Μου έχει μείνει η απορία. Τώρα που ο Μπιλ Γκέιτς χώρισε τη σύζυγο και μοιράζουν τα υπάρχοντα, τα τσιπάκια ποιος τα παίρνει στη μοιρασιά;

Η απορία είναι βάσιμη και κρίσιμη.

Διότι αν ο Γκέιτς μπορεί με τα εμβόλια να φυτεύει τσιπάκια για να ελέγχει την κυρία Μαρία στο Αιγάλεω γιατί δεν φύτεψε ένα τσιπάκι και στη σύζυγο να γλιτώσει τα 65 δισ. δολάρια που θα του κοστίσει το διαζύγιο;

Η δεύτερη απορία μου αφορά το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Το λεγόμενο «ψηφιακό πράσινο διαβατήριο» ή κάπως έτσι.

Είπαμε ότι το εμβόλιο είναι επιλογή. Οποιος δεν θέλει, δεν κάνει. Καμία αντίρρηση.

(Υπ’ όψιν ότι κάπως έτσι την πάτησε ο Γκέιτς. Δεν έκανε η σύζυγος το εμβόλιο, δεν της φύτεψε τσιπάκι, σκάσε τώρα 65 δισ.!)

Αφού λοιπόν όποιος δεν θέλει δεν κάνει, τι πειράζει αν όποιος θέλει και κάνει εμβόλιο κυκλοφορεί με ένα πιστοποιητικό που θα του κάνει τη ζωή ασφαλέστερη και ευκολότερη;

Είναι πολιτική διακρίσεων, φωνάζουν οι συνήθεις ύποπτοι.

Αντιλαμβάνομαι να διαμαρτύρεται κάποιος που δεν έχει προλάβει να κάνει το εμβόλιο ή που δεν έχει βρει ακόμη εμβόλιο να κάνει. Είναι εύλογη η ένσταση και πρέπει να τη λάβουμε υπόψη.

Αλλά τι ζήτημα διάκρισης υπάρχει για κάποιον που ελεύθερα κι ανεμπόδιστα αρνείται να εμβολιαστεί για να μην του βάλουν τσιπάκι ή επειδή δεν θέλει ή επειδή άκουσε τη φωνή του Αντίχριστου;

Μόνος το επέλεξε. Μόνος το αποφάσισε. Εχει την ευθύνη της επιλογής του.

Σε τελευταία ανάλυση δεν του φταίει σε τίποτα ο διπλανός που εμβολιάστηκε πειθαρχώντας στις απαιτήσεις της δημόσιας υγείας. Και ο οποίος είναι λογικό να θέλει να πάρει ασφαλής το αεροπλάνο, να πάει σινεμά ή να απολαύσει ήσυχος το μπαράκι του.

Δεν βλέπω λοιπόν πώς μπορεί να θεωρείται θύμα διάκρισης κάποιος που επέλεξε αυτοβούλως και με απόλυτη επίγνωση τη διάκριση της οποίας θεωρείται θύμα. Η επίπτωση δεν συνιστά διάκριση.

Διότι η ελευθερία επιλογής (που ορθώς διασφαλίζεται) έχει στην προκειμένη περίπτωση δύο εκδοχές. Να κάνεις ή να μην κάνεις το εμβόλιο.

Αλλά κάθε επιλογή δεν έχει τις ίδιες συνέπειες. Και το κοινωνικό σύνολο οφείλει να προστατευτεί από τις συνέπειες που θεωρεί ανεπιθύμητες.

Από την άλλη πλευρά έχω την αίσθηση ότι αυτά θα τα λύσει η ζωή. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού προχωρά και σύντομα θα χρησιμοποιείται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Είναι στη λογική των πραγμάτων.

Την οποία αν είχε ακολουθήσει κι ο Γκέιτς δεν θα καθόταν τώρα να μετράει δισεκατομμύρια στη σύζυγο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο