Μια εκ των παλαιότερων κατηγόρων του Τζέφρι Επστάιν κατέθεσε μήνυση εις βάρος του πρίγκιπα Άντριου, ισχυριζόμενη ότι της επιτέθηκε όταν εκείνη ήταν ακόμη μόλις 17 ετών.

Ο πρίγκιπας Άντριου είναι ο δούκας του Γιορκ και δεύτερος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ.

Οι συνήγοροι της Βιρτζίνια Τζιούφρι υπέβαλαν τη μήνυση σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν.

Σε ανακοίνωσή της, η Τζιούφρι αναφέρει ότι η μήνυση κατατέθηκε βάσει της Νομοθεσίας για τα Ανήλικα Θύματα, ενώ κατηγορεί τον πρίγκιπα Άντριου ότι την κακοποίησε σεξουαλικά, όταν του παραδόθηκε ως θύμα εμπορίου ανθρώπων από τον Επστάιν.

«Επιθυμώ ο Πρίγκιπας Άντριου να λογοδοτήσει για τα όσα μου έκανε», τόνισε. «Οι ισχυροί και οι πλούσιοι δεν απαλλάσσονται από την ευθύνη των πράξεών τους. Ελπίζω ότι και άλλα θύματα θα συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι δυνατόν να ζουν στη σιωπή και στον φόβο και να διεκδικήσουν ξανά τις ζωές τους μιλώντας ανοιχτά και απαιτώντας δικαιοσύνη».

«Αυτή η απόφαση δεν μου ήταν εύκολη», πρόσθεσε. «Ως μητέρα και σύζυγος, βάζω πρώτη την οικογένειά μου – και γνωρίζω ότι η πράξη μου αυτή θα με καταστήσει ευάλωτη σε περαιτέρω επιθέσεις από τον πρίγκιπα Άντριου και τους εκπροσώπους του. Όμως αν δεν το έκανα θα απογοήτευα τα θύματα σε όλο τον κόσμο».

Στα τέλη του 2019, ο πρίγκιπας Άντριου είχε ισχυριστεί μιλώντας στο BBC ότι δεν ήρθε ποτέ σε σεξουαλική επαφή με τη Τζιούφρι.

Συγκεκριμένα, είχε δηλώσει πως «αυτό δεν συνέβη ποτέ», αλλά και ότι «δεν έχει καμιά ανάμνηση» από τη γνωριμία του μαζί της. Επιπλέον, είχε αναφέρει ότι υπάρχουν «πολλές ανακρίβειες» στην κατάθεση της Τζιούφρι, που υποστηρίζει ότι το περιστατικό συνέβη το 2001.

«Μπορώ να σας πω απολύτως κατηγορηματικά ότι αυτό δεν συνέβη ποτέ», είχε καταλήξει.

Σύμφωνα με τη μήνυση, που αιτείται αδιευκρίνιστη αποζημίωση και τιμωρία για τον φερόμενο ως δράστη, ο πρίγκιπας κακοποίησε τη Τζιούφρι περισσότερες από μία φορές, όταν εκείνη ήταν ακόμη ανήλικη.

Αναφέρεται μάλιστα ότι σε μια περίπτωση, ο πρίγκιπας την κακοποίησε σεξουαλικά στο Λονδίνο, στο σπίτι της Τζισλέιν Μάξγουελ, όταν ο Επστάιν, η Μάξγουελ και ο πρίγκιπας Άντριου την εξανάγκασαν να έρθει σε σεξουαλική επαφή με τον πρίγκιπα παρά τη θέλησή της.

Σε άλλη περίσταση, ο πρίγκιπας φέρεται να την κακοποίησε σεξουαλικά στην έπαυλη του Επστάιν, ενώ η Μάξγουελ εξανάγκασε τη Τζιούφρι και ένα ακόμη θύμα να καθίσει στα πόδια του Άντριου ενώ εκείνος την άγγιζε, σύμφωνα πάντα με τη μηνυτήρια αναφορά.

Η μήνυση υποστηρίζει ακόμη ότι ο Άντριου κακοποίησε σεξουαλικά τη Τζιούφρι στο ιδιωτικό νησί του Επστάιν στις αμερικανικές Παρθένες Νήσους.

Στη διάρκεια όλων των φερόμενων ως εγκληματικών πράξεων, η Τζιούφρι είχε δεχθεί «άμεσες ή έμμεσες απειλές» από τον Επστάιν, τη Μάξγουελ και/ή τον Άντριου για να εξαναγκαστεί σε σεξουαλικές πράξεις με τον πρίγκιπα, αναφέρει η μήνυση.

Τονίζεται μάλιστα ότι «φοβόταν για τη ζωή ή τη σωματική ακεραιότητα της δική της ή άλλων ατόμων, καθώς και για άλλες συνέπειες που θα είχε η ανυπακοή της» απέναντι στις απαιτήσεις των τριών τους εξαιτίας των «ισχυρών διασυνδέσεων, του πλούτου και της εξουσίας τους».

Η μήνυση προσθέτει ότι ο Άντριου γνώριζε την ηλικία της την περίοδο των φερόμενων ως πράξεών του, βάσει της επικοινωνίας που είχε με τον Επστάιν και τη Μάξγουελ. Παρόλα αυτά, δεν τον επηρέασε καθώς είχε «στόχο να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές του επιθυμίες».

Η 59χρονη Μάξγουελ, που έχει αρνηθεί την ενοχή της για την κατηγορία του εμπορίου ανθρώπων ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου, πρόκειται να δικαστεί το Νοέμβριο.

Ο 66χρονος Επστάιν αυτοκτόνησε σε ομοσπονδιακή φυλακή του Μανχάταν τον Αύγουστο του 2019, ένα μήνα μετά τη σύλληψή του με την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων.

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς του Μανχάταν αιτήθηκαν επίσημη ακρόαση με τον Άντριου στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ερευνών για την υπόθεση Επστάιν.

Με πληροφορίες από Associated Press

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr