Μαλακό και νόστιμο κέικ με μύρτιλα
Λαχταριστό και εύκολο
Spotlight
-
Μελέτη καταπέλτης για τα Τέμπη μιλά για αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος - Η αναφορά στις εύφλεκτες ουσίες
-
Γενς Στόλτενμπεργκ: «Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο»
-
Το παρών του Αλέξη Τσίπρα
-
Έζησα στην Αθήνα της δεκαετίας του 1980 για έναν χρόνο - αυτό μου έμαθε ότι μπορείς να ανήκεις οπουδήποτε
Αυτότο αφράτο κέικ με την φρουτένια, ελαφρώς όξινη γεύση είναι η τέλεια ιδέα για ένα κυριακάτικο, σπιτικό γλυκό.
Η παρασκευή του δεν θα σας δυσκολέψει καθόλου!
Δείτε πώς θα το φτιάξετε:
Υλικά:
100 γρ. μαργαρίνη
85 γρ. ζάχαρη
1 αβγό
140 γρ. φαρίνα
1 κουτ. του γλυκού baking powder
4 κουτ. της σούπας γιαούρτι χωρίς λιπαρά
200 γρ. μαρμελάδα μήλου
140 γρ. μύρτιλα
50 γρ. καστανή ζάχαρη
Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C και βουτυρώνεις ελαφρά μία φόρμα για κέικ.
Σε ένα μίξερ, ρίχνεις το υπόλοιπο βούτυρο, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, το αυγό, το αλεύρι, τη baking powder και το γιαούρτι και τα χτυπάς μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτεις σταδιακά τη μαρμελάδα και τα blueberries και ανακατεύεις.
Αδειάζεις το μείγμα σου στη φόρμα και φροντίζεις να πάει παντού.
Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 25 – 30 λεπτά.
Ανακατεύεις το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει, και το ρίχνεις πάνω από το κέικ μόλις ψηθεί.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις