο;

Ράδιο Αρβύλα – Ενοχοι ή βλάκες για τον κακοποιητή Στάθη Παναγιωτόπουλο;

Ο κόσμος θα κρίνει αν γνώριζαν οι φίλοι του Στάθη Παναγιωτόπουλου την «επαγγελματική» δράση του. Ολα τα άλλα είναι απλά damage control

Ο αείμνηστος Κίτσος Τεγόπουλος είχε πει την ιστορική φράση «Ενοχος ή βλαξ;». Μια φράση την εποχή του «βρόμικου ‘89» και του Ειδικού Δικαστηρίου, η οποία όμως επανέρχεται κάθε φορά που πρέπει να αναλυθεί ένα γεγονός κι αν κάποιοι γνώριζαν ένα έγκλημα και το έκρυβαν ή ήταν απλά… βλάκες.

Στην περίπτωση του Στάθη Παναγιωτόπουλου και των Ράδιο Αρβύλα η ιστορική φράση επανέρχεται, ενδεχομένως ελαφρώς παραλλαγμένη.

«Ενοχοι ή βλάκες;» Ή μήπως και «ένοχοι και βλάκες;» Ο κόσμος θα το κρίνει…

Διότι όλο αυτό το σόου που έχει στηθεί τις τελευταίες ημέρες από τους «διασκεδαστές» από τη Θεσσαλονίκη με την υψηλή τηλεθέαση (και βεβαίως τα υψηλά κασέ), μάλλον προσβάλλει τη νοημοσύνη μας.

Η «απολογία», τα δάκρυα λύπης και οργής για τον φίλο και συνάδελφο, η διάθεση να φτιάξουν ένα δικό τους… αρβυλικό #metoo για το κακόμοιρο το θύμα του Παναγιωτόπουλου και όλη αυτή η διάθεση να κρύψουμε κάτω από το χαλάκι ό,τι έχει γίνει, είναι κατ’ ουσίαν εξοργιστικό.

Κι επιβεβαιώνουν την παραλλαγμένη φράση. Δεν μπορεί να είναι μόνο ένοχοι ή μόνο βλάκες, ή τίποτε από τα δύο. Θα μπορούσε να είναι καταφανώς και τα δύο. Το ξαναλέω. Ο κόσμος έχει και μυαλό και κρίση για να αποφασίσει τι είναι τελικά.

Οι αποκαλύψεις για την κατά σύστημα ανάρτηση ερωτικών στιγμών του Στάθη Παναγιωτόπουλου σε διάφορα «κανάλια», δείχνει ότι δεν πρόκειται για μια «απερισκεψία», δεν είναι συγκυρία και μια… κακή στιγμή της ζωής του. Εν ολίγοις δεν ήταν κάποιο revenge porn, δεν ήθελε να εκδικηθεί την κοπέλα του, που και αυτό είναι έγκλημα καθοσιώσεως.

Εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν «επαγγελματία» που δημοσίευε φωτογραφίες και βίντεο με σύστημα. Είχε βίτσιο; Ηταν ανόητος; Πίστευε ότι θα ξεφεύγει μια ζωή; Δεν έχει καμιά σημασία. Είναι κακοποιητής, έχει κάνει ένα έγκλημα και μάλιστα διαρκείας και το έχει ομολογήσει, έστω και με μια τυπική και «νομική» συγγνώμη.

Αυτό που με ενδιαφέρει εμένα είναι ότι κάποια κορίτσια πέρασαν δύσκολες ώρες όταν είδαν βίντεο και φωτογραφίες στο διαδίκτυο χωρίς τη δική τους συναίνεση. Επειδή κάποιος αποφάσισε ότι είναι «ερωτικό παιχνίδι» και μαγκιά να εξευτελίζεις ανθρώπους. Και δη γυναίκες, για τις οποίες τόσα έχουμε γράψει ως προς την αντιμετώπισή τους σε μια ακραία πατριαρχική κοινωνία.

Πώς λοιπόν η «οικογένεια» των Αρβύλα, που περνούν ατέλειωτες ώρες μαζί, να μην γνώριζε κάτι; Επεσαν κι αυτοί από τα σύννεφα;

Μα δε μιλάμε για one night stand και μην τον είδατε. Μιλάμε για σχέση. Μιλάμε για προσπάθεια εξωδικαστικού συμβιβασμού. Μιλάμε για δικαστική διαμάχη. Μιλάμε για αγωνιώδη προσπάθεια της κοπέλας να κατέβει το επίμαχο ερωτικό υλικό.

Δεν ήξεραν; Δεν συμβούλευσαν τον φίλο τους; Δεν του είπαν «μα καλά, τι κάνεις εκεί. Λύστο τώρα ή φύγε;».

Βγαίνουν και λένε ότι δεν γνώριζαν γιατί ό,τι έκανε ο Παναγιωτόπουλος το έκανε κρυφά. Ότι ποτέ δεν το μοιράστηκε μαζί τους.

Δηλαδή εδώ και τρία χρόνια η «κοπέλα» του φίλου τους, του κολλητού τους, δεν τους είχε πει κάτι; Δεν είχαν ακούσει ποτέ τίποτε;

Όταν είναι στη Θεσσαλονίκη κοινό μυστικό ότι… κάτι έτρεχε με τον Στάθη Παναγιωτόπουλο των Αρβύλα, οι ίδιοι δεν είχαν πάρει χαμπάρι;

Αν ισχύει αυτό τότε είναι βλάκες. Αν δεν ισχύει είναι ένοχοι. Απλά τα πράγματα.

Και τώρα το μόνο που γίνεται είναι διαχείριση της κρίσης. Είναι μια προσπάθεια να «μαζευτεί» η ζημιά, ένα damage control που λένε και οι επικοινωνιολόγοι.

Γιατί τα λεφτά είναι πολλά. Γιατί η τηλεοπτική καριέρα είναι μεγάλη και πολυετής. Γιατί η καταστροφή και η πτώση έπειτα από ένα τέτοιο σκάνδαλο είναι οδυνηρή.

Όμως, τα θύματα δεν είναι οι Αρβύλες, δεν είναι η σάτιρα, δεν είναι η παραγωγή και οι χιλιάδες τηλεθεατές που τους παρακολουθούσαν και γελούσαν.

Τα θύματα είναι οι γυναίκες και σ’ αυτές πρέπει να εστιάσουμε.

Όχι στο αν θα σωθεί μια εκπομπή. Όχι στο αν θα υπάρξουν… πολιτικά οφέλη ή κάποιοι θα πάρουν ρεβάνς για την κριτική που ασκούσαν (και καλώς) οι παρουσιαστές.

Μας είναι αδιάφορο αν κάποιοι πολιτικοί θίγονταν επί χρόνια από τη σάτιρα των Αρβύλα και τώρα που τους βρίσκουν στα χαμηλά τους πατάνε στο λαιμό.

Αυτά είναι πολιτικά παιχνίδια και άθλιες πρακτικές. Αυτό που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι πώς θα γλιτώσουν κι άλλες γυναίκες από τέτοιους κακοποιητές.

Αυτό που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι αν κάποιοι κλείνουν τα μάτια και τα αυτιά γιατί ο… φίλος τους ανεβάζει ερωτικό υλικό στα πορνογραφικά κανάλια. Αυτό που πρέπει να ξέρουμε είναι αν η υποκρισία, η διαχείριση της ζημιάς, η «πάρτη μας» τέλος πάντων, μπορεί να υπερτερεί της προστασίας της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Sports in

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο

Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μαθητών οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούν αμέτοχοι, αλλά με επευφημίες και επιφωνήματα βιντεοσκοπούν το συμβάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024