Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία - Μόνο με «πράσινο πάσο» εμβολιασμού η πρόσβαση σε τρένα και αεροπλάνα - Διαδηλώσεις σε 54 πόλεις

Ιταλία – Μόνο με «πράσινο πάσο» εμβολιασμού η πρόσβαση σε τρένα και αεροπλάνα – Διαδηλώσεις σε 54 πόλεις

Το «πράσινο πάσο» εμβολιασμένου θα είναι πλέον υποχρεωτικό σε τρένα και αεροπλάνα της Ιταλίας. Ωστόσο, οι επικριτές του ανακοίνωσαν πως θα διαδηλώσουν σε πάνω από 50 πόλεις της χώρας, την ερχόμενη Τετάρτη

Στην Ιταλία, από την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου, το «πράσινο πάσο» εμβολιασμένου θα είναι υποχρεωτικό και για την πρόσβαση σε τρένα και αεροπλάνα. Εξαιρούνται από το μέτρο, μόνο τα τρένα με διαδρομές που δεν αρχίζουν και τελειώνουν μέσα στον ίδιο νομό.

Εν τω μεταξύ, το απόγευμα του Σαββάτου, μέσω διαδικτύου, ανακοινώθηκε ότι οι πολίτες, που αμφισβητούν την υποχρεωτική χρήση του «πάσου», πρόκειται να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους, την ερχόμενη Τετάρτη, στους σιδηροδρομικούς σταθμούς 54 πόλεων της χώρας. Οι κινητοποιήσεις θα ξεκινήσουν στις 2.30 το μεσημέρι και αναμένεται να λήξουν το βράδυ.

Η ιταλική κυβέρνηση, πάντως, δεν σκοπεύει να αλλάξει τις αποφάσεις της και επαναλαμβάνει ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για να προστατευθεί, πρώτα απ΄όλα, η δημόσια υγεία. Όπως υπογραμμίζει ο Τύπος, η ιταλική κυβέρνηση αναμένεται σύντομα να αυξήσει την ισχύ του πράσινου πάσου από έξι μήνες σε ένα χρόνο.

Μέχρι τώρα, οι κάτοικοι της Ιταλίας, οι οποίοι ολοκλήρωσαν τον εμβολιαστικό κύκλο κατά του κοροναϊού, είναι το 60% των πολιτών άνω των 12 ετών.

Έως το τέλος Σεπτεμβρίου, η κυβέρνηση Ντράγκι έχει θέσει ως στόχο τον εμβολιασμό του 80% του πληθυσμού, αν και γιατροί του νοσοκομείου λοιμωδών νοσημάτων της Ρώμης «Λάτζαρο Σπαλαντσάνι» τονίζουν ότι θα ήταν καλύτερο να προστατευθεί, με την εκστρατεία εμβολιασμού, τουλάχιστον το 85% των κατοίκων της χώρας.

Sports in

LIVE: Τσιτσιπάς – Λάγιοβιτς

LIVE: Τσιτσιπάς – Λάγιοβιτς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τσιτσιπάς – Λάγιοβιτς για τα ημιτελικά του ATP Masters 500 της Βαρκελώνης. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024