Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Τίγρης στηρίζει τον Ιάκωβο Φιλιππούση για CEO της ΕΠΟ

Ο Τίγρης στηρίζει τον Ιάκωβο Φιλιππούση για CEO της ΕΠΟ

Τα έργα και οι ημέρες του που αποτέλεσαν το διαβατήριο για την κιτρινόμαυρη στήριξή του

Ο Ιάκωβος (Τζακ για τους φίλους) Φιλιππούσης, Διευθυντής Επικοινωνίας της ΕΠΟ και πρώην Διευθυντής του Γραφείου του τέως Υφυπουργού Αθλητισμού επί ΣΥΡΙΖΑ Σταύρου Κοντονή, είναι η πρόταση Μελισσανίδη και ΑΕΚ για την πιο νευραλγική θέση στην ΕΠΟ, αυτή του Διευθύνοντα Συμβούλου της.

Ο κ. Φιλιππούσης, alter ego για πάνω από μια τριετία του Σταύρου Κοντονή και μακρύ χέρι του ΣΥΡΙΖΑ στο ποδόσφαιρο επιχειρείται να επιβληθεί από τους κιτρινόμαυρους για τη θέση του CEO της ΕΠΟ. Η εγκατάσταση του στη θέση του «γενικού κουμάντου» θα αποτελέσει την θριαμβευτική επάνοδο στο προσκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου της μαύρης περιόδου του Κοντονή και της αεκτζίδικης παρέας του τότε Μεγάρου Μαξίμου (Παππάς, Φλαμπουράρης, Καμμένος κλπ).

Όλα αυτά που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας λόγω της κόντρας Τσίπρα – Κοντονή και που καταδεικνύουν πως ξεκίνησαν πολιτικά την αθλιότητα της «εξυγίανσης» και κατέστησαν την ΕΠΟ συνώνυμο της ανυποληψίας, έρμαιο στα χέρια των διάφορων μπράβων και στοιχηματζήδων αλλά και ελεγχόμενη από παρά- ποδοσφαιρικά συμφέροντα, επαναφέροντας φυσικά και την πάλαι ποτέ παράγκα.

Πως πρωτοτρύπωσε στην ΕΠΟ ο Φιλιππούσης; Όταν διορίστηκε η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή (Οκτώβριος 2016) ο Ιάκωβος ανέλαβε το «ιερό καθήκον» να είναι «το μάτι και το αυτί του υπουργού Κοντονή» και των κιτρινόμαυρων φίλων του τότε Μαξίμου στην νέα ΕΠΟ (βλέπετε ο διορισμός του Γιάννη Δρόσου δεν έφτανε, ο Κοντονής και ο Τίγρης ήθελαν ένα δικό τους, έναν μπαρουτοκαπνισμένο στην πληροφόρηση που να τον εμπιστεύονται ώστε να παρακολουθεί κάθε κίνηση εντός ΕΠΟ). Έβαλε τον Κουτσοκούμνη και διόρισε τον Φιλιππούση στην «επικοινωνία της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της ΕΠΟ», μάλιστα με ειδική «κατασκευή» για να μην χάσει το παιδί και τις αμοιβές από την ΕΟΕ. Η πρόσληψη έγινε την επομένη ακριβώς της απόλυσης του Φιλιππούση από το Υπουργείο από όπου εισέπραξε, με υπογραφή Κοντονή και ΣΥΡΙΖΑ, και άλλο δημόσιο χρήμα, δηλαδή αποζημίωση δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ. Τότε, ήταν που με εντολή της κυβέρνησης, τον Ιάκωβο πρόσεχαν διακριτικά δυο αστυνομικοί. Μάλιστα, τον Ιάκωβο!!!

