Η Νεάπολη Πατρών έγινε η πρώτη ομάδα στην Ελλάδα που φόρεσε περιβραχιόνιο της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας
Η ομάδα που τόλμησε κάτι τέτοιο πρώτη στην Ελλάδα, είναι η Νέαπολη Πατρών που εδρεύει στα Ζαρουχλέικα και αγωνίζεται στη Γ’ Τοπική Κατηγορία από το 2019 όταν και ιδρύθηκε.
Όπως αναφέρει το Sportin.gr στο παιχνίδι για το Κύπελλο Αχαΐας, με τον Ολυμπιακό Πατρών, η Νεάπολη Πάτρας είπε το δικό της «ΟΧΙ» στον ρατσισμό και την στοχοποίηση της διαφορετικότητας καθώς ο αρχηγός της Νεάπολης, ο Δημήτρης Ζαχαράτος δεν φορούσε το κλασικό περιβραχιόνιο, αλλά αυτό με τα χρώματα του ουράνιου τόξου.
Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ακόμα ό,τι η ιδέα στριφογύριζε στο μυαλό εδώ και καιρό, και λίγες μέρες πριν, συζητήθηκε από τους παίκτες μέσα στα αποδυτήρια.
Η απόφαση ήταν ομόφωνη από όλα τα παιδιά. Που θέλησαν να στηρίξουν με αυτό τον τρόπο την προσπάθεια κατά του ρατσισμού, κατά των διακρίσεων. Που θέλησαν να στηρίξουν όλους όσοι έχουν προτιμήσεις στο ίδιο φύλο και παίζουν μπάλα και αισθάνονται πως δεν μπορούν να μιλήσουν.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Δείτε γκολ και highlights από τα παιχνίδια του Champions League - Τα αποτελέσματα, η βαθμολογία και το πρόγραμμα της 8ης και τελευταίας αγωνιστικής της League Phase.
«Πλώρη» για απευθείας πρόκριση στους «16» του Chamions League έβαλε η Νιούκαστλ μετά το άνετο 3-0 επί της Αϊντχόφεν, Στους 8 βαθμούς παρέμεινε η PSV, αποτέλεσμα που ευνόησε τον Ολυμπιακό…
Έστω και δύσκολα η Τσέλσι νίκησε με 1-0 την Πάφο και έχει πλέον τη δυνατότητα να προκριθεί απευθείας στην επόμενη φάση του Champioons League. Δύο βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό παρέμειναν οι Κύπριοι.