Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Δέκα (πάρα) πολύ νόστιμα φαγητά που θα βρείτε στην Αθήνα το καλοκαίρι

Δέκα (πάρα) πολύ νόστιμα φαγητά που θα βρείτε στην Αθήνα το καλοκαίρι

Η νοστιμιά αυτής της πόλης όσο πάει και βαθαίνει

Η γράφουσα φέρει την ευθύνη των συστάσεών της και αναλαμβάνει να αποζημιώσει οποιαδήποτε και οποιοδήποτε φάει κάτι από τα παρακάτω και δεν ενθουσιαστεί. Η Αθήνα, από την περίοδο της καραντίνας ακόμα, σκίζει γαστρονομικά κι όλο κλωθογυρνά παλιές και γνώριμες συνταγές, παντρεύοντάς τις με νέες τάσεις, αλλά καταλήγοντας τελικά (και πολύ καλώς!) στον γευστικό πυρήνα της Ελλάδας και της Μεσογείου.

Τα δέκα πιάτα για τα οποία θα διαβάσετε παρακάτω επελέγησαν με αρκετή δυσκολία, γιατί πολύ δύσκολα πια θα παραγγείλεις από μαγαζί σοβαρό και με αξιώσεις και θα απογοητευτείς. Ξεχωρίζουν γιατί ο καθένας μπορεί να τα προσεγγίσει οικονομικά και γιατί μόλις τα τρως, τα σκέφτεσαι και τα αναπολείς, ώστε τα ξανατρώς και πας και τους φίλους σου να τα δοκιμάσουν και, έτσι, εγγράφονται, στη γευστική μνήμη με τον πιο φυσικό και δίκαιο τρόπο.

Κάθε ένα, δε, έχει την δική του, ανεπανάληπτη ιστορία να αφηγηθεί.

1. Ταλαγάνι με γλυκό του κουταλιού περγαμόντο στο Minibar στου Ψυρρή

Ένας απρόσμενα γαστρονομικός μεζές σε ένα από τα hip στέκια της διασταύρωσης Ήβης και της Ναυάρχου Αποστόλη, που πάει εξαιρετικά με παγωμένη μπίρα ή λίγο από το αξιοπρεπές μοσχοφιλεράκι του Minibar.

2. O μεζές του Galaxy Bar

Δεν πας στο θρυλικό μπαρ της στοάς στην Σταδίου για να φας. Αλλά το ποτό και οι συζητήσεις γλιστρούν ευκολότερα με λίγο μεζεδάκι ρετρό, χορταστικό, σπιτίσιο. Ψωμάκι φρυγανισμένο με λαδορίγανη, ρωσική σαλάτα και μουσταρδίτσα, κομμάτια άπαχου χοιρινού που μοιάζουν με σύγκλινο ή απάκι, ντοματίνι και, αν το ζητήσετε, λίγη γραβιερίτσα ή άλλο τυρί ξεχωριστά.

Old school και τίμιο-μην το αναζητήσετε σε φωτογραφία στο διαδίκτυο, απλά πηγαίντε για ουίσκια στο Galaxy ελαφρώς πεινασμένοι.

Ποτά και τσιμπολογήματα κάτω από αυτήν την θρυλική επιγραφή που λέει την αλήθεια

3. Η πίτσα με bacon και σιρόπι σφενδάμου του Flower στην Μαβίλη

Είναι η κάτω αριστερά και έχει κρέμα παρεμζάνας, μοτσαρέλα, μπέικον, καραμελωμένο κρεμμύδι, σιρόπι σφενδάμου και φρέσκο πιπέρι. Μιλάμε για masterpiece. Κανένας που αγαπά την πίτσα δεν πρέπει να κυκλοφορεί αμέριμνος σε αυτήν την πόλη χωρίς να έχει δοκιμάσει αυτήν την συγκεκριμένη πίτσα με την υπέροχα τραγανή ζύμη.

4. Η ρεγγοσαλάτα του Γκρικ δια χειρός Δημήτρη Αγαπητού

Η τέλεια υφή, η ανεπανάληπτη γεύση και δροσιά αυτής της συγκεκριμένης αλοιφής που ερωτεύεται το φρεσκοζυμωμένο, ζυμωτό ψωμί του καταστήματος δεν χορταίνεται! Ό, τι μαγειρευτό κι αν παραγγείλετε από το νέο talk of the town στο Κουκάκι, συνοδεύστε το με μια ρεγγοσαλάτα και θα με θυμηθείτε.

5. Το smash burger του Τάσου Αντωνίου

Τα έχω ξαναγράψει και εξηγήσει αναλυτικότατα. Ο ναός του μπέργκερ στον Πειραιά εμπνέεται από Αμερική και κάνει τα σάλια μας να τρέχουν. Η πιο μεστή δαγκωματιά με τον μοσχαρίσιο κιμά, το πατατόψωμο και τα υπόλοιπα υλικά να δένουν άριστα.

6. To Red Velvet Cookie του I Cake You

Το πιο άριστα εκτελεσμένο cookie της πόλης. Τόσο βουτυρένιο, τόσο μαλακό, τόσο υπέροχο και καταστροφικό οιασδήποτε δίαιτας. Το καλοκαίρι τρώγεται με παγωτό και βαθείς αναστεναγμούς.

7. Ο παριανός μαρινάτος γαύρος του Όπως Παλιά

Μεγάλος γαύρος και πεντανόστιμος σε ένα παραδοσιακό καφενείο στο Κουκάκι με εξαιρετικά φιλόξενο vibe και πολύ καλό επίπεδο στο φαγητό, μακριά από τουριστικές ευκολίες.

Μεγάλες μερίδες και καλές τιμές

8. Τα tacos με προβατίνα του Cerdo Negro

Ένας ανεπανάληπτος μεζές που θα μπορούσε να αποτελέσει από μόνος του λόγο επίσκεψης στο συγκεκριμένο εστιατόριο. Μέσα σε τρεις μπουκιές, συνατά κανείς μια όψη της ευτυχίας. Ο πιο πετυχημένος εστιατορικού και street που έχω πετύχει ποτέ μου.

9. Το Beef Ragu του Mailo’ s Pasta

Άριστα βρασμένο το ζυμαρικό και η σάλτσα με τα χορταστικά κομμάτια μοσχαριού ποίημα. Κάθε μπουκιά και απόλαυση από το κόκκινο κουτί του Mailo’ s. Σπεύσατε!

10. To παγωτό καϊμάκι του Epik Gelato

Φρέσκο πρόβειο γάλα Μονής Τιμίου Σταυρού, σαλέπι ηπεριώτικο και μαστίχα Χίου δημιουργούν το πιο πετυχημένο καϊμάκι της Αθήνας. Έρχεται και σπίτι μας εκείνα τα βράδια λιγούρας και θυμίζει καλοκαίρι στο χωριό με την γιαγιά και τον παππού.

Sports in

Ο άνδρας που έσωσε 300 έργα του Βαν Γκογκ κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν ένας αιμοβόρος συνεργάτης των ναζί

Το 1942, ο Sam van Deventer φιλοξένησε ένα οικογενειακό πάρτι για τα 50ά γενέθλια του αιμοδιψούς Arthur Seyss-Inquart, του επιτρόπου του Ράιχ για τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής στις Κάτω Χώρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024