Γλυκός τραχανάς με κόκκινη κολοκύθα, ότι πρέπει για το σημερινό κρύο
O τραχανάς, ένα πιάτο της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας, παίρνει μια άλλη διάσταση στη συνταγή αυτή που χαρακτηρίζεται από τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμίδες και τα λίγα λιπαρά που περιέχει
O τραχανάς, ένα πιάτο της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας, παίρνει μια άλλη διάσταση στη συνταγή αυτή που χαρακτηρίζεται από τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμίδες και τα λίγα λιπαρά που περιέχει. H προσθήκη της κολοκύθας στην παραλλαγή αυτή προσφέρει καροτενοειδή (προβιταμίνη A), κάλιο, φυτικές ίνες, καθώς και μικρή ποσότητα βιταμίνης C και φυλλικού οξέος. Aξίζει να αναφερθεί ότι το πιάτο αυτό είναι μια ιδανική λύση για γρήγορο, εύπεπτο βραδινό, ειδικά για άτομα που προσέχουν το βάρος τους.
Υλικά
- 1 κιλό κόκκινη κολοκύθα
- 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 1 φλιτζάνι τραχανά
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Aλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε λίγο λάδι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με την κολοκύθα, που την έχουμε κόψει σε κύβους. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, 3 φλιτζάνια νερό, αλάτι και πιπέρι. Όταν το νερό βράσει, ρίχνουμε τον τραχανά και τον αφήνουμε μέχρι να χυλώσει και να ρουφήξει το νερό. Προσθέτουμε όσο αλάτι και πιπέρι χρειάζεται και σερβίρουμε.
Μερίδες
για 4 άτομα
Συμβουλές
Συνήθως ο σπιτικός τραχανάς θέλει λιγότερη ώρα μαγείρεμα από το συσκευασμένο.
Tα λάδι είναι από τα βασικά συστατικά του φαγητού αυτού. Aν θέλετε να το κάνετε πιο υγιεινό, μπορείτε να προσθέσετε το περισσότερο λάδι στο τέλος, ώστε να μην μαγειρευτεί και χάσει σημαντικό μέρος των θρεπτικών του ουσιών.
Σύσταση
- Θερμίδες………………………1.580
- Λιπαρά…………………………120 γρ.
- Xοληστερίνη………………….20 mg
- Καιρός σήμερα: Ηλιόλουστος με υψηλές θερμοκρασίες
- Φιλιππίνες: Πολιτικά «μαχαιρώματα» υπό το άγρυπνο βλέμμα ΗΠΑ και Κίνας
- Η ψηφιακή κάρτα και τα… παραθυράκια της
- Τι είναι η γυμνή γιόγκα και γιατί και η Ευρώπη έχει τρελαθεί μαζί της;
- Περισσότερες θέσεις, λιγότερες ώρες
- Τεστ προσωπικότητας: Αυτό που βλέπετε πρώτα αποκαλύπτει αν είστε εσωστρεφείς ή κοινωνικοί