Τσίπρας: Ιστορικός φάρος ηρωισμού η έξοδος του Μεσολογγίου
Ως μια από τις κορυφαίες στιγμές της ελληνικής και παγκόσμιας ιστορίας χαρακτηρίζει την έξοδο του Μεσολογγίου ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την 195η επέτειό της
Ως μια από τις κορυφαίες στιγμές της ελληνικής και παγκόσμιας ιστορίας χαρακτηρίζει την έξοδο του Μεσολογγίου ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την 195η επέτειό της.
Θα εκπέμπει στο διηνεκές
«Οι υγειονομικές συνθήκες δεν επιτρέπουν την απόδοση των τιμών που θα άρμοζαν στους πρωταγωνιστές της μεγάλης εκείνης ιστορικής στιγμής. Όμως η σκέψη μας είναι πάντα αυτή τη μέρα στο Μεσολόγγι που θα εκπέμπει στο διηνεκές ως ιστορικός φάρος ηρωισμού, αξιοπρέπειας, ανένδοτης και ασυμβίβαστης στάσης ζωής, υμνώντας την ελευθερία» τονίζει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Αναλυτικά η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα στο facebook έχει ως εξής:
«Η ηρωική έξοδος των Ελεύθερων Πολιορκημένων του Μεσολογγίου τα ξημερώματα της Κυριακής των Βαΐων του 1826, αποτελεί μία από τις κορυφαίες στιγμές της ελληνικής αλλά και της παγκόσμιας ιστορίας.
»Αποτέλεσε το κρίσιμο γεγονός που συγκλόνισε τη διεθνή γνώμη, κινητοποίησε τους ευρωπαϊκούς λαούς και προκάλεσε ένα πρωτόγνωρο κύμα φιλελληνισμού σε όλη την Ευρώπη, δρομολογώντας τις εξελίξεις για την οριστική απελευθέρωση και τη σύσταση του Ελληνικού κράτους.
»Σήμερα, οι υγειονομικές συνθήκες δεν επιτρέπουν την απόδοση των τιμών που θα άρμοζαν στους πρωταγωνιστές της μεγάλης εκείνης ιστορικής στιγμής. Όμως η σκέψη μας είναι πάντα αυτή τη μέρα στο Μεσολόγγι που θα εκπέμπει στο διηνεκές ως ιστορικός φάρος ηρωισμού, αξιοπρέπειας, ανένδοτης και ασυμβίβαστης στάσης ζωής, υμνώντας την ελευθερία.
»200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, η ιστορική παρακαταθήκη του Μεσολογγίου δεν έχασε τίποτα από τη λάμψη της. Οι μεγάλοι αγώνες για την απελευθέρωση θα ανήκουν πάντα στις κορυφαίες στιγμές της ιστορίας.
»Η εθνική ανεξαρτησία, η αυτοδιάθεση των λαών, η ισότητα, η κοινωνική πρόοδος και η αλληλεγγύη είναι οδηγοί για την πορεία μας».
Η ηρωική έξοδος των Ελεύθερων Πολιορκημένων του Μεσολογγίου τα ξημερώματα της Κυριακής των Βαΐων του 1826, αποτελεί μία…
Δημοσιεύτηκε από Alexis Tsipras στις Κυριακή, 25 Απριλίου 2021
- Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δικαίωμα σιωπής» και για την «κουμπαριά» – «Φραπές» σκέτος και «φραπές» με ζάχαρη
- Με τι καιρό θα κάνουμε Χριστούγεννα – Η πρώτη εκτίμηση Κολυδά
- Συναυλία στο Αθήναιον Ωδείο εις μνήμην της Lubna Alyaan – Η έφηβη βιολονίστα που μαρτύρησε στη Γάζα
- Aνατροπή για την ΑΕΚ με Μάριν και Κοϊτά (1-2, vids)
- «Καταστροφικές πλημμύρες» απειλούν την Ουάσινγκτον – Ρεκόρ στο ύψος των υδάτων ποταμών [βίντεο]
- LIVE: Παναθηναϊκός – Βικτόρια Πλζεν
