Δευτέρα 15 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο οργασμός της σκύλας, ο νεοναζί Κασιδιάρης και οι φασίστες συμπολίτες μας

Ο οργασμός της σκύλας, ο νεοναζί Κασιδιάρης και οι φασίστες συμπολίτες μας

«Ηλία μαζί σου». «Τρεντάρει» στο twitter η υποστήριξη στον Κασιδιάρη. Πιστεύουμε ακόμη ότι ξεμπερδέψαμε με τους φασίστες;

Ποιο θέμα είναι πρώτο trend μόλις ανοίγεις το twitter;

Ποιο hashtag τα… σπάει τις τελευταίες ώρες; Μην είναι η ελληνογαλλική συμφωνία; Μήπως τα μέτρα στήριξης; Μήπως κάποιο τηλεριάλιτι και η αποχώρηση κάποιου ανθυποσελέμπριτι;

Όχι βέβαια. Το πρώτο θέμα στο μέσο αυτό έχει τίτλο «Μαζί_σου_Ηλία».

Και μην πάει ο νους στον Ηλία του 16ου. Δεν είναι ο Χατζηχρήστος ο τυχερός γιατί ασχολούνται χιλιάδες μ’ αυτόν.

Ούτε είναι ο Ηλίας… Μπόγδανος από το ριάλιτι επιβίωσης και δεν είναι και ο Ηλίας Μόσιαλος να μας παρουσιάζει τις εξελίξεις για τον κοροναϊό.

Το hashtag αφορά στον Ηλία Κασιδιάρη και κάποιοι έφτιαξαν αυτό το θέμα προκειμένου να στηρίξουν τον «άδικο» αποκλεισμό του από την επικοινωνία, από τους οπαδούς του.

Χιλιάδες μπήκαν να στηρίξουν το πρώην πρωτοπαλίκαρο του Μιχαλολιάκου, έναν από τους πιο σκληρούς νεοναζί της εγκληματικής οργάνωσης.

Χιλιάδες. Το αντιλαμβάνεστε; Υποστηρικτές του Ηλία που όπως λένε τα βάζει με το σύστημα κι αυτό τον πολεμάει.

Χιλιάδες εθνικιστές που στηρίζουν τη «μοναδική φωνή της αλήθειας για την Ελλάδα».

«Τον έκλεισαν στα κελιά χωρίς στοιχεία, το κανάλι του φτάνει τις 101.000 εγγραφές, τώρα τον φιμώνουν», λέει κάποιος.

«Δεν τον λύγισε τίποτε», ο άλλος. «Καλύτερα να ζήσεις μια μέρα σαν λιοντάρι, παρά 100 χρόνια σαν πρόβατο», λέει ένας οπαδός του Ηλία.

Πόση ντροπή γι’ αυτή τη χώρα. Την ημέρα που γιορτάζαμε την ιστορική απόφαση της καταδίκης της Χρυσής Αυγής, λίγες μέρες μετά την επέτειο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, να «τρεντάρει» το «Μαζί σου Ηλία».

Που κανονικά θα έπρεπε να λέγεται… Ναζί σου Ηλία.

Πόση ντροπή. Να έχουν εγγραφεί πάνω από 100 χιλιάδες συμπολίτες μας στο κανάλι του Κασιδιάρη στο YouTube προκειμένου να παρακολουθούν τις νεοναζιστικές, αντιδημοκρατικές και άκρως επικίνδυνες θεωρίες του.

Ο άνθρωπος που έχει στο μπράτσο του τατουάζ το μισητό σύμβολο του ναζισμού, να «τρεντάρει», ένα μόλις χρόνο μετά την καταδίκη του.

Δεν ξεμπερδέψαμε

Εχει δίκιο η μάνα του Φύσσα. Η Χρυσή Αυγή είναι στη φυλακή, αλλά με τους φασίστες δεν ξεμπερδέψαμε και δεν θα ξεμπερδέψουμε εύκολα.

Είναι εδώ και αρχίζουν να βγαίνουν ξανά από το καβούκι τους.

