Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπάιντεν - Μέσα στις επόμενες 24 ώρες η απόφαση για την αποχώρηση από το Αφγανιστάν

Μπάιντεν – Μέσα στις επόμενες 24 ώρες η απόφαση για την αποχώρηση από το Αφγανιστάν

Ο κ. Μπάιντεν φέρεται ακόμη να ζυγίζει το πώς θα προχωρήσει, καθώς ορισμένοι από τους συμβούλους του επιχειρηματολογούν εναντίον της παράτασης της προθεσμίας, επικαλούμενοι λόγους ασφαλείας.

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναμένεται να αποφασίσει μέσα στις επόμενες 24 ώρες εάν και κατά πόσον θα παρατείνει την προθεσμία της 31ης Αυγούστου για την αποχώρηση των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν, ώστε το Πεντάγωνο να έχει επαρκή χρόνο στη διάθεσή του, ανέφερε αξιωματούχος της κυβέρνησής του.

Ζυγίζει τις εξελίξεις

Ο κ. Μπάιντεν φέρεται ακόμη να ζυγίζει το πώς θα προχωρήσει, καθώς ορισμένοι από τους συμβούλους του επιχειρηματολογούν εναντίον της παράτασης της προθεσμίας, επικαλούμενοι λόγους ασφαλείας, εξήγησε ο αξιωματούχος.

Ο αμερικανός πρόεδρος ενδέχεται να κάνει πιο σαφείς τις προθέσεις του στην ψηφιακή σύνοδο της G7 που θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Από την πλευρά του, ο Ανταμ Σιφ, επικεφαλής της επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων η οποία είναι αρμόδια για τις υπηρεσίες πληροφοριών, μιλώντας σε δημοσιογράφους αφού ενημερώθηκε από στελέχη των αμερικανικών υπηρεσιών κατασκοπείας, ανέφερε πως θεωρεί απίθανο να έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση εκκένωσης από το Αφγανιστάν εντός της καθορισμένης προθεσμίας.

«Νομίζω ότι είναι εφικτό αλλά πολύ απίθανο, με δεδομένο τον αριθμό των Αμερικανών που χρειάζεται να απομακρυνθούν εσπευσμένα από τη χώρα», είπε ο κ. Σιφ.

Συζητήσεις με τους Ταλιμπάν

Ο μελλοντικός έλεγχος του αεροδρομίου της Καμπούλ υπήρξε αντικείμενο συζήτησης με τους Ταλιμπάν, ανέφερε απόψε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Νεντ Πράις.

Οταν ρωτήθηκε, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, τι συζητήσεις έγιναν με τους Ταλιμπάν και με άλλους παράγοντες για το ποιος θα αναλάβει το αεροδρόμιο – το οποίο επί του παρόντος βρίσκεται υπό τον έλεγχο των αμερικανών στρατιωτών, εν μέσω της επιχείρησης απεγκλωβισμού και της καταληκτικής ημερομηνίας της 31ης Αυγούστου, ο Πράις απάντησε:

«Μπορώ να ομολογήσω ότι αυτό ήταν αντικείμενο συζήτησης με τους Ταλιμπάν. Ηταν αντικείμενο συζήτησης με τους συμμάχους μας. Ηταν αντικείμενο συζήτησης με πολλούς εταίρους μας».

«Στην πραγματικότητα υπάρχει συμφωνία μεταξύ όλων αυτών των παραγόντων και φυσικά μεταξύ των ΗΠΑ και των εταίρων και συμμάχων μας, αλλά επίσης και με τους Ταλιμπάν, ότι όλα τα συμφέροντά μας εξυπηρετούνται με ένα εν λειτουργία αεροδρόμιο», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024