Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πήρατε άδεια τον Ιουλίο, και τώρα τι; - Δέκα λόγοι που αξίζει η Αθήνα τον Αύγουστο

Πήρατε άδεια τον Ιουλίο, και τώρα τι; – Δέκα λόγοι που αξίζει η Αθήνα τον Αύγουστο

Οδηγός για να ανακαλύψεις ξανά την πόλη σου και να την απολαύσεις.

Κάπως τα έφερε φέτος η ζωή και έχετε ξεμείνει Αύγουστο στην Αθήνα; Πήρατε άδεια τον Ιούλιο ή ο εργοδότης σας… άφησε στους τελευταίους του Σεπτεμβριού;

Η κατάσταση δεν είναι όσο τραγική νομίζετε. Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν χαίρεται να δουλεύει όταν οι φίλοι του ανεβάζουν φωτογραφίες με ηλιοβασιλεμάτα και εξωτικές παραλίες, αλλά η Αθήνα τον Αύγουστο μπορεί να γίνει απολαυστική. Διαβάστε γιατί.

Δεν έχει καθόλου κίνηση στους δρόμους. Μπορείτε να κάνετε όποια απόσταση θέλετε στο μισό χρόνο από τις υπόλοιπες περιόδους και επιτέλους να απολαύσετε την θέα από το Σούνιο μια ηλιόλουστη Κυριακή χωρίς να περάσετε όλη την ημέρα στο αυτοκίνητο. Αντίστοιχα δεν έχουν πολύ κόσμο και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα οποία αν και λειτουργούν με μειωμένα δρομολόγια είναι μια πολύ λύση για όσους θέλουν να αφήσουν για λίγο το τιμόνι.

Οι παραλίες είναι άδειες. Η Αττική έχει υπέροχες παραλίες -περισσότερο και λιγότερο γνωστές- στις οποίες δεν «τολμάμε» να πλησιάσουμε Ιούνιο και Ιούλιο. Άπειρες επιλογές για οικογένειες, μοναχικούς κολυμβητές ακόμα και γυμνιστές μπορούν να γίνουν τέλεια απόδραση για τον Αύγουστο και σε ελάχιστο χρόνο από το κέντρο της πόλης.

Βρίσκετε τραπέζι παντού. Θυμάστε εκείνο το εστιατόριο με την τεράστια αναμονή; Το μπαρ που έγινε hot spot και δεν μπορείτε ποτέ να επισκεφθείτε ειδικά με αυστηρά μέτρα για την καταπολέμηση του κοροναϊού; Τώρα είναι η ευκαιρία. Με τους τουρίστες να είναι οι μόνοι περιηγητές της πόλης, τα στέκια γίνονται και πάλι διαθέσιμα. Πρώτο τραπέζι… θάλασσα λοιπόν ή έστω πρώτο σκαμπό δίπλα στον κούκλο μπαρμαν είναι τώρα εφικτό.

Απολαύστε θερινό σινεμά. Σίγουρα αυτό δεν είναι από τα προνόμια του Αυγούστου, ωστόσο αν αγαπάτε το Cine Paris ή το Σινέ Ψυρρή είναι δύσκολο όχι μόνο να βρείτε θέση τον Ιούλιο αλλά και απολαύστε την αγαπημένη σας ταινία του ’50 χωρίς φωνές, ψίθουρους και οχλαγωγία. Τον Αύγουστο θα καταφέρετε να δείτε σινεμά παρέα μόνο με… τουρίστες.

Δεν χρειάζεται να ακολουθείτε πολυπληθείς παρέες. Ειδικά αν είστε από αυτούς που διστάζουν να πουν την γνώμη τους και ακολουθούν τους φίλους σε όποιο μπαρ και εστιατόριο προτείνουν ήρθε ο καιρός να πάρετε το αίμα σας πίσω. Τον Αύγουστο ελάχιστοι είναι στην πόλη και έτσι θα μπορέτε επιτέλους να κάνετε ακριβώς ότι επιθυμείτε, χωρίς να πρέπει να ακολουθήσετε την παρέα.

Γίνε τουρίστας στην πόλη σου. Βάλε καπέλο, πάρε ένα μπουκαλάκι νερό και ξεκίνα την περιήγηση. Αρχαιολογικοί χώροι σε όλη την πόλη είναι έτοιμοι να σε μαγέψουν και να σε κάνουν να νιώσει για λίγο τουρίστας στην Αθήνα. Είναι ευκαιρία να εκτιμήσεις ξανά την Ακρόπολη, να περαπτήσεις στον Κεραμεικό, στην Ρωμαϊκή Αγορά και την Βιβλιοθήκη του Ανδριανού. Χωρίς το άγχος της καθημερινότητας θα απολαύσεις τα μνημεία της Αθήνας πολύ περισσότερο.

Πάρκα στην Αθήνα; Και όμως υπάρχουν. Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι αυτό που σίγουρα θα αποτέλεσει το τέλειο στέκι για τον Αύγουστο. Δροσιά αλλά και δεκάδες εκδηλώσεις θα σε κρατήσουν στα Νότια με τον καλύτερο τρόπο. Εκτός όμως από το ΚΠΙΣΝ ο Εθνικός Κήπος, ο Λόφος Φιλοπάππου αλλά και η Πλατεία Ελευθερίας θα σε ανταμείψουν αν τους δώσεις μια ευκαιρία.

Απολαύστε την σπάνια ησυχία. Κομπεσέρ, γείτονες που φωνάζουν, κορναρίσματα και δυνατή μουσική. Όσο και να έχουμε συνηθίσει την βουή της πόλης ο Αύγουστος επαναφέρει την ησυχία και αυτό από μόνο του είναι αξιοθαύμαστο.

Ταράτσες με υπέροχη θέα. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει το απόλυτο καλοκαιρινό τρεντ αλλά δυστυχώς ο χώρος τους είναι περιορισμένος. Οι ταράτσες της Αθήνας έχουν εκπληκτική θέα στην Ακρόπολη, το Λυκαβηττό αλλά και τη θάλασσα και πάντα αποτελούν τόπο χαλάρωσης. Φέτος τον Αύγουστο είναι η ευκαιρία να τις επισκεφτούμε.

Ευκαιρία να κάνεις όσα αναβάλεις. Η έκθεση ζωγραφικής που θέλεις εδώ και μήνες να δεις, το Μουσείο που άνοιξε τον χειμώνα αλλά φοβήθηκες να επισκεφτείς λόγω κοροναϊού, εκείνο το βιβλιοπωλείο στο Παγκράτι που δεν βρήκες ευκαιρία να ανακαλύψεις. Ό,τι δεν πρόλαβες να κάνεις αυτόν τον απαιτητικό και δύσκολο χειμώνα κάν’το τον Αύγουστο. Πάρε τα ηνία της πόλης σου και ανακάλυψέ τη ξανά.

Sports in

Αυτοί οι διαιτητές σφυρίζουν τα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ και Παναθηναϊκός – Άρης

Η ΚΕΔ έκανε πριν από λίγο γνωστούς τους ορισμούς της για την 8η αγωνιστική των playoffs της Superleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024