Ο Ιάκωβος, βασικό και αναπόσπαστο γρανάζι αυτού του συστήματος, είναι «ένα περίεργο τρένο» στο ελληνικό ποδόσφαιρο με το οποίο ούτε σαν δημοσιογράφος είχε την παραμικρή σχέση. Αλλά δεν είναι αυτό το κρίσιμο, άλλα μετράνε…

Ότι για παράδειγμα είναι κουμπάρος του Σπύρου Κλαδά, δικηγόρου μέλους του σκληρού πυρήνα των «καραμανλικών» της εποχής (Αντώναρος, Ζώης, Καραχάλιος κ.λ.π.), που ο Καραμανλής τον έχει τοποθετήσει επικεφαλής του ΣΔΟΕ, κολλητός και συμφοιτητής του Σταύρου Κοντονή και σήμερα μαζί με άλλες γραφικές προσωπικότητες υπό την σκέπη του δήθεν καραμανλισμού πολεμούν σφόδρα την κυβέρνηση αλλά και προσωπικά τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ότι για παράδειγμα όλα αυτά τα εξυγιαντικά χρόνια ο Φιλιππούσης είναι στην ΕΠΟ «τα μάτια», «τα αυτιά», «το βαθύ λαρύγγι» αλλά και το ….μακρύ χέρι του Μελισσανίδη και του Γιάννη Παπαδόπουλου. Ναι του Γιαννάκη που συγκεντρώνει στο βιογραφικό του ιδιότητες όπως πνευματικός γιος του Θωμά Μητρόπουλου, δεξί χέρι του Δημήτρη Μελισσανίδη στην ΑΕΚ, οδηγός του Βασίλη Γκαγκάτση, επιστήθιος φίλος, από την ίδια γειτονιά με τον Γιώργο Τσακογιάννη και «αγαπημένος» συνομιλητής του Αχιλλέα Μπέου στις «συνομιλίες» που άπλωσαν τον Μίτο της Αριάδνης στους στημένους αγώνες του «Κοριόπολις».

Ο κολλητός του Λεωνίδα Λεουτσάκου της SuperLeague2 – Football League, των πιο διεφθαρμένων πρωταθλημάτων της Ευρώπης σύμφωνα με τα report της Sportradar. Ο Γιαννάκης που ερευνάται σήμερα από την Επιτροπή Δεοντολογίας για δωροδοκίες και μπραβιλίκια σε εκλογές και όχι μόνο. Και που παραδόξως τα «μάτια και αυτιά του» τον ενημερώνουν ποιος μάρτυρας καλείται από την Επιτροπή Δεοντολογίας, πριν καν προσέλθει να καταθέσει!!! Άλλωστε καθοριστική φέρεται να ήταν και η συμβολή του κ. Φιλιππουση στο να λάβει ο Γιαννάκης 350,000€ από την ΕΠΟ!

Αμέσως μόλις ο Ιάκωβος πήρε καρέκλα στην ΕΠΟ και μπήκε στα κόλπα φρόντισε να αποκαταστήσει και τον κουμπάρο του, τον Σπύρο Κλαδά ντε! Πως; Μα φυσικά σαν δικηγόρο στην ΕΠΟ … δεν φτάνουν οι 7 -8 δικηγόροι της ομοσπονδίας πρέπει να δίνουμε και εργολαβίες χιλιάδων ευρώ στους «κουμπάρους» πως αλλιώς θα βγει η δουλειά.

Η «Επιτροπή Εξομάλυνσης», με Υφυπουργό τον Κοντονή και πρόεδρο τον Δρόσο, ανέθεσε στον δικηγόρο Κλαδά γνωστό «Καραμανλικό» και κουμπάρο του Ιάκωβου να την εκπροσωπήσει στην γνωστή υπόθεση της Κάρτας Υγείας έναντι πάγιας αμοιβής είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ και επιπλέον εργολαβικού ποσοστού. Αυτή ήταν η πρώτη, ακολούθησαν και άλλες … εργολαβίες!