Είτε με τη μορφή οπαδών του Κασιδιάρη και μελών του κόμματός του. Είτε με τη μορφή ψεκασμένων αντιεμβολιαστών, είτε με τη μορφή «αγανακτισμένων» με τα εθνικά θέματα. Είτε φορώντας κοστούμια και γραβάτες…

Δεν γλιτώνουμε εύκολα με το νεοφασισμό, με τους νεοναζί που απλά λούφαξαν για λίγο αλλά σπεύδουν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες και τις «ρωγμές» του πολιτικού μας συστήματος.

Κι αντί τα κόμματα του συνταγματικού τόξου να ομονοούν προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο, τσακώνονται για τη νομή της εξουσίας.

Αντί να επικροτούν τα αυτονόητα, όπως τον έλεγχο των επικοινωνιών των Χρυσαυγιτών, αντί να παίρνουν κι άλλα μέτρα εναντίον τους (στο πλαίσιο πάντα της νομιμότητας και των κανόνων), ασχολούνται με ανύπαρκτα θέματα.

Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τη Δημοκρατία δεν είναι ο Κασιδιάρης, ο Μιχαλολιάκος, ο Λαγός ως πρόσωπα.

Είναι η σπορά του μίσους και του διχασμού που έχουν ρίξει στο έδαφος.

Είναι ότι ο φασισμός βρίσκεται ανάμεσά μας, στις δουλειές μας, στα σχολεία, στους διπλανούς μας, στους χώρους διασκέδασης ή εκεί που θα έπρεπε να γίνεται κοινωνική ζύμωση, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις.

Ας μη χαιρόμαστε, λοιπόν, που η Χρυσή Αυγή είναι στη φυλακή. Ή που ο Ηλίας ο… Ελληνάρας δεν μπορεί να πάρει τηλέφωνο και να μιλήσει στους οπαδούς του με τα ακαταλαβίστικα ελληνικά του.

Εδώ, με τη σημαία της Βέρμαχτ

Μη χαίρεστε, γιατί είναι θέμα χρόνου να έχουμε έναν νέο Παύλο Φύσσα. Τα τελευταία γεγονότα με τις επιθέσεις ακροδεξιών το αποδεικνύει αυτό.

Μη χαίρεστε, γιατί οι «Κασιδιάρηδες» στην Ελλάδα (κι όχι μόνο) είναι πολλοί, και είναι κρυμμένοι.

Μη χαίρεστε, γιατί η σκύλα που γέννησε το φασισμό είναι ξανά σε οργασμό.

Και ξέρετε κάτι; Αυτό το trend στο twitter που αποθεώνει τον Κασιδιάρη και βρίζει τη Δημοκρατία μας, μου θύμισε μια άλλη ιστορική ατάκα. Το «Ηλία, ρίχ’το».

Την ιστορική φράση από την ταινία, «Όλα είναι δρόμος» του Παντελή Βούλγαρη. Εκεί όπου ο Γιώργος Αρμένης, που δεν μπορεί να ξεπεράσει τον χωρισμό του, πάει στο σκυλάδικο ονόματι «Βιετνάμ» και αρχίζει να τα σπάει όλα.

Δίνει και μια επιταγή στον ιδιοκτήτη, αγοράζει το σκυλάδικο και παίρνει έναν εκσκαφέα. Λούζεται με αλκοόλ, βάζει φωτιά στα ρούχα του και φωνάζει: «Ηλία ρίχ’το», χορεύοντας βαρύ ζεϊμπέκικο.

Μήπως ήρθε η ώρα να γκρεμίσουμε όλα τα αμαρτήματα που ταλανίζουν τη Δημοκρατία;

Μήπως ήρθε η ώρα να κάψουμε ό,τι μας πληγώνει; Μήπως ήρθε η ώρα να καθαρίσουμε μια και καλή με τον φασισμό;

Γιατί αλλιώς το «Βιετνάμ» θα είναι η πατρίδα μας και ο Ηλίας θα είναι ο Κασιδιάρης που θα την γκρεμίσει…

Sports in

Mε αυξημένα μέτρα ασφάλειας και σύστημα anti-drone η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για το Παρίσι (pics)

Το in.gr βρίσκεται στην Αρχαία Ολυμπία και καταγράφει όσα έγιναν στην Επίσημη Πρόβα για την Τελετή Αφής και όσα προγραμματίζονται για την Τελετή της Τρίτης 16 Απριλίου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 15 Απριλίου 2024