
Αχτσιόγλου – «Χωρίς σοβαρά μέτρα οι ανατιμήσεις οδηγούν σε εκτεταμένη φτωχοποίηση»
«Με μικρο-μέτρα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Χρειάζεται παρέμβαση για τον έλεγχο των τιμών και σοβαρά φορολογικά μέτρα, ώστε να μην υπάρξει επιβάρυνση των πολιτών», δήλωσε η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου
«Αν δεν ληφθούν σοβαρά μέτρα, μπορεί να βρεθούμε μπροστά σε ένα νέο κύμα φτωχοποίησης, σε ένα νέο κύμα ανθρωπιστικής κρίσης, διότι οι ανατιμήσεις πλήττουν τα βασικά αγαθά διαβίωσης», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στο «Kontra Channel».
Η τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «με μικρο-μέτρα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Χρειάζεται παρέμβαση για τον έλεγχο των τιμών και σοβαρά φορολογικά μέτρα, ώστε να μην υπάρξει επιβάρυνση των πολιτών».
Αυτή τη στιγμή, όπως είπε, «η Ελλάδα είναι πρώτη στην Ευρώπη στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, γιατί η κυβέρνηση δεν παρενέβη, μέσω της ΡΑΕ, στην αγορά ενέργειας, ώστε να θέσει κανόνες και να αντιμετωπίσει πρακτικές καρτέλ. Είναι πολύ μεγάλη η ευθύνη της. Σημειωτέον ότι είχε τη δυνατότητα να νομοθετήσει ένα πάγωμα της τιμής του ρεύματος για μία χρονική περίοδο, κατ’ εξαίρεση. Αλλά δεν ενήργησε, ώστε να οριοθετήσει τις τιμές και ακόμη δεν ενεργεί».
Σημείωσε, τέλος, ότι «ο κ. Μητσοτάκης αποδείχτηκε παντελώς αναξιόπιστος στα βασικά συνθήματα με τα οποία εξελέγη. Η ανοχή των πολιτών στην απόσταση που χωρίζει τον κ. Μητσοτάκη από την πραγματικότητα μειώνεται. Εξελέγη με το ‘λιγότεροι φόροι’ και, αυτή τη στιγμή, η αγοραστική δύναμη των πολιτών είναι κατακρημνισμένη. Εξελέγη με συνθήματα περί μεσαίας τάξης και η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα βρίσκεται στα όρια της επιβίωσης. Η συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας ζει σε επισφάλεια και αβεβαιότητα».
- Γερμανία: Οι ΗΠΑ θα αποσύρουν 5.000 στρατιωτικούς μέσα σε 6 έως 12 μήνες
- Βολιβία: Η εργατική συνομοσπονδία κήρυξε απεργία διαρκείας
- Μέση Ανατολή: Πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού αξίας άνω των 8,6 δισ. δολαρίων από τις ΗΠΑ σε συμμάχους τους
- Ιράν: Ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ καλεί ιρανικές επιχειρήσεις να αποφύγεουν απολύσεις εργαζομένων
- Λίβανος: 12 νεκροί, ανάμεσά τους ένα παιδί, σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς παρά την εκεχειρία
- Μεξικό: Τουλάχιστον 11 νεκροί και 30 τραυματίες σε ανατροπή λεωφορείου