Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φολέγανδρος: Δεν γαμ@@@ε καμιά φάση. Αλλά μια ακόμη γυναίκα δολοφονήθηκε

Φολέγανδρος: Δεν γαμ@@@ε καμιά φάση. Αλλά μια ακόμη γυναίκα δολοφονήθηκε

Η πατριαρχία σκοτώνει. Αυτή η αντίληψη που περνά από γενιά σε γενιά. Αυτή η θεωρία της γυναίκας - κτήμα, της γυναίκας που είναι αδύναμη και πρέπει να δολοφονηθεί στην... κακιά ώρα

Είναι μια φράση που πρέπει να απαγορευτεί από το λεξιλόγιο παγκοσμίως. Ειδικά στην Ελλάδα έχει αρχίσει και πολυχρησιμοποιείται με… δολοφονικό τρόπο.

«Ηταν η κακιά η ώρα», λένε οι δολοφόνοι γυναικών που θέλουν με τον τρόπο αυτό να δικαιολογήσουν την πράξη τους.

Ο δολοφόνος της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο πήγε ένα βήμα παραπάνω και είπε: «Γα@@@ε η φάση».

Δηλαδή «χάλασε η φάση», τσακώθηκε με τη σύντροφό του και το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε να κάνει ήταν να την ρίξει στο γκρεμό.

Δεν σκέφτηκε να σηκωθεί και να φύγει. Δεν σκέφτηκε να της πει «χωρίζουμε δε σε αντέχω άλλο».

Δεν σκέφτηκε να κάνει μια νέα προσπάθεια να τα ξαναβρεί με το κορίτσι του. Με την κοπέλα του με την οποία πήγε να περάσει λίγες ημέρες ξενοιασιάς στο νησί.

Δεν συμβαίνουν τσακωμοί ζευγαριών; Κάθε μέρα, κάθε ώρα. Σκοτώνει ο ένας τον άλλον, κυρίως ο ένας την άλλη;

Όχι φυσικά.

Η ζωή, οι σχέσεις, οι γάμοι, οι σύντροφοι είναι γεμάτα καλές και κακές στιγμές.

Χρόνια γεμάτα έρωτα, αλλά και γεμάτα τσακωμούς, αντιπαραθέσεις, πικρίες, γκρίνιες και… βιτριολικά σχόλια του ενός για τον άλλο.

Είναι γεμάτα χαρές, αλλά και γεμάτα λύπες, πίεση, στεναχώρια, αποφάσεις οριστικές. Με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις.

Δεν είναι δολοφονίες, δεν είναι η «κακιά η ώρα» που οδηγεί κάποιον να σκοτώσει την μέχρι προ ολίγου σύντροφο που κρατούσε στην αγκαλιά του.

Δεν μπορεί να είναι ο θάνατος η λύση για ένα ζευγάρι που μέχρι πριν λίγες στιγμές μοιράζονταν το ίδιο κρεβάτι, το ίδιο αυτοκίνητο, το ίδιο φαγητό και φυσικά τα ίδια όνειρα.

Για έρωτα, για ταξίδια, για δουλειές, για κοινωνικές δράσεις, για φιλίες και παρέες.

Ο νέος γυναικοκτόνος της Φολεγάνδρου είπε ότι «γα@@@ε η φάση». Γιατί γι’ αυτόν και για πολλούς άλλους ένας τσακωμός με τη σύντροφο είναι απλά μια… φάση. Πάει στραβά, σέρνεις τη σύντροφο στα βράχια και την πετάς χωρίς κανέναν ενδοιασμό.

Ο δολοφόνος που μας προέκυψε καλοκαιριάτικα δεν ήταν κάτι ξαφνικό. Είναι ο νέος… Μπάμπης των Γλυκών Νερών. Κι αυτού του «γα@@@ε η φάση». Η Καρολάιν ήθελε να τον αφήσει, τσακώθηκαν κι αυτός… στην κακιά την ώρα την έπνιξε.

Αυτήν που υποτίθεται ότι αγαπούσε.

