Εντάσεις προκαλεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης Ντράγκι η πρόθεση του Ιταλού τεχνοκράτη πρωθυπουργού να διευρύνει τη χρήση του πράσινου πάσου εμβολιασμένου και η στάση που τηρεί σε αυτό το καίριας σημασίας θέμα η Λέγκα του Βορρά.

Το κόμμα του Ματέο Σαλβίνι έχει υιοθετήσει αμφίσημη στάση. Κατά τη διάρκεια της έγκρισης του διατάγματος για την επικύρωση της εφαρμογής του πράσινου πιστοποιητικού σε σχολεία, πανεπιστήμια, καφέ και εστιατόρια, η Λέγκα απέσυρε τις τροπολογίες της αλλά, την ίδια ώρα, προχώρησε σε μια εντελώς απρόσμενη κίνηση: Πολλά μέλη της στήριξαν τρεις τροπολογίες, που είχαν κατατεθεί από τα ακροδεξιά «Αδέλφια της Ιταλίας».

Οι συγκεκριμένες τροπολογίες δεν εγκρίθηκαν, αλλά η ένταση στο εσωτερικό της κυβερνητικής πλειοψηφίας ανέβηκε αισθητά.

Το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα ζήτησε από την Λέγκα να αποφασίσει αν όντως στηρίζει τον Μάριο Ντράγκι ή αν θέλει να περάσει στην αντιπολίτευση.

Την ίδια ώρα, ο Σαλβίνι προσπαθεί να καθυστερήσει τη διεύρυνση του πιστοποιητικού εμβολιασμού στους δημοσίους υπαλλήλους, όπως και στους εργαζομένους στο σύνολο των εμπορικών επιχειρήσεων.

Ο Τύπος, βάσει πληροφοριών που προέρχονταν από την κυβερνητική συμμαχία, επί σειρά ημερών επέμενε ότι, μέσα σε αυτή την εβδομάδα, θα αποφασιζόταν η ακριβής ημερομηνία για την υιοθέτηση των νέων μέτρων.

Τελικά, όμως, η σχετική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αναβλήθηκε εξαιτίας της αρνητικής στάσης της Λέγκα.

Όπως έγινε γνωστό, την Πέμπτη πρόκειται να αποφασιστεί μόνον η επέκταση του πάσου στους εργαζομένους συνεργείων που καθαρίζουν τα σχολεία και σε όσους μαγειρεύουν για τους μαθητές, οι οποίοι παραμένουν εντός των σχολικών εγκαταστάσεων μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο