Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιαπωνία : Καθηλωμένα στο έδαφος, τα αεροπλάνα μετατρέπονται σε… εστιατόρια

Ιαπωνία : Καθηλωμένα στο έδαφος, τα αεροπλάνα μετατρέπονται σε… εστιατόρια

Η πρωτοβουλία έχει ήδη αποδειχθεί ιδιαιτέρως επικερδής

Μπροστά στην κρίση του κοροναϊού, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ιαπωνίας αποφάσισε να βρει μια απροσδόκητη λύση: Να μετατρέψει τα αεροσκάφη της σε πολυτελή εστιατόρια, με την ονομασία «φτερωτό εστιατόριο». Και να χρεώσει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των €460 ανά γεύμα.

Οι Ιάπωνες, πάντως, μάλλον είχαν αισθανθεί τεράστια νοσταλγία για τα αεροπλάνα, αφού έσπευσαν να γεμίσουν την καμπίνα του πρωτότυπου εστιατορίου την Τετάρτη.

Οι «επιβάτες» της Nippon Airways (ANA) μπορούν να επιλέξουν την πρώτη θέση έναντι €460 περίπου ή να προτιμήσουν μια θέση Business περίπου για τη μισή τιμή, στο εσωτερικό του στατικού Boeing-777 στο αεροδρόμιο Haneda του Τόκιο.

Οι επισκέπτες επιλέγουν εκ των προτέρων το γεύμα τους, είτε από το ιαπωνικό, είτε από το διεθνές μενού. Μπορούν να επιλέξουν ξιφία με saikyo miso, μοσχάρι που έχει βράσει σε χαμηλή φωτιά με τόφου, και πολλά άλλα εκλεκτά εδέσματα.

Ο 42χρονος Γιοσούκε Κιμότο, που έφαγε στη θέση business μαζί με τον 14χρονο γιο του δήλωσε στο Kyodo News: «Ήταν ένα πολύ νόστιμο γεύμα. Χαίρομαι που και ο γιος μου το απόλαυσε».

Την πρώτη μέρα της υπηρεσίας, περίπου 60 άτομα έφαγαν εντός του αεροσκάφους το μεσημέρι και περίπου άλλοι τόσοι το βράδυ.

Ο γιος του Κιμότο εντυπωσιάστηκε: «Η business class ήταν πολύ διαφορετική από την economy, τόσο από άποψη φαγητού όσο και από άποψη θέσης. Είχε πάρα πολύ χώρο και η θέση έμοιαζε με κρεβάτι όταν ήταν σε ανάκλιση», δήλωσε στο Nikkei Asia.

Η ANA προσφέρει 22 γεύματα και δείπνα εντός του μήνα, το καθένα εκ των οποίων έχει διάρκεια περίπου τριών ωρών. Δεν υπάρχει η δυνατότητα να δουν ταινίες, όπως θα έκαναν στη διάρκεια μιας πτήσης.

Την ιδέα είχε εισάγει πρώτη η εταιρεία Singapore Airlines τον περασμένο Οκτώβριο, προσφέροντας και γεύματα economy έναντι μόλις €35 ανά άτομο. Οι υπόλοιπες τιμές ήταν αρκετά κοντά με εκείνες της ΑΝΑ.

Στην ΑΝΑ πάντως, την ιδέα φαίνεται ότι εισήγαγαν οι εργαζόμενοι.

Τα γεύματα στα αεροσκάφη είχαν εντυπωσιακά θερμή υποδοχή από το κοινό. Από τον Δεκέμβριο οι υποψήφιοι πελάτες μπορούσαν να κάνουν κράτηση μέσω της ιστοσελίδας της ΑΝΑ, και οι θέσεις έγιναν γρήγορα sold-out. Η εταιρεία έχει πουλήσει ήδη 264.000 γεύματα και είχε έσοδα 1,3 δισεκατομμυρίων στερλίνων μέχρι τις 12 Μαρτίου.

Πλέον και η British Airways παρέχει γεύματα πρώτης θέσης, που ξεκινούν από €94 ως ντελίβερι. Αντίστοιχες κινήσεις έχει κάνει και η φινλανδική εθνική αεροπορική εταιρεία.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024