Γαλλία: Η Αίγυπτος θα αγοράσει άλλα 30 μαχητικά Rafale
Μια πηγή προσκείμενη στη γαλλική κυβέρνηση ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι συζητήσεις με το Κάιρο βρίσκονται σε «προχωρημένο επίπεδο» και ενδέχεται να γίνει σύντομα μια επίσημη ανακοίνωση
Η Γαλλία συμφώνησε να πουλήσει στην Αίγυπτο 30 μαχητικά αεροσκάφη Rafale, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας ύψους 3,95 δισεκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με τον ερευνητικό ιστότοπο Disclose.
Μια πηγή προσκείμενη στη γαλλική κυβέρνηση ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι συζητήσεις με το Κάιρο βρίσκονται σε «προχωρημένο επίπεδο» και ενδέχεται να γίνει σύντομα μια επίσημη ανακοίνωση. Σύμφωνα με το Disclose, η συμφωνία υπογράφηκε στα τέλη Απριλίου και οι ανακοινώσεις ίσως να γίνουν ακόμη και αύριο, Τρίτη.
Η Αίγυπτος είναι ένας από τους σημαντικότερους πελάτες της γαλλικής αμυντικής βιομηχανίας. Ήταν μάλιστα η πρώτη ξένη χώρα που αγόρασε μαχητικά Rafale, το 2015. Εκείνη η συμφωνία, για την προμήθεια 24 αεροσκαφών της εταιρείας Dassault, συνοδευόταν από οψιόν για την αγορά άλλων 12 μαχητικών.
Η εταιρεία Dassault δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο για τις πληροφορίες του ιστοτόπου.
- Ιράν: Φέρνουν ψήφισμα στο ΣΑ του ΟΗΕ που καταδικάζει τις ιρανικές επιθέσεις στις χώρες της περιοχής
- Το Ιράν εξαπολύει ομοβροντία πυραύλων κατά του Ισραήλ
- Πετρέλαιο: Κατά 5% αυξήθηκε η τιμή του βαρελιού WTI στο άνοιγμα της CME
- Ιράν: Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι κατέστρεψαν 16 σκάφη πόντισης ναρκών κοντά στα Στενά του Ορμούζ
- Lufthansa: Απεργία προκήρυξαν οι πιλότοι – Αναμένονται εκατοντάδες ακυρώσεις
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Μίνι αντιδραστήρες «βλέπει» και η Ελλάδα