Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
3+1 απρόβλεπτα αθηναϊκά spots για να ξεχάσετε ότι βρίσκεστε στην πόλη

3+1 απρόβλεπτα αθηναϊκά spots για να ξεχάσετε ότι βρίσκεστε στην πόλη

Ναι μεν "Καυτό καλοκαίρι, κρατάς ακόμα", αλλά...

Κι όμως, υπάρχουν κι εκείνοι οι άνθρωποι που λατρεύουν την Αθήνα το καλοκαίρι.

Και για να ακριβολογούμε: την Αθήνα τον Αύγουστο.

Κάτι σαν φετίχ

Οι άδειοι δρόμοι, ο αβίαστος ρομαντισμός της αστικής θλίψης, η αίσθηση της συνενοχής και της αλληλεγγύης με τους «εναπομείναντες» στο κλεινόν άστυ δημιουργούν ατμόσφαιρες γόνιμες για νέους έρωτες, για συγγραφή ποίησης, για καταβύθιση σε φιλοσοφικές κουβέντες.

Τα θερινά σινεμά, οι πιάτσες ταξί, τα τυροπιτάδικα το χάραμα, εκείνα τα έρημα συνοικιακά μαγαζιά που περιμένουν τους πιστούς τους να επιστρέψουν από Λούτσες κι από Ύδρες (αναλόγως την συνοικία), τα κολλώδη ξενυχτάδικα της παραλιακής και του κέντρου αποτελούν μέρος της θερινής, urban μαγείας.

Μαγαζιά για εκείνους που τα αξίζουν

Δεν σημαίνει ότι όποιος περνά χρόνο το καλοκαίρι στην πόλη είναι εξόριστος των διακοπών. Οι πιο ενημερωμένοι και καλαίσθητοι Αθηναίου, κατά την άποψή μου, φεύγουν Ιούνιο ή/και Σεπτέμβρη. Το ενδιάμεσο είναι για διήμερα και αθηναϊκές τσάρκες αυστηρά.

(Ω, οι διακοπές και τα μπάνια λαού τε και πριγκίπων είχαν ανέκαθεν στα μάτια μου μια ελαφριά γελοιότητα ως επιλογή όχλου που συνωστίζεται σε καράβια, ακτές και ταβερνάκια παρά θιν’αλός)

Πού πας όμως στις τσάρκες τούτες; Και κυρίως με ποιους, αν έχεις «ξεμείνει»;

1. Στο Andaman με το νέο φλερτ ή κατά μόνας

Το καλύτερο ταϋλανδέζικο της πόλης που προσφέρει άρτια εκτελεσμένες παραδοσιακές συνταγές, νόστιμα εξωτικά μεζεκλίκια και εκ-πλη-κτι-κά κοκτέιλ σε παγωμένα μεταλλικά ποτήρια να δορσίζεται η παλάμη κι η ψυχή.

Απίθανο, αλμοδοβαρικό σκηνικό στην ταράτσα, με μαπανανιές και φοίνικες να λικνίζονται στους ήχους της μουσικής που ταιριάζει απόλυτα με το κλίμα.

Άνετα τραπέζια για ρομαντικές και όχι μόνο καταστάσεις, ευγενέστατο προσωπικό και ένας οικοδεσπότης μάλαμα, ο Ρωμανός. Δεν αφήνει καμιά και κανέναν να φύγει παραπονεμένος από το μαγαζί του, στο οποίο συχνάζουν λαμπεροί celebrities (προ ημερών, εθεάθησαν Κωστής Μαραβέγιας και Τόνια Σωτηροπούλου να απολαμβάνουν πικάντικες σουπίτσες και άλλα καλούδια), αλλά και άνθρωποι από όλη την Αθήνα που λατρεύουν το «κέντρο απόκεντρο» της όλης φάσης.

Που θα πει, και μόνος/η να είστε, τολμήστε την ερωτική αυτή ταράτσα, η οποία βρίθει από ευκαιρίες για φλερτ με νόημα και από γεύσεις και μυρωδιές με ουσία.

