
Λάρι Έλισον – Βγάζοντας 12 δισ. δολάρια σε λίγες ώρες
Είναι μία θέση πίσω από τον επικεφαλής της Microsoft, Στιβ Μπάλμερ, και μία θέση μπροστά από τον γερόλυκο επενδυτή Γουόρεν Μπάφετ, ενώ προσπέρασε τους συνιδρυτές της Google
Περισσότερα από 12 δισ. δολάρια έβγαλε μέσα σε λίγες ώρες ο Λάρι Έλισον, ιδρυτής και επικεφαλής της Oracle, η οποία κατέγραψε ένα ξέφρενο χρηματιστηριακό ράλι, χάρη στην αύξηση της κερδοφορίας στο γ’ τρίμηνο του 2021.
Αποτέλεσμα είναι, αυτή τη στιγμή, ο Έλισον να συγκαταλέγεται στο top-10 των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη, καθώς με συνολική περιουσία 119,5 δισ. δολαρίων «φιγουράρει» στην 9η θέση.
Είναι, μάλιστα, μία θέση πίσω από τον επικεφαλής της Microsoft, Στιβ Μπάλμερ, και μία θέση μπροστά από τον γερόλυκο επενδυτή Γουόρεν Μπάφετ, ενώ προσπέρασε τους συνιδρυτές της Google.
Ο Έλισον διαθέτει περίπου το 40% των μετοχών της Oracle, την οποία ίδρυσε ο ίδιος το 1977. Αν και το 75% της περιουσίας του προέρχεται από την εταιρεία του, διαθέτει και μετοχές αξίας 15 δισ. δολαρίων στην Tesla του Έλον Μασκ. Αυτό τον κατατάσσει στους μεγαλύτερους μετόχους της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.
Εκτοξεύτηκαν οι μετοχές
Οι μετοχές της Oracle εκτοξεύθηκαν κατά 16% την Παρασκευή, κλείνοντας στα επίπεδα των 100 δολαρίων, καθώς ο γίγαντας του software εμφάνισε σημαντική αύξηση των εσόδων, αξιοποιώντας την ηγετική θέση στον τομέα του cloud.
Συγκεκριμένα, στο τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου, η αμερικανική εταιρεία πέτυχε έσοδα 10,36 δισ. δολαρίων και κέρδη 1,21 δολαρίων ανά μετοχή. Οι αναλυτές περίμεναν έσοδα 10,2 δισ. δολαρίων και κέρδη 1,11 δολαρίων. Τα έσοδα από τον τομέα του cloud, αυξήθηκαν κατά 6% και έφθασαν στα 7,6 δισ. δολάρια.
- Καιρός: Οι τρεις φάσεις πριν και μετά το Πάσχα – Εναλλαγές θερμών και ψυχρότερων αερίων μαζών
- Μπαρτσελόνα – Παναθηναϊκός 79-93: Έσπασε την «κατάρα» και πάει για 6άδα!
- Oil Prices Surge Amid Escalating Middle East Tensions
- Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης 102-88: Τη… διέλυσε με σούπερ δίδυμο Ντόρσεϊ – Βεζένκοφ
- Εκκληση Πακιστάν σε Τραμπ να παρατείνει ο Τραμπ το τελεσίγραφο κατά δύο εβδομάδες – «Θα απαντήσουμε σύντομα», λέει ο Λευκός Οίκος
- Κάτι αλλάζει στο Google Photos – Το «μαγικό» κουμπί για τις φωτογραφίες