Ο 30χρονος της Φολεγάνδρου είναι ο δολοφόνος της Μακρυνίτσας που την σκότωσε, μαζί με τον αδερφό της. Κακιά ώρα κι εκείνη με πολύ δόση τρέλας. Αλλά κι εκείνη γυναικοκτονία.

Στην Αγιά Βαρβάρα η… κακιά η ώρα όπλισε το χέρι του 74χρονου και «καθάρισε» την πρώην γυναίκα του.

Ναι, κακιά ώρα και για τον Νορβηγό που σκότωσε στα Χανιά την 55χρονη γυναίκα του.

Ακριβώς το ίδιο. Η… κακιά ώρα έκανε βιαστές και δολοφόνους της Τοπαλούδη δύο νέα παιδιά.

Κι αυτή στραγγάλισε την Κ. Μεκάκη στη Σητεία το 2019, μπροστά στα παιδιά τους.

Αυτή έπνιξε την Ανθή Λινάρδου στην Κοζάνη το 2016, την μόλις 20 ετών Κική Κούσογλου το 2005, την Γιούλη Σκάλι το 1999 από τον άνδρα της Σκιαδόπουλο.

Αυτή η γα@@@η φάση» έβαλε στο χώμα από τα χέρια των συζύγων τους, την Τάνια Χαριτοπούλου το 1998 στη Θεσσαλονίκη, τη 18χρονη Ζωή που την τεμάχισε ο Φραντζής.

Ας μιλήσουμε πλέον ανοικτά. Η γυναικοκτονία είναι πραγματικότητα και δεν είναι κάποιος όρος που φαντάστηκε το φεμινιστικό κίνημα για να την «πει» στους άνδρες.

Κι ας τολμήσουν οι κυβερνώντες να επιβάλουν και νομικά αυτόν τον όρο γιατί απλά… δολοφονεί και δεν μπορεί να περνά απαρατήρητος.

Σύμφωνα με διεθνή στοιχεία, 50 χιλιάδες γυναίκες δολοφονούνται κάθε χρόνο από κάποιον άνδρα, σύντροφο, πατέρα ή άλλο μέλος της οικογένειας. Και δολοφονούνται με όρους καθαρά πατριαρχικούς.

Η πατριαρχία σκοτώνει, όσο κι αν δεν αρέσει αυτό σε συντηρητικούς «δεξιούληδες» της κακιάς ώρας που δεν έχουν το θάρρος να πάνε ένα βήμα πιο πέρα στην εξέλιξη της κοινωνίας.

Που θεωρούν ότι δεν πρέπει να θιγεί η «αγία οικογένεια» της Ελλάδας που μαζί με την δήθεν πατρίδα και τη δήθεν θρησκεία, συγκροτούν την «αγία τριάδα» της ιδεολογίας τους.

Στις δολοφονίες γυναικών δεν υπάρχουν ιδεολογίες. Μόνο το 2020 έχουν καταγραφεί 10 γυναικοκτονίες στην Ελλάδα, το 2019 άλλες οκτώ, το 2018 άλλες δεκατρείς.

Η ζωή συνεχίζεται; Όχι δεν συνεχίζεται, σταματάει εδώ. Εδώ που η λογική έχει σταματήσει.

Εδώ που ακούς την είδηση ότι ένα ζευγάρι πάει διακοπές και για να περάσει καλά και απλά… στραβώνει η φάση και η γυναίκα βρίσκεται δολοφονημένη.

Όχι, λοιπόν. Δεν γα@@@ε καμιά φάση. Μια νεαρή κοπέλα είναι πλέον νεκρή. Και θα υπάρξουν κι άλλες νεκρές γυναίκες αν συνεχίζουμε να δικαιολογούμε τις δολοφονίες με την «κακιά ώρα» και την «φάση που στράβωσε».

Φτάνει πια. Η γυναικοκτονία τείνει να γίνει πανδημία. Και μόνον εμείς θα βρούμε το φάρμακο για να την νικήσουμε…

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024