Ας πάμε όμως στις σκανδαλωδώς αμειβόμενες επιδόσεις του Ιάκωβου στην επικοινωνία της ΕΠΟ; Ο τομέας της επικοινωνίας της ΕΠΟ είναι ο πρώτος που χαρακτηρίστηκε εγγράφως από την γενική γραμματέα της FIFA κα Σαμούρα, με επιστολή της τον Μάιο του 2018 (2 χρόνια μετά την έλευση του Ιάκωβου) ως «ανύπαρκτος» και ο εκείνος για τον οποίο η κα Σαμούρα έγραφε ότι «απαιτούνται μεγάλες αλλαγές για να κριθεί έστω ικανοποιητικός». Σιγά μην ίδρωνε το αυτί του Ιάκωβου από κάποια Σαμούρα, όταν είναι τα μάτια, τα αυτιά κλπ του Μελισσανίδη και του Γιαννάκη και έχει μαζί του τον σκληρό πυρήνα της εξυγίανσης.

Το ίδιο δεν ίδρωνε το αυτί του όταν, ως Γενικός Γραμματέας της Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων βρέθηκε εμπλεκόμενος και στην ιστορία με τους «Παραθαλάσσιους Μεσογειακούς Αγώνες της Πάτρας», για τα οικονομικά των οποίων είναι σε εξέλιξη ακόμα εισαγγελική έρευνα.

Βέβαια δεν είναι η μόνη δικογραφία που έχει στοιχεία του κ. Φιλιππούση και βρίσκεται σε εισαγγελικά γραφεία. Οι παχυλές αμοιβές του Φιλιππούση κοστίζουν μηνιαίως πάνω από 10,000€ στην χρεοκοπημένη πια ΕΠΟ και είναι απολύτως εξωπραγματικές για τις εποχές της οικονομικής κρίσης και του μνημονίου που οι σύντροφοι του Φιλιππούση υπέγραφαν. Έτσι ερευνάται από την Εισαγγελία Διαφθοράς πως τα κονδύλια της ΕΠΟ που θα έπρεπε να πηγαίνουν στην ανάπτυξη του αθλήματος και την ενίσχυση των αθλητικών υποδομών και του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου έγιναν παχυλά μηνιάτικα του κ. Φιλιππούση, με τον οποίο η ΕΠΟ υπέγραψε συμβάσεις με λεόντειους υπέρ του όρους.

Τώρα, ο Μελλισανίδης και ο Γιαννάκης ράβουν κοστούμι στον Φιλιππούση για να καθίσει στην καρέκλα του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΠΟ προφανώς γιατί όλη αυτή η προϋπηρεσία που σερβίρεται με όψιμα δεξιά «καραμανλικά» φρονήματα εξυπηρετεί πέραν από τα κιτρινόμαυρα συμφέροντα και την τσέπη κάποιων που φιλοδοξούν να συγκαλυφθούν όλα τα αίσχη της ΕΠΟ που ξεκίνησαν επι ΣΥΡΙΖΑ, όπως η επαίσχυντη προμήθεια του VAR σε σκανδαλώδη τιμή επι θητείας κ.κ. Παππά και Βασιλειάδη με αλόγιστη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος καθώς και τις πλείστες παρανομίες που διέπραξαν οι «εξυγιαντές» και έβαλαν ταφόπλακα στο παρόν και το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ωστόσο δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι θα μπορούσε ποτέ κάποιος και πόσο μάλλον η Κυβέρνηση να δεχθεί να εναποθέσει την εφαρμογή της Ολιστικής Μελέτης, που την συμφώνησε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη FIFA και την UEFA, στον άνθρωπο του Κοντονή και του Μελισσανίδη (αν είναι ποτέ δυνατόν), τον Φιλιππούση!!!!!!! Το βασικότερο από τα γρανάζια που έφερε το ελληνικό ποδόσφαιρο σε αυτή την κατάντια….

«Εξυγίανση και τα σκυλιά δεμένα»! Με Φιλιππούση ίσον Γιαννάκη Παπαδόπουλο και Λεωνίδα Λεουτσάκο, ο Μελισσανίδης οραματίζεται την Super League σαν το τοπικό πρωτάθλημα της – κατά τ αλλά συμπαθούς- Κοκκινιάς, γεμάτο μπράβους και στοιχηματζίδες, ότι κάνουν φέτος και στον Ιωνικό Νικαίας. Μόνο αυτές τις Κυριακές θα φέρουν πίσω…

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024