
Ενίσχυση ΕΣΥ : Ιδιώτης γιατρός που «παρουσιάζεται» στο Σισμανόγλειο μιλά στο MEGA
Ο Νικόλαος Σβόλης, ιδιώτης γιατρός, πνευμονολόγος, αναμένεται να εργαστεί στο Σισμανόγλειο τους επόμενους τρεις μήνες
Μπορεί να γίνεται συζήτηση για τη δυσθυμία των ιδιωτών γιατρών να ενισχύσουν το ΕΣΥ στη μάχη κατά της πανδημίας, όμως υπάρχουν και αυτοί που εδώ και καιρό έθεσαν εαυτόν στο δημόσιο σύστημα υγείας.
Ένας από αυτούς είναι ο Νικόλαος Σβόλης, ιδιώτης γιατρός, πνευμονολόγος, ο οποίος αναμένεται να εργαστεί στο Σισμανόγλειο τους επόμενους τρεις μήνες.
«Είχα εκδηλώσει ενδιαφέρον από τον Οκτώβριο, αλλά δεν είχαν ανταποκριθεί. Πριν λίγες μέρες δέχτηκα ένα τηλεφώνημα και μου είπαν ότι υπογράφω σύμβαση και να παρουσιαστώ στο Σισμανόγλειο» δήλωσε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».
«Ο Ιατρικός Σύλλογος έβγαλε ανακοίνωση ότι υπάρχει ανάγκη για 200 γιατρούς. Αυτό σημαίνει ότι φράκαρε το σύστημα στο ΕΣΥ. Περιμέναμε το τρίτο κύμα, μπορούσαν να το είχαν προβλέψει και να έχουν προετοιμάσει μια εφεδρική ομάδα γιατρών» πρόσθεσε.
Στο ερώτημα γιατί οι ιδιώτες γιατροί διστάζουν να ενταχθούν στο ΕΣΥ, έδωσε τη δική του οπτική.
«Δεν διστάζουν οι ιδιώτες. Απλώς δεν μπορείς σε 2-3 μέρες να κλείσεις και να προγραμματίσεις ένα ιατρείο με ασθενείς και υποχρεώσεις μηνών. Όλοι οι γιατροί θέλουν να πάνε να βοηθήσουν. Αλλά προκύπτουν αντικειμενικά προβλήματα».
- Πέρασε από την Βουλή των ΗΠΑ νομοσχέδιο για βοήθεια στην Ουκρανία και κυρώσεις στη Ρωσία
- Απάντηση του προέδρου της Κούβας στις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον του και μελών της οικογένειας Κάστρο
- Βολιβία: Οι ΗΠΑ υπόσχονται στήριξη στον δεξιό πρόεδρο – Μαζικές κινητοποιήσεις με αίτημα την παραίτησή του
- Μεξικό: 4 αποκεφαλισμένα πτώματα βρέθηκαν μέσα σε αυτοκίνητο πίσω από το κτίριο του κοινοβουλίου της Γκερέρο
- Ο Στάρμερ καλεί τον Μασκ να σταματήσει να παρεμβαίνει στην πολιτική του Ηνωμένου Βασιλείου
- Νίγηρας: 49 άνθρωποι πέθαναν από δίψα στην έρημο αφού έπαθε βλάβη το φορτηγό που τους μετέφερε
