
Κολύμβηση: Στα ημιτελικά των 50 μ. ελεύθερο ο Γκολομέεβ
Ο Κριστιάν Γκολομέεβ προκρίθηκε στα ημιτελικά των 50 μ. ελεύθερο των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο με τον τρίτο καλύτερο χρόνο
Πολύ άνετα προκρίθηκε ο Κριστιάν Γκολομέεβ στους αυριανούς (31/7, 5:11 ώρα Ελλάδας) ημιτελικούς των 50 μ. ελεύθερο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.
Ο έλληνας κολυμβητής τερμάτισε πρώτος στη σειρά του με 21.66 και συνολικά κατέλαβε την τρίτη θέση.
Μπροστά του βρέθηκαν μόνο το αδιαφιλονίκητο φαβορί του αγωνίσματος, ο αμερικανός Κάλεμπ Ντρέσελ (21.32), και ο γάλλος «χρυσός» ολυμπιονίκης του Λονδίνου, Φλοράν Μανοντού (21.65).
Εφόσον η εικόνα των προκριματικών επαληθευτεί τα ξημερώματα του Σαββάτου, ο Γκολομέεβ λογικά θα γίνει ο πρώτος έλληνας κολυμβητής που θα προκριθεί σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων εκτός Αθήνας.
Ο όγδοος των προκριματικών, ο 38χρονος καναδός Μπρεντ Χέιντεν, έκανε 21.85, ενώ πιο πίσω έμειναν μεγάλα ονόματα, όπως οι ρώσοι Κλιμέντ Κολεσνίκοφ και Βλαντ Μορόζοφ, ο αμερικανός Μάικλ Αντριου και ο βρετανός Μπεν Πράουντ.
Στο αγώνισμα συμμετείχε και ο κύπριος Νικόλας Αντωνίου, ο οποίος κατετάγη 45ος με 23.38.
Στα αξιοσημείωτα, ο αποκλεισμός του φινλανδού Άρι-Πέκα Λιουκόνεν, που αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης τον περασμένο Μάιο στη Βουδαπέστη.
- Κίνηση: Καθυστερήσεις στον Κηφισό – Πού αλλού υπάρχουν προβλήματα
- Χρήστος Λούλης: Όταν ήταν 20 χρόνων και έπαιξε στο Ρουκ Ζουκ με τη Μαίρη Μηλιαρέση
- Ντέρμπι πρωτιάς ο Ολυμπιακός με τη Ρεάλ, κρίσιμο ματς και ο Παναθηναϊκός στη Βαρκελώνη
- Πάνω από τα 110 δολάρια το πετρέλαιο με φόντο τις απειλές Τραμπ απέναντι στο Ιράν
- Βινίσιους: «Εμείς οι διάσημοι ποδοσφαιριστές μπορούμε να κάνουμε πολλά για τον ρατσισμό»
- Αναφορές ότι ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ βρίσκεται σε κώμα – Εκατέρωθεν επιθέσεις μεταξύ Ιράν και Ισραήλ


