Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Ο «πόλεμος» στις ΜΕΘ μέσα από 15 συγκλονιστικά καρέ - «Όταν βγαίνεις, έχεις ακόμα τον ήχο από τα μηχανήματα»

Κοροναϊός: Ο «πόλεμος» στις ΜΕΘ μέσα από 15 συγκλονιστικά καρέ – «Όταν βγαίνεις, έχεις ακόμα τον ήχο από τα μηχανήματα»

Οι φωτογραφίες του Αλέξανδρου Μιχαηλίδη και του SOOC μέσα από τις ΜΕΘ covid δεν είναι η πρώτη φορά που μας κάνουν να το ξανασκεφτόμαστε, όταν γκρινιάζουμε για το πόσο ενοχλητική μπορεί να γίνει μια μάσκα.

Οι ώρες που τα φώτα του νοσοκομείου έχουν χαμηλώσει και τις φωνές των ασθενών αντικαθιστούν οι ήχοι από τα μηχανήματα και οι συσκευές οξυγόνου.

Οι φωτογραφίες του Αλέξανδρου Μιχαηλίδη και του SOOC μέσα από τις ΜΕΘ covid δεν είναι η πρώτη φορά που μας κάνουν να το ξανασκεφτόμαστε, όταν γκρινιάζουμε για το πόσο ενοχλητική μπορεί να γίνει μια μάσκα.

Αυτή τη φορά ο φωτογράφος αποφάσισε να ζήσει τη νυχτερινή βάρδια στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Σωτηρία», χαρίζοντας μας φωτογραφίες – γροθιά στο στομάχι.

Η νυχτερινή βάρδια είναι από τις 23:00 μέχρι τις 7:00 το πρωί. Ο Αλέξανδρος κάθισε καθ’ όλη τη διάρκεια, καθώς όπως λέει στο in.gr ήθελε «να το ζήσει από την αρχή μέχρι το τέλος».

«Το να μπεις σε μια ΜΕΘ και μάλιστα covid ασθενείς είναι έτσι κι αλλιώς κάτι σοκαριστικό, κάτι που σε καταβάλει αρκετά» αναφέρει.

«Χρειάζεσαι χρόνο προσαρμογής να δεις τι γίνεται και να μπορέσεις να μπεις στο κλίμα, γιατί σε νοιάζει να είσαι απαρατήρητος».

Το εξαιρετικό αποτέλεσμα ωστόσο του φωτογράφου κρύβει από πίσω ώρες σωματικής αλλά και ψυχικής κούρασης.

«Σίγουρα φύγεις πολύ καταβεβλημένος και κουρασμένος και σωματικά γιατί κι εσύ είσαι αναγκασμένος να φοράς, στολή, διπλή μάσκα, διπλά γάντια, να νιώθεις όλο σου το κορμί να στάζει να είσαι μούσκεμα και να μην μπορείς ούτε να σηκώσεις τα γυαλιά σου», περιγράφει.

«Όταν βγαίνεις, τις επόμενες ώρες έχεις ακόμα τον ήχο από τα μηχανήματα, σου έρχονται εικόνες από τον κόσμο που είναι μέσα».

Στις φωτογραφίες του «πρωταγωνιστή» ένας 60χρονος άντρας, ο «κ. Γιώργος», ο οποίος ζήτησε από τον ίδιο να φωτογραφηθεί, καθώς ήθελε να δείξει πώς είναι κάποιος που αρρωσταίνει από κοροναϊό και διασωληνώνεται, στέλνοντας έτσι ένα γερό μήνυμα στους αρνητές, καθώς, όπως εξομολογήθηκε, κι ο ίδιος κόλλησε από αρνητή.

Ο κ. Γιώργος αρρώστησε την ημέρα που ήταν έτοιμος να γίνει μέρος του τείχους ανοσίας απέναντι στην πανδημία και να εμβολιαστεί, δυστυχώς όμως δεν πρόλαβε.

Είναι η πολλοστή φορά που ο Αλέξανδρος Μιχαηλίδης βρίσκεται στη «πρώτη γραμμή» στη μάχη κατά του κοροναϊού. Σε κάθε ευκαιρία του, όπως και τώρα, δεν ξεχνά να ευχαριστεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για το έργο τους και ιδιαίτερα την Καθηγήτρια Πνευμονολογίας, Εντατικής Θεραπείας, Δ/ντρια Α’ παν. κλινικής νοσ. «Σωτηρία», Αντωνία Κουτσούκου.

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024