Για τον σεξισμό που δέχθηκε ως υπουργός Εργασίας μίλησε στην ΕΡΤ η Έφη Αχτσιόγλου.
Μιλώντας για τον διττό της ρόλο, η πρώην υπουργός Εργασίας επί ΣΥΡΙΖΑ απάντησε για το αν υποστηρίζεται η εργαζόμενη νέα μητέρα παραδεχόμενη ότι «επουδενί δεν υποστηρίζεται όπως θα πρέπει μια νέα μαμά. Και αυτό αφορά και τη δική μου θητεία, παρότι έγιναν πράγματα εκείνη την περίοδο. Αφορά και τις προηγούμενες κυβερνήσεις και τις επόμενες».
Απαντώντας στο πώς αντιμετώπισε τον σχολιασμό από ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας της υπουργοποίησης σε νεαρή ηλικία η κα Αχτσιόγλου επισήμανε ότι είναι πολύ δύσκολο να αποδεχθούν ότι ένας νέος άνθρωπος, και δη μια γυναίκα, αξίζει να αναλάβει μια τέτοια θέση.
«Όταν ανέλαβα εγώ, μαζί με εμένα ορκίστηκαν άλλοι δύο άνδρες στην ίδια ηλικία. Κανείς δεν αμφισβήτησε το γιατί ανέλαβαν αυτοί. Όλοι, όμως, αμφισβήτησαν το γιατί ανέλαβα εγώ. Υπήρχαν υπονοούμενα ότι είχα κάποιες σχέσεις που μπορεί να με οδήγησαν σε αυτή την θέση άδικα. Κανείς δεν αμφισβήτησε τους άλλους, παρότι το βιογραφικό μου είχε μάλλον -χωρίς να θέλω να θίξω τους συναδέλφους- περισσότερα τυπικά προσόντα», τόνισε η βουλευτής.
Και όπως δήλωσε, «ο σεξισμός είναι παντού. Είναι στην καθημερινότητά μας και όσο συζητάμε και το φέρνουμε στην επιφάνεια, τόσο θα αρχίζει να λειτουργεί ένας μηχανισμός περιορισμού».
Τέτοια εποχή οι περισσότεροι από εμάς νιώθουμε μια ανανεωμένη ενέργεια και διάθεση. Και σύμφωνα με την επιστήμη η άνοιξη η κατάλληλη εποχή για νέες αρχές
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Από την Πέμπτη 23 Απριλίου, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κάνει μια βουτιά στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, με το έργο «Tζένη Τζένη - Ένα ηλιόλουστο Ρέκβιεμ»
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας