Στην σκιά ενός πλάτανου στην οδό Σκουλενίου έχει στηθεί ένα νέο νόστιμο εγχείρημα που ήδη έχει γίνει talkofthetown.

Στα αδέρφια Πιτσιλή η αλήθεια είναι ότι χρωστάω πολλά. Οι δυο τους έχουν γράψει ιστορία στην εστίαση αλλά και την διασκέδαση, με μαγαζιά – ορόσημο στην αθηναϊκή σκηνή. Οι δροσερές βραδιές στον κήπο του νεοκλασικού Balthazar στην Τσόχα, τα έξαλλα βράδια στο Rock n Roll στο Κολωνάκι. Το Dopios στην πλατεία των Αγίων Θεοδώρων, με φόντο το βυζαντινό εκκλησάκι – κόσμημα της πόλης, έρχεται να μου δώσει μια ακόμα συγκίνηση.

Η μοναδική εμπειρία των επιχειρηματιών στην φιλοξενία σε συνδυασμό με την ορχηστρική γαστρονομική μαεστρία του Χριστόφορου Πέσκια στρώνουν ένα επιτυχημένο τραπέζι σε ένα σύγχρονο ελληνικό μεζεδοπωλείο, που υπόσχεται (και καταφέρνει) να φέρει την μυρωδιά της θάλασσας μέχρι την πλατεία Κλαυθμώνος, σε μια πόλη που όχι μόνο δεν την βρίσκει εύκολα αλλά την έχει και ανάγκη.

Το σκηνικό και η διακόσμηση προσελκύουν ένα διαφορετικό μωσαϊκό καλεσμένων, το οποίο μου έκανε θετική εντύπωση. Στα τραπέζια με τις άνετες ψαθωτές καρέκλες κάθεται ένα ετερόκλιτο κοινό. Ερωτευμένα ζευγάρια, χαμογελαστοί τουρίστες, κουστουμάτοι τεχνοκράτες των γύρων εταιρειών, παρέες νέων για τσίπουρο αλλά και απαιτητικούς Αθηναίους που επιτέλους βρήκαν ένα χαλαρό απάγκιο για εκλεκτά εδέσματα διαλεγμένα από τους καλύτερους παραγωγούς της χώρας.

Στην σκιά του βυζαντινού μνημείου του 11 αιώνα μ.Χ. (που αναμένουμε να δούμε την ολοκλήρωση του) πίσω από τον γέρο πλάτανο που δίνει απλόχερα δροσιά τα καυτά μεσημέρια του καλοκαιριού.

Είναι αυτά τα πιάτα που πάντα υπάρχουν στην αγαπημένη σου ψαροταβέρνα, εκείνα που πάντα παραγγέλνεις όταν είσαι διακοπές.

Η διαφορά με αυτά εδώ είναι πως τα η εκτέλεση τους δεν είναι παραδοσιακή. Περιμένατε κάτι συμβατικό από τον Χριστόφορο Πέσκια; Αυτό είναι και το κενό που θέλει να καλύψει αυτό το μενού. Ένα μενού πιστό στην παράδοση με ένα twist ταιριαστό στην νέα εποχή.

( Χέλι καπνιστό Βαγγέλη Γείτονα με πουρέ παντζάρι και dressing εσπεριδοειδών και carpaccio λαβράκι – θαλασσινός παστρουρμάς, μου τον πρότεινε ο υπεύθυνος του μαγαζιού, ο Κωνσταντίνος Μπαμάς και είχε απόλυτο δίκιο)

(Γαριδάκια pop corn)

(Γαλατόπιτα tres leches)

Βέβαια καλά τα ψαρικά, αλλά γίνεται Πέσκιας χωρίς… κεφτέδες; Όχι δεν γίνεται. Ναι μπορείτε να τους παραγγείλετε και εδώ, εγώ δεν ξέρω πως κρατήθηκα.

Ιδού!

Τα κρασιά και τα αποστάγματα είναι όλα ελληνικά και η λίστα τους είναι επαρκής, μια λίστα που εύχομαι να μεγαλώσει και άλλο και να μας συστήσει νέες γεύσεις.

Η συγκεκριμένη πλατεία πάντα με γοήτευε και τα πέριξ στενά που έχουν αρχίσει να ζωντανεύουν με μυρωδιές από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, ξαναστήνει τον γευστικό χάρτη της πόλης. Το Dopios δίνει μια νέα νόστιμη πινελιά, στέκεται ακέραιο ανάμεσα στο street food περιβάλλον της περιοχής και επιθυμεί να σας κερδίσει. Όσο και να νομίζεις ότι έχεις φάει το κέντρο της Αθήνας με το κουτάλι, ένας dopios σίγουρα θα σε οδηγήσει σε ένα μέρος που η πόλη μπορεί να μην σου έχει αποκαλύψει ακόμα και που ξέρεις μπορεί να γίνει και το νέο σου στέκι.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο