Λαπόρτα: «Το θέμα του Μέσι πάει καλά, αλλά δεν έχει τελειώσει»
Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα, παραχώρησε μια συνέντευξη Τύπου εφ’ όλης της ύλης και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην περίπτωση του Λιονέλ Μέσι.
Συνέντευξη Τύπου εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο Ζοάν Λαπόρτα και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην περίπτωση του Λιονέλ Μέσι.
Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα τόνισε ότι το θέμα βρίσκεται σε καλό δρόμο, όμως δεν πρέπει να θεωρείται τίποτα δεδομένο.
Επιπλέον, ο 58χρονος μίλησε για το θέμα του προπονητή, τη συμμετοχή των Καταλανών στην ευρωπαϊκή Super League, αλλά και την πιθανή τιμωρία μετά τη σχετική υπόθεση που άνοιξε η UEFA.
Αναλυτικά όσα δήλωσε:
Για τον Μέσι: «Το θέμα του Μέσι πάει καλά, αλλά δεν έχει τελειώσει. Ο Μέσι αγαπάει πολύ την Μπαρτσελόνα. Κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε βάσει των δυνατοτήτων μας. Σίγουρα μπορεί και αξίζει να πετύχει πολύ περισσότερα. Νομίζω ότι εκτιμά την προσπάθεια και μου δείχνει ενθουσιασμένος με το πρότζεκτ που έχουμε στα χέρια μας. Δουλεύουμε με μία ομάδα που μπορεί να κερδίσει τα πάντα. Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος για την ανανέωσή του».
Για το θέμα του προπονητή: «Κάνουμε την εκτίμηση της χρονιάς και θα μιλήσουμε ξανά την επόμενη εβδομάδα. Όλα συνεκτιμώνται, ο επαγγελματισμός, η συμπεριφορά, ο χαρακτήρας. Έχει ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο και νομίζω ότι βρίσκεται στο σωστό δρόμο. Ο Κούμαν έχει το προφίλ, αλλά χρειαζόμαστε ένα διάστημα σκέψης για να ενοποιήσουμε τα κριτήρια».
Για τη συμμετοχή του συλλόγου στην ευρωπαϊκή Super League: «Ήταν σημαντικό για την Μπάρτσα να είναι εκεί, η Μπάρτσα δεν θα γυρίσει ποτέ την πλάτη σε κινήσεις στον κόσμο του ποδοσφαίρου, πολύ περισσότερο σε αυτές που μετέχουν οι μεγάλοι της Ευρώπης.
Αφού εξετάσαμε τα έγγραφα, συμπεράναμε ότι πρέπει να είμαστε εκεί, διατηρώντας όμως μία επιφύλαξη -και ήμασταν οι μόνοι που το κάναμε- να το θέσουμε στη συνέλευση. Αυτός ο σύλλογος ανήκει στα μέλη του. Η θέση μας είναι καθαρή. Υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντά μας και κάνουμε το ποδόσφαιρο βιώσιμο. Αν οι μεγάλοι έχουν ζημίες, θα επηρεαστούν και οι μικρότεροι σύλλογοι».
Για την πιθανή τιμωρία της Μπαρτσελόνα, όπως και των Ρεάλ και Γιουβέντους, μετά τη σχετική υπόθεση που άνοιξε η UEFA: «Είπα στον Τσέφεριν ότι δεν σκοπεύουμε να απολογηθούμε για μία σκέψη. Αν τιμωρηθούμε, θα προσφύγουμε στο CAS. Έχουμε (σ.σ. η ESL) εξασφαλίσει προσωρινά μέτρα που μας επιτρέπουν να οργανώσουμε διοργάνωση, κάτι που πλέον δεν είναι εφικτό, λόγω της αποχώρησης συλλόγων υπό την πίεση κυβερνήσεων και της UEFA.
Συνεχίζει να υπάρχει όμως μία εταιρεία που έχει δικαιώματα που της έδωσε το δικαστήριο. Εμείς θέλουμε διάλογο. Αν μας τιμωρήσουν, δεν θα σταματήσουμε. Υπάρχει το CAS και τα τακτικά δικαστήρια. Όλοι οι σύλλογοι του κόσμου έχουν χρέη και κάποιοι άλλοι στον κόσμο του ποδοσφαίρου πλουτίζουν».
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Το τρόπαιο του Κόπα Άφρικα θα διεκδικήσει το Μαρόκο, που επικράτησε 4-2 της Νιγηρίας στα πέναλτι (0-0 κ.δ.) και πλέον ετοιμάζεται για το μεγάλο ραντεβού με την Σενεγάλη του Σαντιό Μανέ.
Εγραψε ιστορία η Αλμπαθέτε της δεύτερης κατηγορίας Ισπανίας. Με πρωταγωνιστή τον Χεφτέ Μπετανκόρ νίκησε 3-2 τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ντεμπούτο του Άλβαρο Αρμπελόα και την πέταξε εκτός Κυπέλλου.