Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«1000 Years of Joys and Sorrows»: Έρχεται το βιβλίο του Ai Weiwei για την ζωή και την τέχνη

«1000 Years of Joys and Sorrows»: Έρχεται το βιβλίο του Ai Weiwei για την ζωή και την τέχνη

Στις 2 Νοεμβρίου, ο εκδοτικός οίκος Penguin Random House θα δώσει σε κυκλοφορία το «1000 Years of Joys and Sorrows», με εξώφυλλο σχεδιασμένο από τον ίδιο τον καλλιτέχνη και ακτιβιστή

Όταν, το 2011, ο Ai Weiwei κρατήθηκε επί 81 μέρες στην Κίνα, ορκίστηκε να γράψει ένα βιβλίο για αυτήν την εμπειρία του. Στις 2 Νοεμβρίου, ο εκδοτικός οίκος Penguin Random House θα δώσει σε κυκλοφορία το «1000 Years of Joys and Sorrows», με εξώφυλλο σχεδιασμένο από τον ίδιο τον καλλιτέχνη και ακτιβιστή.

«Κατά τη διάρκεια αυτών των ατέλειωτων εβδομάδων, συχνά σκεφτόμουν τον πατέρα μου, ποιητή που εξορίστηκε στη διάρκεια του Αντι-Δεξιού Κινήματος του Μάο Τσετούνγκ» ανέφερε, σε ανακοίνωση, ο Ai Weiwei. «Συνειδητοποίησα πόσο ατελής ήταν η κατανόηση του πατέρα μου εκ μέρους μου και πόσο πολύ μετάνιωσα για το αγεφύρωτο χάσμα μεταξύ μας».

View this post on Instagram

A post shared by Ai Weiwei (@aiww)

«Δεν θέλησα ο γιος μου να υποφέρει την ίδια θλίψη» πρόσθεσε. «Πήρα την απόφαση να καταγράψω, αν αφεθώ ελεύθερος, ό,τι ήξερα για τον πατέρα μου και να αφηγηθώ με ειλικρίνεια στον γιο μου το ποιος είμαι, το τι είναι η ζωή, το γιατί η ελευθερία είναι τόσο πολύτιμη και το γιατί το αυταρχικό καθεστώς φοβάται την τέχνη».

View this post on Instagram

A post shared by Ai Weiwei (@aiww)

Το βιβλίο, το οποίο θα μεταφραστεί σε 13 γλώσσες, θα προσφέρει ματιά στην καλλιτεχνική πρακτική του Ai Weiwei και την αφοσίωσή του στον ακτιβισμό, έχοντας ως πλαίσιο τον τελευταίο αιώνα της κινεζικής ιστορίας.

Σήμερα, ο Ai Weiwei έχει έναν εντεκάχρονο γιο, τον Ai Lao, από τη σύντροφό του και σκηνοθέτιδα ντοκιμαντέρ Wang Fen. Την ημέρα κυκλοφορίας του βιβλίου του Ai Weiwei, ο Penguin Random House θα επανακυκλοφορήσει σε μετάφραση στα αγγλικά επιλογή ποιημάτων του Ai Qing, του πατέρα του καλλιτέχνη. Ο Ai Qing, επιφανής Κινέζος ποιητής και κοντινός του Μάο Τσετούνγκ κατηγορήθηκε ως «δεξιός»·το 1958, η κυβέρνηση τον καταδίκασε σε καταναγκαστική εργασία, με αποτέλεσμα η οικογένεια να εξοριστεί στην απομακρυσμένη «Μικρή Σιβηρία» της Κίνας. Η επιλογή ποιημάτων που θα κυκλοφορήσει ενώνει τρεις γενιές: ποιήματα του Ai Qing, πρόλογος του Ai Weiwei και εξώφυλλο σχεδιασμένο από τον Ai Lao.

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024