2.Στο N0ah για ό, τι πιο κοντά σε αίσθηση διακοπών

Για δεύτερη χρονιά, τα σπάει. Πάρτυ mood, όσο «ψηλή μύτη» χρειάζεται για να θεωρηθεί cool μέρος, μερικά από τα τελειότερα ποτά και cocktail της πόλης, ατμόσφαιρα λατινομαερικάνικου, πολυτελούς σπιτιού (λες, αό κάου θα ξεπεταχθεί καμιά Frida Kahlo!) και πολύ καλό φαγητό.

Σεφ; Η Ελένη Σαράντη που πηγαίνει το fusion σε άλλα επίπεδα. Για μεγαλύτερη απόλαυση, ξεκινήστε από νωρίς το απόγευμα με καφέ και τσιμπολόγημα, οδηγηθείτε σε δροσερή μπίρα ή cocktail και καταλήξτε με φαγητάρες σε μια από τις βραδιές του καλοκαιριού που δεν πρόκειται να ξεχάσετε.

Κάντε φιγούρα στην παρέα ή το ταίρι σας για το πόσο ενημερωμένοι είστε, επιδοθείτε σε Insta stories και, γενικώς, ζήστε το. Έχετε κατά νου την σημασία της κράτησης, αν θέλετε να πάτε βραδάκι με την δροσιά. Πάντως, και τις πιο καυτές ώρες της μέρας, το Noah αποτελεί μια απρόσμενη όαση λόγω του καταπράσινου location.

Α, ρε Πάρκο Ελευθερίας! Σε εκτιμήσαμε διπλά στην καραντίνα και έκτοτε δεν σε αλλάζουμε…

View this post on Instagram

A post shared by Noah (@noah.athens)

3. Στην Δεξαμενή γενικώς και ανυπερθέτως

Μα στο ομώνυμο μαγαζί με ουζάκια και μεζέδες (και ικανοποιητικά πιάτα ημέρας!), μα στο σινεμά με την ρομαντική ατμόσφαιρα, μα σκέτη βόλτα αυτή η περιοχή της Αθήνας είναι συνώνυμη της θερινής ευπρέπειας και αρμονίας.

Σικ κυρίες, ερωτευμένα ζευγαράκια, χαμηλόφωνες κουβέντες, κάποια τζαζ μελωδία από κάποιο μπαλκόνι του παρακείμενου St George, καμιά νωχελική γάτα αραγμένη στο πεζούλι και τα δέντρα που αναδίδουν δροσιά.

Η ανάσα του Λυκαβηττού χαρίζει απλόχερα την μοναδική της ενέργεια και οι νύχτες κυλούν γλυκά και νοσταλγικά στην Δεξαμενή.

Μια μαγευτική άποψη της Ακρόπολης σας περιμένει αν κατεβείτε τα σκαλάκια με κατεύθυνση το Άλ3ξ πάστα,για σούπερ comfort, λαχταριστές μακαρονάδες και καλό κρασί πριν ή μετά το σινεμά.

4. Στο Κοτ Κοτ της Κυψέλης για πολύ ρετρό καλοκαιρινή αίσθηση

Πασίγνωστο στέκι στην πλατεία Κυψέλης, με κρυφή αυλίτσα εντός και ωραιότατα τραπεζάκια απέναντι, πλάι στα ποτιζόμενα γρασίδια με παλιακιά διάθεση και αυθεντική στόφα.

Μαγειρευτά της μαμάς, σουβλακάκια νόστιμα (δεν πάνε και για αστέρι μισελέν, όλα τρώγονται, αλλά για την ατμόσφαιρα πάμε).

Αυστηρά για μερακλήδες

Συστήνεται ανάβαση από την Φωκίωνος Νέγρη, ιδίως αν έχει προηγηθεί ποτάρα στο θρυλικό Foka Negra.

Άχαστο urban σκηνικό και άτυπο after φαγάδικο για τους μύστες της περιοχής που σχολάνε από τα μπαρ πεινασμένοι και ορεξάτοι για συνέχεια στο βράδυ τους.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024