Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μυστικά για τα απόλυτα σπιτικά κρουασάν

Μυστικά για τα απόλυτα σπιτικά κρουασάν

Τραγανά και βουτυράτα, αποτελούν το όνειρο κάθε τέλειου πρωινού

Η αλήθεια είναι πως είναι από εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο να φτιάξουμε αριστουργηματικά-επιπέδου φούρνου κρουασάν στο σπίτι μας.

Ένα ζαχαροπλαστικό θαύμα σαν το κρουασάν είναι, όπως φαντάζεστε, δύσκολο να φτιαχτεί στο σπίτι. Υπάρχει η  διαδικασία κύλισης και «ισοπέδωσης» του βουτύρου πάνω σε λεπτά φύλλα μεταξύ των στρωμάτων της ζύμης – και, φυσικά, η κύλιση και αναδίπλωση αυτής της ζύμης με στρώσεις βουτύρου, μια τεχνική που ονομάζεται «στροφή».

Σε επαγγελματικά εργαστήρια, υπάρχουν μηχανήματα που ονομάζονται πλάκες κυλίνδρων σε δωμάτια ελεγχόμενης θερμοκρασίας , τα οποία μεταχειρίζονται τη ζύμη γρήγορα και αποτελεσματικά, παράγοντας ανάλαφρα, τραγανά και ομοιόμορφα κρουασάν.

Οι…σπιτίσιοι αρτοποιοί , ωστόσο, πρέπει να εκτελέσουν αυτές τις εργασίες με το χέρι, καθιστώντας πιο δύσκολη, πιο αργή και πολύ πιο μεταβλητή.

Μόλις κατακτήσετε την τεχνική παρασκευής της βασικής ζύμης, μπορείτε να επεκτείνετε τις δεξιότητές σας, προσθέτοντας γεμίσεις όπως σοκολάτα ή ζαμπόν και τυρί, κρέμα, μαρμελάδες…

Κάντε την αρχή για τα δικά σας μοναδικά κρουασάν

Εκκαθαρίστε το πρόγραμμά σας και ετοιμάστε το χώρο σας…Βεβαιωθείτε ότι έχετε καιρό δύο ημερών για αυτό το έργο, με το μεγαλύτερο μέρος της ενεργού εργασίας να πραγματοποιείται την πρώτη ημέρα.

Καταβάλλετε κάθε προσπάθεια για να εργαστείτε σε ένα δροσερό περιβάλλον κουζίνας , κάτι που θα διευκολύνει πολύ το δίπλωμα-ξεδίπλωμα της βούτυρης ζύμης και τον έλεγχο της ζύμωσης. Κάντε χώρο στο ψυγείο, καθώς και χώρο και στον καταψύκτη για τη ζύμη.

Είναι σημαντικό η ζύμη να παραμείνει όσο το δυνατόν πιο κρύα καθ ‘όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, επομένως ελαχιστοποιήστε το άνοιγμα και το κλείσιμο των θυρών ψυγείου και καταψύκτη.

Ζυγίστε όλα τα συστατικά σας για τη ζύμη, ειδικά το αλεύρι, το νερό και το γάλα. Η συγκεκριμένη αναλογία υγρού προς αλεύρι στη συνοδευτική βασική συνταγή, που ονομάζεται «ενυδάτωση», παράγει μια ζύμη που είναι η σωστή υφή για κρουασάν – αρκετά μαλακή για να ξεδιπλωθεί με το χέρι, αλλά αρκετά σφικτή για να διατηρήσει το βούτυρο κλειστό.

Για τα πιο καθορισμένα κρουασάν, χρησιμοποιήστε έναν τροχό κοπής (είτε έναν τροχό ζαχαροπλαστικής είτε έναν κόφτη πίτσας) όταν κόβετε τη ζύμη σας. Τεμαχίστε αποφασιστικά και καθαρά, με ελάχιστο τράβηγμα ή σχίσιμο. Εάν δεν έχετε κοπτικό τροχού, αρκεί ένα κοφτερό μαχαίρι ή ακόμα και ένα καθαρό κουτί με αιχμηρές άκρες.

Ένας συνδυασμός κρόκου και  κρέμας γάλακτος αλειμμένος πάνω στα κρουασάν οδηγεί σε ένα γυαλιστερό, «μπρούντζινο» εξωτερικό. Ενώ το εφαρμόζετε, προσέξτε να αποφύγετε την επικάλυψη των εκτεθειμένων στρωμάτων στις κομμένες πλευρές της ζύμης. Προσέξτε το χυμένο αυγό στο φύλλο ψησίματος, σκουπίστε το, καθώς θα καεί στο ψήσιμο και δεν θα μυρίζει ωραία.

Δείτε και τις παρακάτω συνταγές:

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024