Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Διαμάντι 101 καρατίων στο σφυρί - Τι τιμή αναμένεται να πιάσει

Διαμάντι 101 καρατίων στο σφυρί – Τι τιμή αναμένεται να πιάσει

Το μεγαλύτερο διαμάντι που έχει ποτέ κοπεί στη Ρωσία, μια πέτρα 100,94 καρατιών, που ονομάζεται Alrosa Spectacle, θα δημοπρατηθεί στη Γενεύη αργότερα αυτόν τον μήνα

Το μεγαλύτερο διαμάντι που έχει ποτέ κοπεί στη Ρωσία, μια πέτρα 100,94 καρατιών, που ονομάζεται Alrosa Spectacle, θα δημοπρατηθεί στη Γενεύη αργότερα αυτόν τον μήνα.

Το διαμάντι θα μπορούσε να πωληθεί έναντι 12 και 18 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων, όταν βγει στο σφυρί στις 12 Μαΐου, από τον οίκο Christie’s.

«Αυτό το φανταστικό 100 καρατιών διαμάντι προέρχεται από μια ακατέργαστη πέτρα που ζύγιζε αρχικά περισσότερα από 200 καράτια. Ονομαζόταν το ακατέργαστο διαμάντι Sergei Diaghilev και την είχαν εξορύξει το 2016», εξήγησε η Μαρί-Σεσίλ Κισαμόλο, μια ειδικός στο τμήμα κοσμημάτων του οίκου δημοπρασιών.

«Μεταξύ του ακατέργαστου και του διαμαντιού που προσφέρουμε σήμερα, χρειάστηκε ένας χρόνος και 8 μήνες για να κοπεί σε αυτήν την τέλεια πέτρα».

Το διαμάντι είναι ένα από τα 144 αντικείμενα που θα διατεθούν στη δημοπρασία, η οποία περιλαμβάνει, επίσης, δακτυλίδια, σκουλαρίκια, καρφίτσες και άλλα κοσμήματα που έχουν φτιαχτεί από διαμάντια, ζαφείρια και ρουμπίνια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024