Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΑΕΚ : Ο Σάκχοφ λύνει τα χέρια του Χιμένεθ

ΑΕΚ : Ο Σάκχοφ λύνει τα χέρια του Χιμένεθ

Ο Ουκρανός χαφ ετοιμάζεται για την επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους, με τον Μανόλο να χαμογελά.

Το ντέρμπι της Λεωφόρου είναι ιδιαιτέρως κομβικό για την ΑΕΚ. Με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα, η Ένωση κινδυνεύει να μείνει ακόμα και εκτός Ευρώπης. Ενα σενάριο, που συγκέντρωνε απειροελάχιστες πιθανότητες τους προηγούμενες μήνες. Είναι όμως μια πραγματικότητα ετούτη τη στιγμή, με τις συνεχόμενες γκέλες να θέτουν σε κίνδυνο το ευρωπαϊκό μέλλον της ομάδας του Μανόλο Χιμένεθ.

Η κακοδαιμονία χτυπάει συχνά-πυκνά την κιτρινόμαυρη… πόρτα, με τους τραυματισμούς να είναι ένα σύνηθες φαινόμενο για την Ένωση. Σε ακόμη μια αναμέτρηση, ο Ανδαλουσιανός τεχνικός καλείται να διαχειριστεί τις πολλές και σοβαρές απουσίες.

Το μεγάλο πρόβλημα εντοπιζόταν στο χώρο της μεσαίας γραμμής, με τους Γαλανόπουλο, Σιμόες και Σάκχοφ να παραμένουν για αρκετό καιρό στα πιτς. Ετσι, Σιμάνσκι και Κρίστιτσιτς κλήθηκαν να βγάλουν τα κάστανα από τη… φωτιά για συνεχόμενα ματς. Ωστόσο, τις τελευταίες μέρες, ο Ουκρανός χαφ βρίσκεται και πάλι στις επάλξεις, έχει επανέλθει στις προπονήσεις, με τον Μανόλο να χαμογελά. Και φυσικά, να τον υπολογίζει για το ντέρμπι της Λεωφόρου.

Κλειδί για τον Δικέφαλο ο Ουκρανός

Ο Γεβγέν Σάκχοφ ήταν μια απο τις πιο σημαντικές προσθήκες της ΑΕΚ στο μεταγραφικό παράθυρο του καλοκαιριού. Και η απουσία του από τα τελευταία ματς, πλήγωσε τους «κιτρινόμαυρους».

Ο Ουκρανός χαφ υπέστη θλάση στον αγώνα Κυπέλλου με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη και κατά το διάστημα στο οποίο βρισκόταν στα πιτς, η Ένωση μέτρησε 2 νίκες (η μια στο Κύπελλο), μια ήττα από τον Αρη και μια ισοπαλία με τον Αστέρα Τρίπολης.

Ο Σάκχοφ αποτελεί εγγύηση για την «κιτρινόμαυρη» μεσαία γραμμή, με τον 30χρονο παίκτη να προσφέρει ασφάλεια και αρκετές βοήθειες στην Ένωση. Ένας ακούραστος εργάτης του άξονα, που προσφέρει ισορροπία και ποιότητα στο παιχνίδι του Δικεφάλου.

Ο Ουκρανός χαφ έχει καταγράψει 26 συμμετοχές, σημειώνοντας και 3 γκολ με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Παίζει καταλυτικό ρόλο στο παιχνίδι της ομάδας του Μανόλο Χιμένεθ και η παρουσία του στο ντέρμπι της Κυριακής είναι ιδιαιτέρως κομβική.

ΑΕΚ : «Τρέχει» για <a href='http://wp.mgmt.to10.gr/tag/panathinaikos/' title='ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ'>Παναθηναϊκό</a> ο Σάκχοφ | to10.gr

Ο Σάκχοφ επιστρέφει από αρκετές μέρες απραξίας, οπότε είναι πολύ πιθανό, ο Χιμένεθ να μην τον ξεκινήσει στην βασική ενδεκάδα, αλλά να τον χρησιμοποιήσει κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Ο 30χρονος μέσος έχει αντιμετωπίσει 9 φορές τον Παναθηναϊκό, χτίζοντας μια ιδιαίτερη παράδοση κόντρα στους «πράσινους». Στα ματς με το «τριφύλλι», ο Ουκρανός χαφ της ΑΕΚ έχει βρει τρεις φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα. Είναι η ελληνική ομάδα που έχει… πληγώσει τις περισσότερες φορές.

Η επιστροφή του Γεβγέν Σάκχοφ λύνει τα χέρια του Μανόλο, με την ΑΕΚ να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα με τους συνεχόμενους τραυματισμούς. Οι «κιτρινόμαυροι» βρίσκονται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και χρειάζονται τον Ουκρανό χαφ για να… κουμαντάρει τη μεσαία γραμμή. Ο Χιμένεθ τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση, γνωρίζοντας το πόσο καλό θα κάνει στην ομάδα του η επανεμφάνιση του 30χρονου μέσου.

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024