Εμβόλιο – Οι μικρές ιταλικές επιχειρήσεις θα παύουν προσωρινά, χωρίς να απολύουν, τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους
Οι μικρές ιταλικές επιχειρήσεις θα μπορούν να αντικαθιστούν, προσωρινά, τους εργαζόμενους που δεν διαθέτουν πράσινο πάσο εμβολιασμένου
Η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε ότι οι επιχειρήσεις με λιγότερους από δεκαπέντε υπαλλήλους θα μπορούν να αντικαθιστούν, προσωρινά, τους εργαζόμενους που δεν διαθέτουν «πράσινο πάσο εμβολιασμένου».
Η κάθε αντικατάσταση δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις δέκα ημέρες και οι εργαζόμενοι χωρίς «πάσο» θα παύονται, μεν, των καθηκόντων τους, αλλά δεν υα απολύονται.
Οι εμπορικές ενώσεις της χώρας υπογραμμίζουν ότι, με αντικαταστάσεις τόσο μικρής διάρκειας, υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθούν δυσκολίες στην ομαλή λειτουργία των καταστημάτων.
«Με το green pass προστατεύονται και οι εργαζόμενοι, ενώ θα δοθεί, ως γνωστόν, ένας μήνας περιθώριο, ώστε όποιος το επιθυμεί να μπορεί να πάει να εμβολιαστεί και να εξασφαλίσει το πάσο», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εργασίας, Αντρέα Ορλάντο.
«Προσπαθήσαμε να λάβουμε υπόψη και τα αιτήματα των συνδικάτων, αλλά δεν κατέστη πάντα δυνατό, διότι η ευχέρεια κινήσεων μιας τόσο ευρείας κυβερνητικής συμμαχίας δεν είναι τόσο μεγάλη», πρόσθεσε ο Ορλάντο, σε συνομιλία του με τον διευθυντή της εφημερίδας «La Stampa», Mάσιμο Τζανίνι.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συστήματα πυροπροστασίας σε σχολικές μονάδες του Δήμου Παπάγου-Χολαργού
- Τα 9 ματς του Champions League ενδιαφέρουν τον Ολυμπιακό: Τι αποτελέσματα θέλουν απόψε οι Ερυθρόλευκοι (pics)
- To ChatGPT θα μαντεύει την ηλικία των χρηστών πριν δώσει πρόσβαση στη «λειτουργία ενηλίκων»
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Στα όριά τους οι παραγωγοί – Ζητούν να ανοίξει άμεσα η πλατφόρμα για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις
- Μουσικό Γκαλά «Ελπίδα και Αγάπη» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
- Γιάννης Κοντός: Περί της ευθύνης του ποιητή





