Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρέππας-Παπαθανασίου: Συνάντηση στο ίδιο στούντιο 32 χρόνια μετά - Από τις «Χάριτες» στο «Συμπέθεροι από τα Τίρανα»

Ρέππας-Παπαθανασίου: Συνάντηση στο ίδιο στούντιο 32 χρόνια μετά – Από τις «Χάριτες» στο «Συμπέθεροι από τα Τίρανα»

Το συγγραφικό δίδυμο των σπαρταριστών επιτυχιών επιστρέφει στο Mega

Με δύο ιστορικές τηλεοπτικές σειρές στο ενεργητικό του, το διάσημο συγγραφικό δίδυμο ενώνει ξανά τις δυνάμεις του πίσω από τις κάμερες για να βγάλει στον αέρα μία ολοκαίνουρια σειρά που θα φέρει την υπογραφή τους.

Η επιστροφή των Ρέππα-Παπαθανασίου στα τηλεοπτικά πλατό γίνεται σχεδόν από λαϊκή απαίτηση  μιας και οι δύο δημιουργοί για τρεις δεκαετίες έχουν κερδίσει το κοινό και έχουν σφραγίσει με το χαρακτηριστικό και διακριτό τους στιλ μεγάλες επιτυχίες.

Έγιναν ευρέως γνωστοί με τα διάσημα πλέον τηλεοπτικά σήριαλ, Τρεις Χάριτες (1989 – 1992) και Δις εξαμαρτείν (1993 – 1996).

Τα θεατρικά τους έργα «Μπαμπάδες με ρούμι» (1996), «Συμπέθεροι από τα Τίρανα» (2008), «Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός» (2002), «Ράους» (2010), «Άντρες έτοιμοι για όλα» (2012) ήταν από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου.

Η ταινία τους «Safe Sex» (1999) έσπασε το ρεκόρ εισιτηρίων από καταβολής ελληνικού κινηματογράφου με 1.500.000 εισιτήρια! Η ταινία σήμερα κατέχει την δεύτερη θέση στο ελληνικό box office αμέσως μετά την «Πολίτικη κουζίνα».

Οι συγγραφείς έχουν τιμηθεί με το θεατρικό βραβείο «Κάρολος Κουν», (2002) στην κατηγορία «Δραματουργίας Ελληνικού Έργου» για το θεατρικό τους έργο «Ο Έβρος απέναντι» ενώ το επίσης θεατρικό τους έργο «Αττική Οδός» (2010), απέσπασε το «Θεατρικό Βραβείο Κοινού» του περιοδικού «Αθηνοράματος», στην κατηγορία «Καλύτερο Νεοελληνικό Έργο».

Στο «ΒΗΜΑ» έχει γραφτεί πολύ εύστοχα για τους δυο τους:

«..Για τρεις δεκαετίες θήτευσαν σε όλα τα είδη θεάματος. Αφού διαμόρφωσαν τη σύγχρονη γλώσσα του ελληνικού «σιτκομ» με τις «Τρεις Χάριτες» , έβαλαν ξανά το ελληνικό έργο στα κεντρικά Αθηναϊκά θέατρα με την κωμωδία τους «Μπαμπάδες με Ρούμι», το ελληνικό φιλμ στις επιλογές του μεγάλου κοινού με το «Safe Sex» και το ελληνικό μιούζικαλ στο Εθνικό μας Θέατρο με το έργο «Βίρα τις άγκυρες». Συνολικά έχουν γράψει και σκηνοθετήσει 28 πρωτότυπα θεατρικά έργα, έχουν διασκευάσει 12 άλλων συγγραφέων και στο σινεμά έκαναν 4 ταινίες. Ένα ρεπερτόριο όχι μόνο εντυπωσιακά μεγάλο και πολυσχιδές αλλά και έντονα επιδραστικό….» .

Οι Τρεις Χάριτες

Οι τρεις Χάριτες προβλήθηκαν από το Mega τις τηλεοπτικές περιόδους 1989-1990 (στο δεύτερο μισό της σεζόν), 1990-1991 και 1991-1992. Ήταν από τις πρώτες σειρές που προβλήθηκαν στη νεοσύστατη τότε ιδιωτική τηλεόραση.

Ήταν μια πραγματικά μεγάλη επιτυχία: η σειρά σημείωνε σταθερά κορυφαία νούμερα.

Ουσιαστικά, εριέγραφε την καθημερινότητα τριών αδερφών, οι οποίες αποφάσισαν να μείνουν στο ίδιο σπίτι, αλλά και όλα τα ευτράπελα αυτής της συμβίωσης.

Στη σειρά πρωταγωνιστούσαν η Άννα Παναγιωτοπούλου (Όλγα Χαρίτου-Παπαχαρίτου), η Νένα Μεντή (Μαρία Χαρίτου) και η Μίνα Αδαμάκη (Ειρήνη Χαρίτου). Το σενάριο της σειράς υπέγραφαν οι Μιχάλης Ρέππας και Θανάσης Παπαθανασίου.

Τον Φεβρουάριο του 2017 ξεκίνησαν να προβάλλονται, διαδικτυακά, καινούργια επεισόδια διάρκειας 3 λεπτών ως διαφημιστική καμπάνια του καφέ Λουμίδη, γραμμένα από τους Ρέππα και Παπαθανασίου. Κάποια αποσπάσματα αυτών των επεισοδίων, πολύ μικρότερης διάρκειας, έχουν παιχτεί και στην τηλεόραση.

Η σειρά γυρίστηκε στα στούντιο ATA (σημερινά ALFA) όπως δεκάδες επιτυχημένες παραγωγές της ελληνικής τηλεόρασης. Εκεί θα πραγματοποιηθούν και τα γυρίσματα για τη νέα κωμωδία του Mega «Συμπέθεροι από τα Τίρανα».

32 χρόνια μετά!

Μια σημαντική στιγμή για το συγγραφικό δίδυμο των επιτυχιών αυτή η επιστροφή: συμβολικά και ουσιαστικά. O Μιχάλης Ρέππας και o Θανάσης Παπαθανασίου μεταφέρουν στη μικρή οθόνη μία από τις μεγαλύτερες θεατρικές τους επιτυχίες, που παιζόταν για αρκετές σεζόν και χάρισε γέλιο σε χιλιάδες θεατές από όλη την Ελλάδα.

Οι «συμπέθεροι» ρχονται για να μας δείξουν την πιο σουρεαλιστική εικόνα της νεοελληνικής πραγματικότητας μέσα από συμπεριφορές και αντιφάσεις.

Αυτό είναι το πρώτο τρέιλερ:

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024